İçeriğe Yönlendir

Çıkmaz Sokak Park Problemi

İbrahim Halil Geloğlu

Recommended Posts

İbrahim Halil Geloğlu

Konuyu umrarım doğru yere açmışımdır. Çıkmaz sokakta ikamet ediyorum. Sokakta 7 komşuyuz. Sokağın genişliği ortalama 2 veya 2,5 metre uzunluğu 150 metre gibi. Sokağın başına biri araç pakedince doğal olarak giriş çıkış engellendiği gibi sadece 1 kişi geçebilecek kadar yer kalıyor. Yani hasta olasak acil 112 gelse sedye ile çıkılamayacak durumda yangın olayı olsa yine aynı sıkıntı olucak. Belediye ile telefon görüşmemde kaldırıma paredilmediyse park yasak levhası yoksa işlem yapamayacaklarını söylediler. Sokağın başına kimse parketmemesi için mahkemeye mi başvurmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Evinizin bulunduğu bolgede imar planı olmayabilir, eğer imar planı varsa imar uygulaması yapılmamış olabilir. Öncelikli belediyenizin imar müdürlüğünden imar planının olup olmadığını ögrenmeniz gerekli, eğer imar planı varsa sokak oturan mümkunse komşu sokaklarda oturanlar ile beraber belediyeye imar uygulaması yapılması için dilekçe verebilisin. İmar uygulaması bitince sokak genişlikler normal seviyeye çekelebilir. Bu işin uzun ve resmi kısmıdır.

Birde kendiniz sokak girişine parkı engeleyecek duba benzeri şeyler ile çözüm bulabilirsin.

Allah yardımcınız olsun, ben olsam ikinci yolu tercih ederdim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Konuyu umrarım doğru yere açmışımdır. Çıkmaz sokakta ikamet ediyorum. Sokakta 7 komşuyuz. Sokağın genişliği ortalama 2 veya 2,5 metre uzunluğu 150 metre gibi. Sokağın başına biri araç pakedince doğal olarak giriş çıkış engellendiği gibi sadece 1 kişi geçebilecek kadar yer kalıyor. Yani hasta olasak acil 112 gelse sedye ile çıkılamayacak durumda yangın olayı olsa yine aynı sıkıntı olucak. Belediye ile telefon görüşmemde kaldırıma paredilmediyse park yasak levhası yoksa işlem yapamayacaklarını söylediler. Sokağın başına kimse parketmemesi için mahkemeye mi başvurmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

ilk önce belediyelerde ukome (ulaşım koordinasyon merkezi) masası olur oraya kapsamlı ve görsel eklerle bir dilekçe yazın, oradan gelecek cevaba göre yargıya başvurursunuz...

Evinizin bulunduğu bolgede imar planı olmayabilir, eğer imar planı varsa imar uygulaması yapılmamış olabilir. Öncelikli belediyenizin imar müdürlüğünden imar planının olup olmadığını ögrenmeniz gerekli, eğer imar planı varsa sokak oturan mümkunse komşu sokaklarda oturanlar ile beraber belediyeye imar uygulaması yapılması için dilekçe verebilisin. İmar uygulaması bitince sokak genişlikler normal seviyeye çekelebilir. Bu işin uzun ve resmi kısmıdır.

Birde kendiniz sokak girişine parkı engeleyecek duba benzeri şeyler ile çözüm bulabilirsin.

Allah yardımcınız olsun, ben olsam ikinci yolu tercih ederdim.

duba koyarsa suçlu olur.. şikayet olursa işlem yapılır..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Belediyeye gidin, söz konusu sokak imar planında taşıt yolu mu yoksa yaya yolu mu onu sorun. 2,5 m genişlik yaya yolu olarak gösterilmiştir diye tahmin ediyorum. 

Yaya yolu olan biryere araç giremez veya park yapılmaz levhası koymalarını isteyin. Buna rağmen park eden olursa çektirmekten başka çare yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Belediye tarafından sorununuz çözülmezse, en etkili yöntem BİMER. Babamın evinin önüne engelli park yeri yapılması için belediyeye defalarca telefon edip, dilekçe vermemize rağmen 6 ay kimse gelmemişti. Bunun üzerine BİMER'e şikayet yazısı yazdıktan 3 gün sonra belediye trafik daire başkanlığından bir ekip keşif için geldi ve ertesi gün engelli park yeri (işaret ve dubaları konarak) bizim ihtiyarların hizmetine sunuldu. 

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Belediyeye gidin, söz konusu sokak imar planında taşıt yolu mu yoksa yaya yolu mu onu sorun. 2,5 m genişlik yaya yolu olarak gösterilmiştir diye tahmin ediyorum. 

Yaya yolu olan biryere araç giremez veya park yapılmaz levhası koymalarını isteyin. Buna rağmen park eden olursa çektirmekten başka çare yok.

Saygın bey, benim işyerimin olduğu sokak ta çıkmaz sokak.

Bu sokak 2 sene önce daraltıldı, önceden tek sıra park edebilip çıkmak isteyen rahatça çıkabilirken, kaldırımları o kadar genişlettiler ki şimdi tek sıra park edilebiliyor ama çıkmak isteyen çıkamıyor veya sokağın girişine biri park ederse içeri girmek isteyen giremiyor.

Belediyeye dilekçe verilse sonradan genişletilen kaldırımlar tekrar daraltılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Belediye tarafından sorununuz çözülmezse, en etkili yöntem BİMER. Babamın evinin önüne engelli park yeri yapılması için belediyeye defalarca telefon edip, dilekçe vermemize rağmen 6 ay kimse gelmemişti. Bunun üzerine BİMER'e şikayet yazısı yazdıktan 3 gün sonra belediye trafik daire başkanlığından bir ekip keşif için geldi ve ertesi gün engelli park yeri (işaret ve dubaları konarak) bizim ihtiyarların hizmetine sunuldu. 

haklısınız, şikayet bize bimer-valilik-kaymakamlık vb.  aracılığı ile geldiği zaman daha hızlı ve etkin değerlendiriliyordu.. ama dilekçeye de aynı özen gösteriliyordu.. 

eğer orası araç trafiğe açık bir yerse ukomenin yetki alanında, değilse bağlı olduğu belediyenin zabıta ve fen işleri müd. araç girmesine engel olacak önlemler alır.. biraz takip ve ısrarla iş hal olur.. varsa imkanınız yerel gazetede bir haber yaptırın bu da işi hızlandırır.. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu
(düzenlendi)

Emlakçıların kullandığı terimler kafamı karıştırıyor. İmar konusunda size şöyle tarif edebilirim. Belediyenin yıkılacak gözü ile baktığı bir semtte oturuyorum. Yani kentsel dönüme girecek ama ne zaman belli değil. Sokağın yol mu yaya geçsin mi diye bırakıldığına gelirsek haliyle yaya geçidi için bırakılmıştır. Çünkü araç park edince yanından zorlukla geçiliyor. Tüm aydınlatıcı cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. 

Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum.

Eksisini artısını benimle paylaşırsanız sevinirim. Ben genelde saat 23:00 sularında eve gidiyorum. Eve gidince parkedecek  yer bulamıyorum alt  sokaklara parkediyorum. Bizim çıkmaz sokağın ortasına  komşumuz araç parkettiği için evin önüne aracı koyamıyorum. Bende alt sokaklarda dahi park edecek yer bulamadığım zaman çıkmaz sokağa parkedilen aracın önüne park ediyorum. Komşumuz sabahın 6 sında zile basar arabanı çek ben gideceğim der. Adam haklı ama bir özür bekliyorum kendince daha tavır yapıyor. Bende buna istinaden gece kendisi yormayayım ayıp komşuyuz diye düşündüğüm insanın ziline basmaya başladım daha önceleri hiç arabanı çek diye rahatsız etmediğim kişiyi artık her gün ziline basacağım dün gece itibari ile. Arabanı çek ben evimin önüne gideceğim diyorum ve demeye devam edeceğim. 

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. 25 yıldır aynı evde oturuyoruz. Komşuluk hakkı nedir bilirim. Ama hep kendi nefsini düşünüyorlar. Yaklaşık 4 yıldır komşumun aracı aynı park ettiği yerde durur. Hiç bir zaman kendilerine laf söylemedim. Önüne ve arkasına park etmek için sıkıntı vermedim. Ortak kullanım alanı olan alanı kendi başlarına kullandılar. Artık yeter dedirttiler. 

Belediye ve kaymakamlık gibi resmi kurumlarda iş uzayacağından dolayı böyle yapacağım. Dilekçe cevap verilme süresi 30 gün diye biliyorum.

tarihinde İbrahim Halil GELOĞLU tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Kentsel dönüşüm alanı ise Allah yardımcınız olsun, işler daha da zorlaşır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Kentsel dönüşüm alanı ise Allah yardımcınız olsun, işler daha da zorlaşır.

Teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Aklıma takılan bir şey var sokağa kaldırım yapılmasını istemem özel bir isteğe girer mi? Belediye bunu yapmak zorunda mı?

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Birbirinize arabalarınızın yedek anahtarlarını verin.

O dediğiniz hiç olmaz.  Eğer komşum benim gibi düşünse zaten sıkıntı kalmayacak.Şöyle düşünün ben her gün geç geliyorum diye zorda kalınca onun aracının önüne park ediyorum (gece kendisini rahatsız etmiyorum) oda düşünmeyip sabahın altısında zile basıyor. Kendi kendine sinirleniyor birde.  Böyle adama anahtarları birbirimize verelim desem sen ne diyorsun der.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İbrahim Halil Geloğlu

Merhabalar dayanamayıp e-devlet üzerinden şikayetimi dile getirdim. Başvurum kurumlar arası geziyor. Sizce bunun akibeti ne olur.

820963 27.08.2015 www.turkiye.gov.tr BİMER 820963 28.08.2015 İL MAHALLİ İDARELER MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 820963 28.08.2015 BİMER GAZİANTEP VALİLİĞİ 820963 28.08.2015 GAZİANTEP VALİLİĞİ İL MAHALLİ İDARELER MÜDÜRLÜĞÜ 820963 31.08.2015 ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ İL MAHALLİ İDARELER MÜDÜRLÜĞÜ 820963 03.09.2015 İL MAHALLİ İDARELER MÜDÜRLÜĞÜ GAZİANTEP VALİLİĞİ 820963 03.09.2015 GAZİANTEP VALİLİĞİ GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 820963 08.09.2015 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM PLANLAMA VE RAYLI SİSTEMLER DAİRE BAŞKANLIĞI
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben belediyeler kadar Bimer'i takan başka kurum görmedim. Muhakkak ilgilenilecek. Şu an dilekçe en ilgili birime yönlendiriliyor. İkinci bir şey sabah adam işe arabayla gidecekse mecbur zilinize basacak, siz akşam belki yer bulursunuz ya da bulmazsınız ama mecbur değilsiniz. Sırf sabahki rahatsızlığınızı düşünerek akşam geç saatte de ziline basmamalısınız. Çok geç gelirseniz arabanıza not bırakın telefonunuzu arayıversin, siz de o günlerde uyanmaya hazırlıklı olun. Değmez diyeceksiniz belki ama komşunuz onu düşündüğünüzü bir anlarsa zamanla bütün tavrı değişir. Belediye el atana kadar komşuyla aranız bozulmasın, huzurlar kaçmasın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Emre bey ilginiz için teşekkür ederim. Hepimiz insanız sonuç itibari ile, herkes iyimser cana yakın, empati kurarak karşısındaki insana  karşılık verse gerçekten ne darılmalar olur nede böyle şikayetler. Günümüz itibari ile komşuluğu bırakın, akrabalık bile bitmiş durumda. Arasıra çarşıya iniyorum, amerikan filmi izliyor gibi oluyorum. İnsanlarımız zamanla ve birbiri ile yarışıyor. Birileri bankamatik sırasına girerken nasıl boş zamanı değerlendirim diye düşünüyor. Bir elimizde telefon bir elimizde fasfod diyorlar galiba (hazır yiyecekler) atıştırıyoruz. Modayı devamlı takip ederiz tabi ki hiç kaçırmayız. Ben internet cafe çalıştırıyorum burda çocuklar öyle bir terimler kullanıyorlar ki merak ediyorum. Fame,ciks, ezik gibi.gibi.. Bu anlattıklarımızın konusu ile alakası yok sadece gördüklerimi yaşadıklarımı anlatmak istedim.

KOnuya gelecek olursak Tokiden ev aldım ALLAh ım izni ile 3 yıl içinde teslim edecekler. Komşu ile aramız bozulursa bozulsun zaten can ciğer bir komşuluk diyalağumuz yok. Tokiye gitmeyi bu park konusu için çok istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Dediğiniz gibi İbrahim bey ortam çok bozuldu. Geleceğimizin bozulması da tamamen çocuklarla alakalı. Sizin elinizden her gün onlarca çocuk geçiyordur onlara dikkat edin olur mu iyiliğe sevk etmeye bakın. Komşunuz gelip geçer bir şekilde anlaşılır ya da kavga edilerek ayrılınır dert değil ama o çocuklar size emanet. Kendi çocuklarınız gibi kötü şeylerden uzaklaştırmak sizin elinizde. Üstelik sizi arkadaş gibi görebilirler, onları etkilemeniz çok kolay...

Siz de kusura bakmayın kötüyüm bu günlerde çok etkilendim memleketteki kötü haberlerden. Bugün abimin çok yakın bir arkadaşı devresi başkomiser Mehmet abimiz şehit oldu. Diğer 29 kardeşimiz kim bilir hangi ocakları yaktı. Bunları neden buraya yazdım bilmiyorum, çok üzgünüm, gün boyu gözlerim doluyor ama ağlamıyorum. Ağlayıp da hainleri mutlu etmek istemiyorum. Sadece içimi döktüm, kusura bakmayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

ALLAH ım inşallah bizi aydınlıklara çıkartır. İnşallah şehit habersiz güven ortamında yaşama günlerine geri döneriz.  Emre bey, inan ki haber dinlemek istemiyorum bu olayların yüzüne. 

Ben park problemimi unuttum.  İlk başta bu haberler bitmeli. Doğuda bizim şehrimizdir. Vali filmindeki valinin dediği gibi barların diskoların oldugu sokak denizlinindir. Hanımlarımızı alıp hep beraber gezeceğiz. Bizde inşallah türkiyenin tüm şehirlerini korkmayarak çekinmeyerek istediğimiz gibi gezeriz. Kamu kurumunda görev yapan ve yapacak memur inşallah çekinmeden doğuyu tercih eder. Fazla uzatmak istemiyorum siyasete dönüşmemesi açısından.

İnanın ki ben buraya gelen tüm çocukları elimden geldiği kadar yardımcı eğitici olmaya çalışıyorum. Küfür eden var ,yalan söyleyen var, okul zamanında ders çalışmayıp tüm gününü internette geçirmek isteyenlerde var. Ben bu çocuktan para kazanmak için devamlı gel demiyorum, aksine ders, ödev zamanını hatırlatıp anne ve babsının çalışıp sen oku dediğini hatırlatıp duygusal yaklaşımlar ile ifade etmişimdir. Genel olarak kendi görüşüm şimdiki zamanda fakir ve zengin çocugun ayırt edilmesi güç oldu. Neden derseniz anne baba fakir asgari ücret ve evi kira oldugu halde kendi bogazından kısıp çocuguna harcamaktadır. Diyeceksiniz ki çocuguna iyi bakıyor. Hayır çocugunu şımartıyor. Çünkü o çocuk hep fazlasını istemektedir. Ailede maddi imkanlarını zorlamaktadır. Eskiden olsa insan göründügü gibiydi. Fakir ise fakir zengin ise zengin. Bu yazdıklarım tamamen benim kendi kişisel yorumumdur, genel olarak gördüklerimi ifade ettim.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

ALLAH ım inşallah bizi aydınlıklara çıkartır. İnşallah şehit habersiz güven ortamında yaşama günlerine geri döneriz.  Emre bey, inan ki haber dinlemek istemiyorum bu olayların yüzüne. 

Ben park problemimi unuttum.  İlk başta bu haberler bitmeli. Doğuda bizim şehrimizdir. Vali filmindeki valinin dediği gibi barların diskoların oldugu sokak denizlinindir. Hanımlarımızı alıp hep beraber gezeceğiz. Bizde inşallah türkiyenin tüm şehirlerini korkmayarak çekinmeyerek istediğimiz gibi gezeriz. Kamu kurumunda görev yapan ve yapacak memur inşallah çekinmeden doğuyu tercih eder. Fazla uzatmak istemiyorum siyasete dönüşmemesi açısından.

İnanın ki ben buraya gelen tüm çocukları elimden geldiği kadar yardımcı eğitici olmaya çalışıyorum. Küfür eden var ,yalan söyleyen var, okul zamanında ders çalışmayıp tüm gününü internette geçirmek isteyenlerde var. Ben bu çocuktan para kazanmak için devamlı gel demiyorum, aksine ders, ödev zamanını hatırlatıp anne ve babsının çalışıp sen oku dediğini hatırlatıp duygusal yaklaşımlar ile ifade etmişimdir. Genel olarak kendi görüşüm şimdiki zamanda fakir ve zengin çocugun ayırt edilmesi güç oldu. Neden derseniz anne baba fakir asgari ücret ve evi kira oldugu halde kendi bogazından kısıp çocuguna harcamaktadır. Diyeceksiniz ki çocuguna iyi bakıyor. Hayır çocugunu şımartıyor. Çünkü o çocuk hep fazlasını istemektedir. Ailede maddi imkanlarını zorlamaktadır. Eskiden olsa insan göründügü gibiydi. Fakir ise fakir zengin ise zengin. Bu yazdıklarım tamamen benim kendi kişisel yorumumdur, genel olarak gördüklerimi ifade ettim.  

Kesinlikle katılıyorum. :good1:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İbrahim Halil Geloğlu

Bimere yapmış oldugum şikayetten hala bir sonuç alamadım. Yaklaşık 2 ay süre geçmesine rağmen sonuç öğrenmek için bile yeni bimer kaydı oluşturuyorsun. Bimeride pek takmıyorlar demekki. Herkese teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...