İçeriğe Yönlendir

İşte Beyni Tüketen 10 Gıda


Misafir

Recommended Posts

Yusuf Ziya Deniz

Bu bilgilere göre birçoğumuzun beyni ölmüş veya ölmek üzeredir :) .Bu bilgilerin bir kısmı kısmen doğru veya sadece spekülatif olduğunu düşünüyorum.  Mesela şeker beyne zararlı deniliyor fakat beynin en temel tükettiği besin glikoz(şekerlerin en temel yapıtaşı) dur. Glikoz olmayınca alternatif olarak açlık durumunda(şeker düştüğü için) yağ asidi tüketir ki çok verimli kullanamadığı için beyin tam kapasite çalışamaz ve açken bunu hissederiz. Mesela tahıllar, en faydalı ve masum gıdalar iken şimdi zararlı deniliyor. Tuzun yüksek tansiyon dışında bilinen bir zararı yok. Kızartmalarda esas olan yağın uzun süreli kullanılıp iyi muhafaza edilmeyip serbest O2 radikalleri oluşturması bunun dışında çok sık olmamak kaydıyla kızartma yemekte bir beis yok(kalorisinden dolayı kilo yapabilir). Yapay tatlandırıcıların en bilineni ve en çok kullanılanı sakkarindir. Uzun yıllar diyabet hastalarında kullanılmasına rağmen ispat edilmiş bir yan etkileri yok. Sucuk salam gibi şeyler içerdiği proteinden dolayı değil eklenen kimyasallardan dolayı zararlı olabilir. Yoksa usülüne uygun sadece baharat ve tuz eklenerek yapılan bir sucuğun zararı değil bilakis damağa faydası olabilir :) . Trans yağ, nikotin ve koruyucu madde ilaveli hazır gıdaların zararlı olduğu ise bilinen bir gerçek.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Yalnız paylaşımdaki zararlı gıdaların fotoğraflarının hepsi çok güzel görünüyor,insanın iştahı kabarıyor. :D

Yorum bağlantısı

Bunların hiç biri yok mu???? :shok:

 

Ortalama ayda 1-2 defa Ceyhan dürüm ziyaretlerimi saymazsak evet yok Murat abi :) 

Bu bilgilere göre birçoğumuzun beyni ölmüş veya ölmek üzeredir :) .Bu bilgilerin bir kısmı kısmen doğru veya sadece spekülatif olduğunu düşünüyorum.  Mesela şeker beyne zararlı deniliyor fakat beynin en temel tükettiği besin glikoz(şekerlerin en temel yapıtaşı) dur. Glikoz olmayınca alternatif olarak açlık durumunda(şeker düştüğü için) yağ asidi tüketir ki çok verimli kullanamadığı için beyin tam kapasite çalışamaz ve açken bunu hissederiz. Mesela tahıllar, en faydalı ve masum gıdalar iken şimdi zararlı deniliyor. Tuzun yüksek tansiyon dışında bilinen bir zararı yok. Kızartmalarda esas olan yağın uzun süreli kullanılıp iyi muhafaza edilmeyip serbest O2 radikalleri oluşturması bunun dışında çok sık olmamak kaydıyla kızartma yemekte bir beis yok(kalorisinden dolayı kilo yapabilir). Yapay tatlandırıcıların en bilineni ve en çok kullanılanı sakkarindir. Uzun yıllar diyabet hastalarında kullanılmasına rağmen ispat edilmiş bir yan etkileri yok. Sucuk salam gibi şeyler içerdiği proteinden dolayı değil eklenen kimyasallardan dolayı zararlı olabilir. Yoksa usülüne uygun sadece baharat ve tuz eklenerek yapılan bir sucuğun zararı değil bilakis damağa faydası olabilir :) . Trans yağ, nikotin ve koruyucu madde ilaveli hazır gıdaların zararlı olduğu ise bilinen bir gerçek.

 

Peki kanser hücreler içinde enerji için gerekli şeker olmaması ve vücuta alınan şekerleri hücre içine çekip çoğalmaları yani kısaca kanserli hücrelerin şekerle beslendikleri yönündeki tez için ne düşünüyor sunuz ?  :unsure2:

Yorum bağlantısı

Doğuş bey.Şekerle kanserli hücrelerin etkileşmesi kanserli hücreler oluştuktan sonra başlıyor.Sağlam vücütta şeker kendi başına kanseri başlatmıyor.Ama bir etkendir o ayrı.Stres-dengesiz beslenme-sgara vs vs hepsi bir araya geldiği zaman kanser olayı başlıyor.Mesela ben kemoterapi alırken yaşlı bir amcada kanser illetine tutulmuştu.İyi gelir diye yarım çerçeve bal yemiş.Bu olaydan önce yumurta boyutlarında olan tümör portakal büyüklüğüne gelmişti 1-2 hafta içinde.Hatta pet-ct filmi çekiyorlar.Tomografiden daha ileri bir teknoloji.Size filmden önce şekerli su içiriyorlar.Filmde bakarken de şekerin vücutta toplanmasına bakıyorlar.Tümör şekeri hemen topluyor.

Sağlık teknisyeni, dr değilim.Sadece başımdan olay geçtiği için bildiklerimi anlatamaya çalıştım.

 

Kanser oluştuktan sonra olduğunu biliyorum demek istediğim nokta şekerin zararıydı sadece, bu arada çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

10'da 4... Şeker ve fast ffod'dan uzak durmam lazım. Kızarmış ürünlerden patates var sadece hayatımda. O da her zaman değil. Benim rejime başlamam lazım tekrar. :(

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Ortalama ayda 1-2 defa Ceyhan dürüm ziyaretlerimi saymazsak evet yok Murat abi :)

 

Peki kanser hücreler içinde enerji için gerekli şeker olmaması ve vücuta alınan şekerleri hücre içine çekip çoğalmaları yani kısaca kanserli hücrelerin şekerle beslendikleri yönündeki tez için ne düşünüyor sunuz ?  :unsure2:

Kanserli hücreler gibi normal hücrelerde şekerle(glukoz) beslenir.Kanser hücrelerinin normal hücrelerden temel farkı çoğalmalarını durduran mekanizmaların bozulup kontrolsüz çoğalmalarıdır. Normal veya kanserli hücrelerde şeker bulunmaz ya dışarıdan alırız veya bazı maddelerden hücrelerimizde sentezlenir. Normal ve dengeli bir diyette %50-60 karbonhidrat bulunur. Şekerin doğrudan kanser yapıcı bir etkisi söz konusu değil. Dolaylı olarak ise fazla şeker tüketimine bağlı obezite gelişirse, obezite bazı kanserlerin etiyolojisinde rol almakta.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...