İçeriğe Yönlendir

Peugeot 2008 Hakkındakı Goruslarınız

Efe Özer

Recommended Posts

Efe Özer

Babam sımdıde kredı vs Peugeot 2008 1.6 Dizel Otomatık Alure donanımına sardı.Bu aracın bılınen bır sorunu var mıdır?Özellikle 6 ılerı otomatık sanzımanın bır problemı var mı?

Kırmızı renk alure donanım ve navıgasyon + park asıst dusunuyor.Normal araclardan bıraz daha yuksek dıye tercıh edıyor.Mesela courıer cok alcak dıye almadı.

Sızın dusuncelerınız nedır?

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

Ben Peugeot 301 alırken bir yakınıma danıştım. Onda da vardı aynısından. Kronik sorunu var mı dediğimde "En büyük kronik sorunu Peugeot olması" demişti. :)

Yine de güzel, fakat o fiyatların arabası değil bence.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Peugeot'da auto6r, Citroen'de mcp adıyla geçen yarı otomatik şanzıman var, hastası olduğum Citroen Ds4 den bu şanzıman sebebiyle vazgeçtim. Dik rampada kalkışlarda balata kokuları, 1-2. vitesteki kararsızlıkları soğuttu beni 

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Efe Özer

Ben Peugeot 301 alırken bir yakınıma danıştım. Onda da vardı aynısından. Kronik sorunu var mı dediğimde "En büyük kronik sorunu Peugeot olması" demişti. :)

Yine de güzel, fakat o fiyatların arabası değil bence.

Pekı o fıyatların arabası nedır?Aynı donanım sevıyesınde ne alınabılır?Babamın en sevmedugı sey arabanın altının vurması yuksek arac dusunuyor

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can
(düzenlendi)

Pekı o fıyatların arabası nedır?Aynı donanım sevıyesınde ne alınabılır?Babamın en sevmedugı sey arabanın altının vurması yuksek arac dusunuyor

66 küsür bin lira fiyatı var yanılmıyorsam. Eğer altı yüksek, her yola gider bir araç aranıyorsa güzel bir Duster alır keyfime bakardım. Belki donanım konusunda Peugeot'ya göre sınıfta kalabilir ama şu saatten sonra sağlamlık ve sorunsuzluk konusunda bariz üstündür. Fakat işte maalesef otomotik vitesi yok Duster'ın. 

Bir haftadır 3. Köprü şantiyesini kezdim kendi aracımla. Mühendislerin, herkesin altında her modelde Duster var. Akla gelebilecek her türlü özensiz şekilde kullanılmalarına rağmen herkes memnundu. 

Renault Capture da bakılabilir bütçe az daha artırılarak. Manuel de olur denilirse Qashqai belki. Alternatifler artar manuel de olursa.

Ayrıca Focus her ne kadar binek olsa da öyle abartılı bozuk zeminler olmadıkça altını yere vurma gibi sorun yaşatmaz. Benim Sandero Stepway'le girdiğim mesire alanına basık YMN de aynı rahatlıkta girebildi mesela.

Ve nihayetinde ben olsam güzel bir C-Max de bakardım ikinci el. Sıfır bir Peugeot'dan evlâdır.

tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdal Delebe

Yüksek araç Dacia Duster geliyor aklıma, fiyatı nedir 2008 in bilmiyorum ama 66 bin lira heralde sıfır alınacak yüksek ve donanımlı uygun fiyata da pek bişey yok. 

Yorum bağlantısı
Efe Özer

Dacia duster 'a baktık sac kalıtesı vs hıc begenmedık.Elde 25 000 tl nakıt ustunude kredılı alacaz.Suan alacagımız pejo 2008 full 71 tl.Aynı fıyata nıssan juke dan baska alternatıf varmıdır?Vergısı vs olmasa 2012-2013 4x4 180 beygır amarok alacaz ama vergısı cok yuksek malesef.

Yorum bağlantısı
Efe Özer

En son baktığimda Ford Ranger xlt 4×2 otomatik vites 77b tl gibi fiyatı vardı.4×2 olunca vergi düşük oluyor diye biliyorum.Ruhsatta kamyonet olarak geçiyor.Pick-up tarzı Ranger de düşünülebilir.Ama 2008 tarzında jukeyi tek geçerim.Test sürüşü imkaninız varsa bi deneyin derim.Juke de ruhsatta çok amaçlı otomobil diye geçiyor.Otomobille aynı avantajlara sahip.

4x2 ler kamyonet sınıfına gırdıgı ıcın vergı sıstemı 1-6 6-12 dıye gıdıyor.Yanı vergısı 6 yılda bır dusuyor 4x4 olanlar arazı aracı olarak gecıyor.1-3 3-6 dıye gıdıyor.Yanı 3. yılın sonunda vergısı dusuyor.Ayrıca amarok gıbı bır aracı 4x4 ve dıfransıyel kılıdı opsıyonuyla alınmazsa goruntuden baska bısey olmuyor.

Bu arada babamın eskı arabası bundandı.Bu resımden yenı arabalardan ne kadar nefret ettıgını anlayabılırsınız :)

ylomm0.jpg

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Araba güzel.

Birileri virus enjekte ettı :) Kesın karar vermeden nissan juke'a bakalım dıyoruz.Oda yuksek gıbı.Plantınum premıum pack baya doluymus.Ayrıca 92 hp yerıne 110 hp motor.

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Birileri virus enjekte ettı :) Kesın karar vermeden nissan juke'a bakalım dıyoruz.Oda yuksek gıbı.Plantınum premıum pack baya doluymus.Ayrıca 92 hp yerıne 110 hp motor.

Juke'nin yakıt tüketimi sizi Peugeot'tan daha fazla üzeceketir. Ayrıca Pug. daha kaliteli..

Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar

Zamanında 3008 dizel otomatik vardı elimizde maddi sıkıntılar nedeniyle 60bin civarında satmıştik. Elimizde olduğu surece çok memnunduk ve hala ondaki konfor rahatlık yakit sarfiyati ataklık mumla arıyoruz. Gerçekten çok ama çok memnunduk. Emin olmamakla birlekde 2008inde aşağı kalacağını düşünmüyorum. Tereddüt olanlari test surusu yapmasını tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Bir arkdaşımda 5008 vardı en dolusundan dizel otomatik versiyonu..

2 sene kadar önce 70 küsür bin liraya aldı..Öncelikle trim kalitesi fiyatına göre çok düşük,vites geçişlerinde kararsız..En sonunda aracın arkasından bir ses geliyor servise gidiyor 2 usta aralarında konuşurken duyuyor..Abi istersen Fransa'ya yazalım bu sesi kesemiyoruz müşteriye kronik sorun diye açıklayalım..15.000 km. olmadan sattı arabasını..Babasında da 508 var..:D Geçen ay yazlıkta kaldı servisi aradığında abi dizel otomatik şu model mi (2012 yada 2013 hatırlayamıyorum çok net) diye sormuşlar evet dediğinde ha normal kalması çekici gönderip aldıralım demişler :D adamlar relax ..Neyse iyi niyet garantisi falan 300-400 TL'ye halletmişler..Başka bir arkadaşım vardı Aviva acentası..20-25 yaş arasında kullanıcılar Peugeot yada Citroen diye gelirlerse fiyat bile vermiyorum astronomik rakamlar çıkıyor diyordu :D

İlla Fransız alacaksam Renault alırım..Ama çok uzak bana..o kadar paralar verip 2.el düzgün D segment bir araba bakarım.. (Geçen hafta bir arkadaşım Comfortline 2013 Passat aldı 20.000km.de 70.000 TL 1.4 TSI+DSG...Passat nere 2008 nere varsın azıcık fazla yaksın..Çok yakan maldan az yakan candan :D

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Bir arkdaşımda 5008 vardı en dolusundan dizel otomatik versiyonu..

2 sene kadar önce 70 küsür bin liraya aldı..Öncelikle trim kalitesi fiyatına göre çok düşük,vites geçişlerinde kararsız..En sonunda aracın arkasından bir ses geliyor servise gidiyor 2 usta aralarında konuşurken duyuyor..Abi istersen Fransa'ya yazalım bu sesi kesemiyoruz müşteriye kronik sorun diye açıklayalım..15.000 km. olmadan sattı arabasını..Babasında da 508 var.. :D Geçen ay yazlıkta kaldı servisi aradığında abi dizel otomatik şu model mi (2012 yada 2013 hatırlayamıyorum çok net) diye sormuşlar evet dediğinde ha normal kalması çekici gönderip aldıralım demişler :D adamlar relax ..Neyse iyi niyet garantisi falan 300-400 TL'ye halletmişler..Başka bir arkadaşım vardı Aviva acentası..20-25 yaş arasında kullanıcılar Peugeot yada Citroen diye gelirlerse fiyat bile vermiyorum astronomik rakamlar çıkıyor diyordu :D

İlla Fransız alacaksam Renault alırım..Ama çok uzak bana..o kadar paralar verip 2.el düzgün D segment bir araba bakarım.. (Geçen hafta bir arkadaşım Comfortline 2013 Passat aldı 20.000km.de 70.000 TL 1.4 TSI+DSG...Passat nere 2008 nere varsın azıcık fazla yaksın..Çok yakan maldan az yakan candan :D

Pasat ve mondeo guzel araclar.Babam genıs konforlu arbayı sever ama cok alcak araclar.Ayrıca suan elımızde 25 tl var.Sıfırdakı 0 faız yada dusuk faız olaylarıyla o rakamlara cıkabılıyoruz.Passat guzel bır arac ama karoser yere cok yakın babamın gırdıgı yerlere kut dıye oturur o arac.Ayrıca zaten ıkıncı ele verecek 70 tl mız yok.D segmentınde 2010 c5 exlusive bıze uygun olabılır.Cunku kalkma ınme sıstemı var.

Bize c segmentı yerden yuksek 1.6 dızel dolu bır arac lazım.Bu durumdada crosoverlar devreye gırıyor.Daha once babam 96 4x4 hılux kullanıyordu.Nissan juke a hıc bakmadık yarın bır bakacaz.Reno,opel grubunu bastan eledık.Dacia yuksek ama cok kalıtesız arac.Nissanda x-trail kullanmıstık eskıden sımdı pıyasasının masallahı var.Yanı crosover denılen segment bıze uygun gozukuyor.Bana kalırsa 2008 ın donanımını ve kalıtesını cok begenmedım.70 000 tl lık bır arac degıl yanı.Ama babam begenmıs.Hakkımızda hayırlısı dıyelım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

pazar günü pejoya gittim. gezmeye :) 2008 bakıcam dedim. bakmaya bile yok ellerinde. hepsini satmışlar :)

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

pazar günü pejoya gittim. gezmeye :) 2008 bakıcam dedim. bakmaya bile yok ellerinde. hepsini satmışlar :)

Türkiye'de araba satamayanı dövüyorlar..

C serisi dizel otomatik için bir tanıdığım 3 ay sıra bekledi..VW Passat Highline versiyonu için artık sipariş bile almıyor..Yıl sonuna kadar olan stokları satmşlar :D

Yorum bağlantısı

Citroen c5 1.6'larda hydropnomatik suspansiyon yok. Aracin yuksekligi bu kadar onemliyken Hatali bir secim olmasin. Siz outdoor sinifi arac ariyorsunuz. Bu tip araclar genelde station versiyon olur.

Ornegin seat experience, subaru forester, peugeot 207 outdoor, skoda fabia combi scout ya da octavia scout, suzuki sx4 (2013'te geldi en son. Bazi bayilerde 0 km olarak satiliyor)tarzi araclar yerden yukseklik anlaminda ihtiyacinizi karsilar. Bazilari ise 4 cekisli modelleri ile arazi sartlarinda da kullanilabilir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Citroen c5 1.6'larda hydropnomatik suspansiyon yok.

Bahsettıgım arac asagıdakı lınkdekı arac bunda pnomatık suspansıyon var.Mondeo pasat segmentınde alınabıkecek bıze uygun olan arac c5 ama vergısı cok malesef.Zaten 2.0 ın vergısınıde odemeyı goze alırsak dırek banka kredısıyke amarok 4x4 bi turbu 180 hp secenegı varken babam bınek araca bakmaz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-87000-km-orjinal-full-plusfull-218794562/detay

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Seat xperience cok hosuma gitti bayide baktim ama fiyati sizi asar.

2008i de inceledim ama ben begenmedim acikcasi. Bana o paralari edecek bir arac izlenimi vermedi. 1.6 olmasi zorunlu degilse Kuga baksaniz ikinci el?

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

1 hafta kullandım.kullandiğim araç daha 10 bin km deydi.

2 tane dik rampada kaldım . Balata kokusuyla beraber mecbur geri geri indim.

Bu kadar karasız bir otomatik vites olamaz.bir yere park ederken sıkıntıya sokuyor.

Kesinlikle test sürüşü yapmadan almayın. Ben beğenmedim.

Ama iç dizayn koltuklar iç ışıklandırmalar çok şık.

0fd7c4617d11ba9cb59edbc539744a52.jpg65df6ff99e1dd0df057127e68a2697b2.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...