İçeriğe Yönlendir

1998 Mazda Lantis Hella Bi-Xenon,yarım Halka Gündüz Farı.


Misafir

Recommended Posts

Ankara'dan 98 Lantis Farları geçtiğimiz aylarda söktük ve Hella bi-xenon mercek montajını Rabbimin izni ile yaptık.D2s set kullanıldı.Farların biri orijinal,diğeri yan sanayi ve mercek çap farkı vesaire değişikti.Farın içi oldukça dardı.Mercek montaj kısmı beni epey terletti ama saglam bir montaj ile sonuc aldık.Eski mercekler nasılsa kullanılamayacaktı ve ayak kısmlarından kestim Hella merceğe sabitledim.Ayar vidlamaları aynen kullanıldı.Kırık olan vidalama kısımlaraı vesaire her kusuru onarıldı.Sonra birde arkadaşımız kendine özgü birde gündüz farı tarzı şekil oluşturmuş bahsetti resmi yolladı.Yurtdışında yapanların linklerinide verdi.Önce ben çok yanaşmadım ama yapılanları görünce ne olacak ki dedim ve elimdeki önceden kırılmış olan Bmw halka parçalarınıda bunda degerlendirdim.Oldu yarım ay şeklinde gündüz farı.

 

Farların dağılmış hali.

 

Jpjsuf2.jpg

 

Hella mercekli yeni hali.

 

Bqs3Vom.jpg

 

Kırıkların onarılması.

 

ug5uKUX.jpg

 

plMlWM0.jpg

 

c2Jbomg.jpg

 

Montaj halleri.

 

swZCqmB.jpg

 

TnFFM6R.jpg

 

Yarım halkanın montajı.iki kenardan 1 watt lık smd 3528 power ledler ile güzel bir netice alındı.

 

f1VMkIh.jpg

 

Kapanmış halleri

 

zRBSXsg.jpg

 

6sn7RLi.jpg

 

8pUJOx9.jpg

 

Yanış halleri

 

tmUNfdq.jpg

 

O9jlcYY.jpg

 

Araç üzerinden bir resim.

 

vzkCrJY.jpg

 

Cep teli ile çektiğim duvar resmi.

 

zlSbw6O.jpg

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Abi ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş.Burada en yakın arkadaşımında lantisi var.Fakat farları facia. Mercekli olmasına ragmen kendini zor ışıtıyor. Bunları mutlaka ona göstermem lazım.Sanırım lantis üzerindeki mercekler pek iş görmüyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sonuç olarak halojen mercekli olması ve nesil olarak epey eski olması sıkıntı oluşturuyor.Merceklerde krom sorunu oluşuyor.Bundan dolayı işlevini yapamaz hale gelince boşu boşuna ampul değişimi vesaire işlemler yapılıyor.Yan sanayi mercekli sıfır farlarda iyi aydınlatmıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...