Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Merhaba arkadaşlar,diğer genel başlıkta da belirtmiştim arabada stop etme sorununu ki hala ara sıra debriyaja basınca sıkıntı yaşanıyor. Osman ustaya tekrar bi gideceğim,yalnız Osman Ustadan sonra bir kablo çıktı ortaya onu fark ettim,tam olarak ne olduğunu bilmiyorum hız sensörü dediğimiz kablo bu mudur acaba? Yere sürtüyordu giderken. Onu çektim yukarı nereye takılacak hiçbir fikrim yok. Yardımlarınızı ve engin bilgilerinizi bekliyorum:) bu aşağı sarkan ucuydu Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 Kablonun geldiği yerde burası o kablonun devamı Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 bugün de kablo günü sanırım ehil olanlar cevap verecektir... Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 bugün de kablo günü sanırım ehil olanlar cevap verecektir... 1 haftadır falan öyle kendi kendine boşta takılıyor,anca çekebildim fotoğrafını Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Soket üçgen değildi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 Soket üçgen değildi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. valla bende bilemedim öyle bi kablom mevcut,gören duyan bilen varsa artık öğrenirim:) Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 hız sensörünün kablosu.takılı olmadığı zaman araç yavaşladığında stop eder.fazla yakar araba Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 Yani daha önceden bu parça sarkmıyordu,usta stop etme sorununu bu şekilde çözdü herhalde Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 (düzenlendi) Direksyon pompası basınç müşürü soketi olabilir. 24 Temmuz 2015 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 Hmm bi de bunu araştırayım bakalım, da çıkmış olması durumunda araçta ne gibi bi sıkıntı olur. Hoş ortalama 2 haftadır boşta galiba. Ben dediginize bi bakayım teşekkür ederim:) Yorum bağlantısı
Misafir 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Bu linkte cevap olabilir. Uye olmadigim icin goremedim ancak linke ait gorselde sanirim soketin karsiligi olan fotograf var. http://www.focusowners-social.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=16881&start=0 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Baktım da üye olup,abs arka koktuk sensörü gibi bir şey demişler. Focuslardan bahsediyor zaten. Fotoğrafların devamında da gösteriyor ekstra bi yere bi şeyler falan takmışlar. Benim kabloyla bir bağlantı kuramadım Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Neyse Osman Usta'ya msj attım fotoğrafı da gönderdim. Hız sensörü soketiymiş Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 O zaman stop etmeler bundan. Niye sokulmus peki? Tüketim artacak, stop etmeler mevcut zaten. Arizali ise yenisine bakmali. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Bu kilometre tel sensörü ile hız sensörü farklı şeyler herhalde di mi? Valla sani bey anlamadım, daha önceden boşta değildi o kablo. Yani Osman Usta'ya bıraktım aracı hallettim dedi stop olayını eyvallah dedim,kabloyu çıkartıp bırakmamıştır herhalde. Ki araç hala stop ediyor. 100lira verdim bu işlem için en azından komple kabloyu yenilerdim biraz daha ödeyerek. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Bu kilometre tel sensörü ile hız sensörü farklı şeyler herhalde di mi? Valla sani bey anlamadım, daha önceden boşta değildi o kablo. Yani Osman Usta'ya bıraktım aracı hallettim dedi stop olayını eyvallah dedim,kabloyu çıkartıp bırakmamıştır herhalde. Ki araç hala stop ediyor. 100lira verdim bu işlem için en azından komple kabloyu yenilerdim biraz daha ödeyerek. KM Teli, kadrana ileten tel. Hız sensörü beyine gönderen. Kabloyu çıkartıp bırakacağını sanmıyorum. Bir daha uğrasanıza? Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Tekrar gideceğim zaten yakın zamanda,bende öyle yapacağını düşünmüyorum, buradaki memnunuyetlerden sonra gözüm kapalı güvendim zaten Yorum bağlantısı
Musa Değerli 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Bu sarkan soket bende de var.Ama araba ne stop ediyor ne de herhangi bir anormallik var. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 7 Eylül 2015 Yazar Paylaş 7 Eylül 2015 Tam olarak nasıl bi kablo o sarkan onu tespit edelim:) üçgen bi soketse hız sensörü olabilir Yorum bağlantısı
Musa Değerli 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Üçgen bir soket.Öyle sallanıyor kablonun ucunda.Ama dediğim gibi araçta bir anormallik yok. Diğer konularda hız sensörünün yeri için hava filtresi kutusunun altında demişlerdi.Bu ise sol tarafta motorun üst tarafında. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 7 Eylül 2015 Yazar Paylaş 7 Eylül 2015 Üçgen soketse büyük ihtimalle hız sensörüdür. Çoğu zaman araç stop etmesin diye iptal ederler bi zaman sonra yakıt artar benim de öğrendiğim kadarıyla. O uç üçgen olan üst tataflarda bi karşılığı var oraya giriyor. Diğer ucu zaten dediğiniz yerde takip edin kabloyu dediğimi anlarsınız. Çok çektim o kablodan en son yenisini taktım araba kendine geldi. Bu arada kendiniz de sokebilirsiniz çok bi zorluğu yok. 2 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 7 Eylül 2015 Yazar Paylaş 7 Eylül 2015 Valla ben 180 kaada aldım çok lanet parça o. Ama arızalı kopuk vs değildir belki sadece soketi çıkarmışlardır. Parçayı bi söküp bak bence kabloları ne durumda vs. Yorum bağlantısı
Niyazi Mamuşa 15 Aralık 2015 Paylaş 15 Aralık 2015 Usta halledebildinmi aceba ayni sorun bendede var ve o cikinti olan kablo bilgisayara baglama kablosuymus Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Aralık 2015 Paylaş 15 Aralık 2015 Usta halledebildinmi aceba ayni sorun bendede var ve o cikinti olan kablo bilgisayara baglama kablosuymus Üçgen soket için konuşuyorsanız sizin aracınızda OBD port var ve aracı pc'ye sadece OBD'den bağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts