İçeriğe Yönlendir

Aracımda Problem Var Ne Yapsam Kime Götürsem?

Cavit Akçay

Recommended Posts

Cavit Akçay

Slm arkadaşlar ben burada yeniyim.sizden bir konu hakkında yardım istiyecektim.benim 2006 model otomatik şanzuman dizel c-max im var.son bir aydır kalkışlarda inanılmaz ağırlaştı.gaza nerdeyse sonuna kadar basmama rağmen araba sanki yerinde sayıyor.normal yüksek hızda bir problem yok yada ben hissetmiyorum.bir usta şanzıman arızası tamir edilecek dedi ki ben ona çok güvenemedim bir diğeri herhangi bir şeyi yok dedi ki buda arabayı bir kaç gün denedi.ama bir sıkıntı var,sürekli yapmıyor.yaptığı zaman da inanılmaz rahatsız ediyor.ben izmitte oturuyorum bana yardım edebilecek yada bir usta tavsiye edebilecek bir arkadaş olursa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

yetkili servise götürdünüz mü? götürün, arıza tespiti yaptırın 100 tl bi ücreti olması lazım, ucuz bir şey çıkarsa orda yaptırırsınız, yok pahalı bir şeyse dışarıda yarı fiyatına yapılır.

Yorum bağlantısı

Cvt arizasi konusunda forumlarda bircok konu vardir. Cvt'nin ariza istatistigi cok yuksek. Belirtileri sizinkine uyan daha onceki tecrubeler muhakak yol gosterecektir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

İl kocaeli izmit mehmet bey.hayır yetkili srvise götürmedim.benim aradığım daha çok bu civarda aracımda sıkıntı olduğunda gerçekten güvenebileceğim fordun ehli özel servis ustaları.götürdüğüm iki ustada bana güven vermedi açıkçası.şanzıman arızası var diyen ustadan sadece 30dakika sonra götürdüğüm diğer usta hiçbir arıza bulamadı.ay sonunda tatil için yaklaşık 2000 km yol yapıcam bu şekilde yola çıkmak beni tedirgin ediyor. Bu arada özel servis bilgisayarlarında hiç bir arıza çıkmadı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İl kocaeli izmit mehmet bey.hayır yetkili srvise götürmedim.benim aradığım daha çok bu civarda aracımda sıkıntı olduğunda gerçekten güvenebileceğim fordun ehli özel servis ustaları.götürdüğüm iki ustada bana güven vermedi açıkçası.şanzıman arızası var diyen ustadan sadece 30dakika sonra götürdüğüm diğer usta hiçbir arıza bulamadı.ay sonunda tatil için yaklaşık 2000 km yol yapıcam bu şekilde yola çıkmak beni tedirgin ediyor. Bu arada özel servis bilgisayarlarında hiç bir arıza çıkmadı.

Istanbulda Osman ve fatih usta var. Onlarla Görüşün. Forumda anlaşmalı işyerlerinde var. No name servis.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

cuma günü için yetkiliden randevu aldım özeldeki ustalara pek güvenim kalmadı.

Yorum bağlantısı

Yetkili veya özel..Bu iş tamamen şans işi bence..

İstanbulda olsaydınız yardımcı olurdum size.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Teşekkür ederim herkese cumayı bekliycem artık.inş arızayı net bir şekilde bulurlar ve tabi düşük bir maliyetle giderilir.

Yorum bağlantısı
Cihan Kanyılmaz

Cavit bey bende izmitte oturuyorum.Aydenizler Özel servisi var kullar sapağında lukoil'in hemen bitişiği.sizin sorununuza çare olabilir.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Aydenizler tam nerde bilmiyorum ama o tarafı biliyorum sorun değil bulurum.benim için önemli olan ustalıkları.siz aracınızı oraya götürüyorsunuz sanırım nasıl memnunmusunuz?ben c maximi daha önce yine o bölgeye yakın sanayi ışıklarını geçince çakır ve ak otoya götürdüm malesef en son arızadaki tesbitleri bana çok fazla güven vermedi.cuma günü için es otodan randevu aldım.

Yorum bağlantısı

cuma günü için yetkiliden randevu aldım özeldeki ustalara pek güvenim kalmadı.

Şanzıman arızası ise, bu şekilde veya yapıldıktan hemen sonra bu araçla tatile çıkmanız doğru olmaz. Arıza giderildikten sonra en az bir ay bulunduğunuz şehirde kullanmalı ve sorun yoksa uzun yola çıkmalısınız. Zira bu araçların otomatik şanzıman arazıları olumsuz anlamda efsanedir. Ciddi hayalkırıklıkları yaşanmıştır. Bir örnek de sizin olmanızı istemeyiz.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Abi çok haklısınız ama şuan için başka bir alternatifim yok.henüz şanzıman arızası olup olmadığıda netleşmedi.eğer şanzuman arızası olsa sürekli yapmazmı aynı arızayı?benimki dört gün yapmıyor bir gün aniden yapıyor.ayrıca özel servisin bir tanesi 4 gün denedi şanzumanda bir sıkıntı yok dedi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi çok haklısınız ama şuan için başka bir alternatifim yok.henüz şanzıman arızası olup olmadığıda netleşmedi.eğer şanzuman arızası olsa sürekli yapmazmı aynı arızayı?benimki dört gün yapmıyor bir gün aniden yapıyor.ayrıca özel servisin bir tanesi 4 gün denedi şanzumanda bir sıkıntı yok dedi.

Serviste garanti için ısrar edin, çok masraf çıkarsa eğer tabi ki.. Aklınızda olsun eğer masraf çok çıkarsa ve sizden isterlerse aynı paraya arabanızı düz vitese çevirebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Valla yazılanları okudukça korkmaya başladım.eğer şanzuman arızası olmasa bile ki inşallah yoktur dönüşte muhakkak satmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Biraz önce servisten geldim.ustanın bana söylediği map ve egr (yada buna benzer bişey)arızası verdiğini alarmı sildiğini ve program attığını söyledi.bu işlem için ücret istemez eğer tekrarlarsa getirirsin değiştiririz fiyatıda 2000-3000 tl civarı olur dedi.siz nedersiniz bu söyledikleri böyle bir arızaya neden olurmu.

Yorum bağlantısı
Cavit Akçay

Teşekkürler hamza.kesinlikle tesbitin çok doğru.ben arızanın şanzuman kaynaklı olduğuna inanmadığım için gözümü karartıp yetkiliye götürdüm.onların söylediği arıza şanzumana göre içime biraz su serpti.tabi verdiği fiyat yetkili servis fiyatı bunu dışarıda daha uygun bir fiyata yaptırmak sanırım mümkün.servisten sonra nedir bu egr ve map diye kendi kendime bir araştırma yaptım ve dediğin gibi öncelikliğin temizletme ve Egr de fiziki iptalin olduğunu gördüm.en son çarenin değişim olması gerektiğini düşünüyorum.şimdi bu iki parçayı temizleyecek bir usta bulmam gerekiyor.düşünce ve fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...