İçeriğe Yönlendir

2009 Mondeo Titanium Liftback Mi Sedan Mı?


Bilal Baygeldi

Recommended Posts

Bilal Baygeldi

Merhaba arkadaşlar. Mondeo 2009 titanium benzinli bir araç buldum ama kimileri liftback diye adlandırıyor kimileri hatchback diye adlandırıyor. Sedan dan 10 cm kısa ve bagaj hacmi de 480 litre (sedan dan 70 litre az) Az çok gözlemlediğim bu kasadan piyasada az var. Ve fiyatlarıda sedan olanlarına göre 3 4 bin lira daha ucuz. Liftback bana kasa olarak fena gelmedi ama hem sedandan ucuz olması hemde az bulunması bende bir miktar kaygı oluşturdu. Mondeo nun bu liftback kasası hakkında ve sedandan farkları konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.

Bu konuda tecrübe yada bilgi sahibi olan arkadaşların yönlendirmeleri benim için çok değerli. Yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı

Sedanın bagajı büyüktür ama yükleme alanı çok dardır, liftback de bagaj çok az daha küçüktür ama yükleme alanı çok geniştir.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ben olsam liftback alırdım. Hem yükleme alanı geniş hem de daha sportif duruyor.

Not: Arka cam var mı, fiyatını araştırın derim.

 

DSC_2408.jpg

 

9b90f40fb93c0f34.jpg

Yorum bağlantısı

Ben olsam liftback alırdım,yukarıda da yazıldığı gibi yükleme alanı çok geniş. Sportif duruşu ayrı güzel.

Özellikle yeni mondeo'nun liftback ' i  :wub:

 

new-ford-mondeo-2_2.jpg?itok=rMTL93y2

Yorum bağlantısı
Bilal Baygeldi

Sedanın bagajı büyüktür ama yükleme alanı çok dardır, liftback de bagaj çok az daha küçüktür ama yükleme alanı çok geniştir.

Hocam peki ikinci elde satarken zorluk çıkartırmı? Piyasası nedir yani bu aracın bi bilginiz var mı ?

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Eski üyelerimizden Fuat Abide var.
1 yıldır kullanıyor.Daha öncede vardı kaza yapıp satmıştı.

Geçenlerde tek kişilik baza ve başlığını bagajı kapatarak taşıdı..

Sedanın yüzüne bakmayın bence.
Oda satmayı düşünüyor,otomatik almak iiçin.

Yorum bağlantısı
Alper Taş

bana göre liftback biraz basit gösteriyor aracı. Yük taşımak ise araç sw alınır. D sınıfı araçta yatağın ne işi var.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Liftback hem daha güzel hem daha kullanışlı. Kişisel olarak, başkalarının tercihine göre değil kendi beğenime göre araç alırım. Yeni mondeo alırsam liftback olması için çabalarım. Sıfırı sedandan pahalıyken ikinci elde sedandan ucuz olması sizin için çok güzel bi avantaj.

 

Eğer yanlış hatırlamıyorsam satıldığı dönemde sıfırı 2,000 tl daha ucuzdu sedana göre.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Türkiyede hatchback ve sw arabaların nedense prestij'i sıfır oluyor. Mesela bir yere passat variant ile git "aaa doblo gibi arabayla gelmiş" derler, aynısının sedan'ı ile git "makam aracı geldi" derler. Ama elalemin ne dediği sizin için önemli değilse yükleme alanı geniş olduğu için hatchback mondeo alın derim. Niye; geçen gün octavia ile çamasır makinesi taşıdılar hem de koltuğu yatırmadan :).

 

Ancak ben olsa sw mondeo alırdım. 2 yılda 1 kere de lazım olsa mal taşımak için sw şart. Bazen 1.6 125'lik lpg'li sw mondeolar görüyorum, o kocaman bagaj dolu olacak bir de 5 kişi olacak arabada, vay o motorun haline diyorum içimden. Yürüsün diye ha bire vites düşürüp basmak gerekir. Yokuşta durup kalkmaya çalıştınız mı aman aman düşünemiyorum bile.

 

Sedan mondeonun bagajı çok geniş ve uzun. Arka koltuğun dibine bir şey gitse uzanıp almak için menisküs oluyorum. Çook uzun bir o kadar da geniş ancak yüksekliği çok az. Eski arabamın bagajına su damacanalarını dikey çok rahat koyarken, hatta bagajıne ben bile çok rahat girerken mondeonun bagajına yan girmek istersem elektik işi vs için. omuzlarım takılıyor. Hatta stepne'yi söküp altındaki süngerleri çıkartıp bi 15 cm bagajı rahatlatmayı da düşünmedim değil :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...