İçeriğe Yönlendir

Araç 120 Km Hızı Geçmiyor

Ömer Uğurlu

Recommended Posts

Ömer Uğurlu

öncelikle herkese hayırlı bayramölar arkadşlar yeni aldığım mondeoya aklıma gelen tüm bakımları yaptırdım yaklaşık 2000 tl harcadım. yürüründe çalışmasında her hangi sorun yok ama aracın 120 km hızı geçmiyor basıyorum gitmiyor sanki o hızda sabitlenmiş gibi birde bu hıza gelince hafif titreme başlıyor akslarım yeni olmasına ve alt takım bakımını yeni yaptırmama rağmem tşklr

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Devir artmasına rağmen gitmiyorsa baskı balata akla gelir.devir de artmiyorsa Bsayara sokun.

Yorum bağlantısı
Barış Adak

Merhabalar ,

Biraz detay verirseniz daha kolay fikir yürütülebilir sanıyorum . Mesela ,

Araçta LPG var mı ? Bu sorun hem benzinde hem LPG de aynı şekilde mi ?

Baskı balata durumu nasıl ?

120 de kalıyor demişsiniz basınca devir yükselmeye devam ediyor mu ? Kaç devirde bu hıza ulaşıyor?(düz yolda) 

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Arabanın aküsünü söküp takan elektirikçi ne yaptıysa benim arabaya da aynısı olmuştu. Servise götürdüm düzeldi. Sorduğumda: Mazot deposu ile motor arasında yakıt akışını düzenleyen parçalar var. Akü sökülünce araba bunlardan bir tanesini tanımamış dedi. Biz bu parçayı tanıttık oldu bitti dedi. 

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

abi benim dizel aracımdada oldu egr valfi sorunlu çıktı araç tekleme yapıp 120 geçmiyordu turbo kendini korumaya alıyormus

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arac sente atlamış olabilir

Mantıklı.

Bakımlar sırasında triger değişti mi Ömer bey?

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

aracı ben alalı bir ay oldu triger felan alır almaz değiştirdim bujileri felan araç lpg li atiker var onun da bakımını yaptırdım alır almaz baskı balata iyi dedi ama bilmiyorum bayramdan sonra iyi bi usta bulmam gerek olmadı servise gideceğim ama çok pahalı olur diye korkuyorum açıkcası aldıktan sonra zaten 2000 tl ye yakın masraf ettim zaten bir de bu eksoz tıkalı olduğunu nasıl anlarım. benzinde de aynı sorunu yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

biraz önce yine denedim aracı arac 4 vitese kadar 3000 deviri rahat geçiyor ama 5 vitese attığımda 3 devirin altına iniyor ve son gaz bassamda zor çıkıyor 3000 devire belki yol uzun olsa geçeçek ama çok zorlanıyor gibime geliyor benim 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Benzin pompası yakıt göndermiyor yeterince

Ben de pompa dan şüphelendim.

aracı ben alalı bir ay oldu triger felan alır almaz değiştirdim bujileri felan araç lpg li atiker var onun da bakımını yaptırdım alır almaz baskı balata iyi dedi ama bilmiyorum bayramdan sonra iyi bi usta bulmam gerek olmadı servise gideceğim ama çok pahalı olur diye korkuyorum açıkcası aldıktan sonra zaten 2000 tl ye yakın masraf ettim zaten bir de bu eksoz tıkalı olduğunu nasıl anlarım. benzinde de aynı sorunu yapıyor. 

İstanbul'da neredesiniz?

Yorum bağlantısı
Huseyin öztürk

partikel filtre dolmus olabilir

hizli yollarda 3.4.5 videsler de yuksek devirler de vides degistimen bu sorunu gozebilir .belki biraz da depoya temizleyici yakit katkisi ilave edersen . arkadas oyle yapti duzeldi.eksoz filtesi surekli sehir ici dusuk devirlerde kullanmaktan oluyormus. selamlar
Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

Ben de pompa dan şüphelendim.

İstanbul'da neredesiniz?

istanbul kartal dayım ben 

hizli yollarda 3.4.5 videsler de yuksek devirler de vides degistimen bu sorunu gozebilir .belki biraz da depoya temizleyici yakit katkisi ilave edersen . arkadas oyle yapti duzeldi.eksoz filtesi surekli sehir ici dusuk devirlerde kullanmaktan oluyormus. selamlar

yakıt katkısı aldım deneyeceğim bakalım inşallah düzelir. tavsiyeler için tşklr arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce usta sonra katkı. katkı hiçbir zmaan tamir yöntemi değildir koruyucu ömür artıcıdır

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

wurt enjektör temizleyici aldım dediğiniz bu ürünmü yoksa tavsiye edeceğiniz başka ürün varmı

Yorum bağlantısı
Huseyin öztürk

isin asli ben avusturya dan yazdim burdaki markalar tr de yok ama wurt da kaliteli . insallah senin aracda duzelir.

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN
(düzenlendi)

Arkadaşım yukaruda söylemişler ama acilen eksozuna baktır. Başıma geldi taunusta motor söktürdüm meğer arka susturucu tıkanmış. Benim görüşüm bu yönde geçmiş olsun

tarihinde Fuat GÜVEN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Huseyin öztürk

Bu ustanin buna benzer problemde arkadasa verdigi bir oneri idi. bende paylasim istedim. tabiki bire bir ustadan oneri almak daha iyidir.

birde turbo var ise onun borularinida kontrol ettirmende yarar var

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

önce usta sonra katkı. katkı hiçbir zmaan tamir yöntemi değildir koruyucu ömür artıcıdır

katkıyı hangi ustadan alalım :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...