İçeriğe Yönlendir

Geri Vitese Geçmiyor 4'e Atıyor

Emre Akbas
Çözüme git Emre Akbas tarafından,

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba arkadaşlar.

3-4 ay öce aracıma orjinal sahs marka baskı balata takıldı bugun evin önün de aracı park ederken geri alayım dedim geri vites birden boşaldı gibi hissettim ve kesinlikle geriye atmıyor araç tüm kombinasyonları denedim 4 e atıyor sürekli olarak normalde geri vites araçta tam sağa çekip aşagı indirince geri atıyordu şimdi aynısını denedigimde normalden çok daha fazla sağa gidiyor ve vites aşagı indirdigimde ise geri degil yine dörde geçiyor baskı balatayı takan ustayı arayıp durumu anlattım getir bakalım diyor sorun ne olabilir sizce debriyaj montajındamı bir hata yaptılar yoksa başka bişeymi ona göre tavır alacam ustaya karşı.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Vites halatınızı kontrol ettirin. Yerinden çıkmış muhtemelen.

bu halat tam olarak nerede oluyor şanzıman içinde  degildir inşallah takılması kolay biyermi çünki debriyajı sırf ufak bir bilye için şanzıman inmişti şimdi bunuda kaldıramam vallahi :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu halat tam olarak nerede oluyor şanzıman içinde  degildir inşallah takılması kolay biyermi çünki debriyajı sırf ufak bir bilye için şanzıman inmişti şimdi bunuda kaldıramam vallahi :)

Yok ama bildiğim kadarı ile lifte kalkması lazım.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Yok ama bildiğim kadarı ile lifte kalkması lazım.

Tamam teşekkürler yarın ustaya gösterince sonucu yazarım buraya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Vites kolunun içinde bir plastik parça var o kırılmıştır. İç kısımdan vites kolunun etrafındaki  döşemeyi söktüğünüzde görünüyor.

WZ1vDN.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Vites kolunun içinde bir plastik parça var o kırılmıştır. İç kısımdan vites kolunun etrafındaki  döşemeyi söktüğünüzde görünüyor.

Bence de sorun bu parçada kaynaklı.. Yalnız bu parçada sorun varsa eğer yani yayı tutan kısmı kırılmışsa vites boşa alınca ortaya kendisi de gitmez. Ben öyle biliyorum. Biraz sağa sola yatkın durur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Emre Akbas

Evet Arkadaşlar bugun aracı gösterdim ustaya yukarda Sani bey ve Şahin beyin dedigi gibi vites halatı denen parça yerinden çıkmış önden bakınca sağdaki sis farın hemen arkasında siyah bir kutunun içinde bu halatın ucu varmış benimki yerinden çıkmış açık bir şekilde gözüküyordu usta yerine taktı ve iki adet plastik kelpçeylede sıkarak sağlamlaştırdı sorun çözüldü maliyet 10 lira el emegi verdim :biggrin: .korkum şanzuman dan kaynaklandıgını düşünmüştüm rahatladım vallahi  :good1:  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...