Aydın Sert 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Değerli forum üyeleri, Şahsıma ait ilk arabam olacak. Bütçem dahilinde Ford KA almayı düşünüyorum. İlk arabam olacağı için bazı çekincelerim var. Bundan dolayı bazı sorularım olacak; 1- Hangi KA? 1.3 mü, 1.3 city mi yoksa 1.3 collection mı? Bunların arasındaki farklar nedir? En çok tutulanı hangisidir? 2- Aracın kronik sorunları var mıdır? İşçilik ve parça fiyatları olarak beni zor durumda bırakır mı? 3- Aracı alırken dikkat etmem gereken en önemli nokta nedir? 4- Aracın yıllık vergisi, sigortası ne kadardır? Kasko yaptırmak istesem yaparlar mı, ne kadara yaparlar? 5- Gerçekten temiz bir araç en fazla ne kadar eder? Piyasa üst limiti nedir? 6- Aracın yakıtı nasıldır? Tüp olmadan binebilir miyim? Mesela örnek bir ilan olması açısından şu araç nasıldır? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sari-ford-ka-199897698/detay Çok soru sordum kusura bakmayın fakat ilk aracım olacağı için her şey aklıma takılıyor. Bu araç hakkında bilgi sahibi olan değerli üyelerimizden fikirlerini rica ediyorum. Özellikle Sani Bey'in bu araç hakkında geniş bilgi dağarcığı ve tecrübeleri olduğunu biliyorum ve değerli yorumlarını bekliyorum. Herkese teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Aydın bey forumdaki ilgili bölümde aslında bu sorularınızın neredeyse tamamının cevabı mevcut. Mutlaka göz atın. 1- Modeli farketmez, neredeyse hepsi aynı. Siz yeterki klimalı olanlara bakının. Klima istanbul'da olmazsa olmaz. 2- Var. Sorunlar için çözümler No Name servisi hazır. Yedek parçalar içinse Merkez oto yeterince yardımcı oluyor. 3- Kazasız olmalı araç. Boyası önemsiz. en genci 13 yaşında olan bir araçtan bahsediyoruz sonuçta. 4- Kasko sanırım 10 yaşını geçtiği için artık yapılamıyor. Yine de Emmi en doğrusunu bilir. 5- Kazasız olanları 12bin TL'ye kadar rahat gider. Klimalı, ABS'li ve çift hava yastıklı bulursanız 15bin TL de eder. 6- Ben şehir içinde 100km'de 7.5 8lt yakıyordum. Bakımlı bir KA ile bir depoda şehir içi 500km'yi rahatlıkla görürsünüz. 7- İlanda hiç bir detay verilmemiş, km'si bile 3 sıfır eksik yazılmak suretiyle tembellik edilmiş. Ben bakmazdım bile. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 Aydın bey forumdaki ilgili bölümde aslında bu sorularınızın neredeyse tamamının cevabı mevcut. Mutlaka göz atın. 1- Modeli farketmez, neredeyse hepsi aynı. Siz yeterki klimalı olanlara bakının. Klima istanbul'da olmazsa olmaz. 2- Var. Sorunlar için çözümler No Name servisi hazır. Yedek parçalar içinse Merkez oto yeterince yardımcı oluyor. 3- Kazasız olmalı araç. Boyası önemsiz. en genci 13 yaşında olan bir araçtan bahsediyoruz sonuçta. 4- Kasko sanırım 10 yaşını geçtiği için artık yapılamıyor. Yine de Emmi en doğrusunu bilir. 5- Kazasız olanları 12bin TL'ye kadar rahat gider. Klimalı, ABS'li ve çift hava yastıklı bulursanız 15bin TL de eder. 6- Ben şehir içinde 100km'de 7.5 8lt yakıyordum. Bakımlı bir KA ile bir depoda şehir içi 500km'yi rahatlıkla görürsünüz. 7- İlanda hiç bir detay verilmemiş, km'si bile 3 sıfır eksik yazılmak suretiyle tembellik edilmiş. Ben bakmazdım bile. Sani Bey, çok teşekkür ederim ilginiz için. Neredeyse tüm konulara baktım forumda, en azından aklımdakileri tek bir başlık altında sormak istedim. Almaya niyetlendiğim ilanların linkleri de burada paylaşacağım. Bu KA konusunda size güveniyorum. En çok da sizin çözüm önerilerinizi ve araca olan hakimiyetinizi görünce almaya niyetlendim. Çok şükür ikimiz de İstanbul'dayız Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Benden önce No Name var. Onlara olan itimat ayrıdır KA konusunda. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-170.000-de-bakimli-223334323/detay Şu araca baktırın derim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Benden önce No Name var. Onlara olan itimat ayrıdır KA konusunda. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-170.000-de-bakimli-223334323/detay Şu araca baktırın derim. araç güzelmiş... 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 Benden önce No Name var. Onlara olan itimat ayrıdır KA konusunda. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-170.000-de-bakimli-223334323/detay Şu araca baktırın derim. Zaten aracı aldıktan sonra gideceğim ilk yer No Name olacak. Bu aracı görmüştüm orijinale benziyor. Km yüksek gibi geldi fakat 16 yaşında olduğunu düşünürsek yılda 11.000 km normal gibi. Bu araç için etmem gereken teklif nedir mesela? Kaça kadar alınabilir? Sani Beyi bir de bu araçların km hanesi 5 rakamlı. Mesela orada 40.000 yazıyor diyelim. Bu aracın km si 140.000 mi yoksa 240.000 mi onu nasıl anlayacağız? Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 piyasasini ve sorunlarini bilmem ama kücük araclar icinde sanirim en iyi yol tutusa sahip olan arac yine bu. paslanmalara dikkat edin! 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Sani Beyi bir de bu araçların km hanesi 5 rakamlı. Mesela orada 40.000 yazıyor diyelim. Bu aracın km si 140.000 mi yoksa 240.000 mi onu nasıl anlayacağız? Fiyatını bilemem ama km'sini bilmenin pek imkanı yok. Direksiyondaki eskimeler, pedallardaki eskimeler, topuzdaki eskimeler bi fikir verse de, dediğiniz gibi 5 hane olduğundan kadran, bilmenin pek imkanı yok maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Aceleniz yoksa İzmir'de benim karşı komşu satmayı düşünüyor. Ön camı çatlak, sağ kapısında hafif bir göçük var bunları yaptırıp satacağını söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 Aceleniz yoksa İzmir'de benim karşı komşu satmayı düşünüyor. Ön camı çatlak, sağ kapısında hafif bir göçük var bunları yaptırıp satacağını söyledi. Hiç acelem yok Nihat Bey, yeter ki bildik temiz bir araç olsun. Acele edip sorunlu bir araç almak istemiyorum. Sizden haber bekliyor olacağım. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Hiç acelem yok Nihat Bey, yeter ki bildik temiz bir araç olsun. Acele edip sorunlu bir araç almak istemiyorum. Sizden haber bekliyor olacağım. Teşekkür ederim. Haber veririm size. 1 Yorum bağlantısı
Serhad İncedere 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Kasko yapılıyor. Benim aracım 16 yıllık 1 Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 tavsiye ederim 5 yıldır kullanıyorum.temizini bulmaya çalışın ve klimalı olursa sizin için iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 14 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2015 tavsiye ederim 5 yıldır kullanıyorum.temizini bulmaya çalışın ve klimalı olursa sizin için iyi olur. Genel olarak memnun musunuz Doğukan Bey? İki kapılı olması sizin için sorun yaratıyor mu? Arakaya binen ve arkadan inen insanlar için zorluk oluyor mu? Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 genel olarak memnunum.yedek parça konusunda sıkıntı yaşamazsın.arabayı erzurumda kullanıyorum kışın soğukta dahi çok şükür hiç yolda bırakmadı.üç defa erzurum adana arası yaptım.aracı alırken iyi bir ustaya gösterin.direksiyon pampası bu araçlarda kronik ona baktırın.yaşından dolayı kapı altlarında paslanmalar olabiliyor ona dikkat edin.biz iki kişiyiz tek kapı olması çok rahatsız etmiyor.kalabalık aile değilseniz bence sıkıntı olmaz.arabanın içi oldukça geniştir.yağını suyunu eksik etmez bakımını zamanında yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız.ben yerinizde olsam collection serisi ve en az 2001 modelini alırım. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2015 Şu araç nasıldır? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-doktordan-satilik-temiz-ford-ka-223717725/detay Özellikle sarı bakıyorum fakat başka bir renk de olabilir tabi. Önerilere açığım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ağustos 2015 Paylaş 17 Ağustos 2015 İçi temiz duruyor. Kaza durumu sorgulanmalı tabi. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2015 İçi temiz duruyor. Kaza durumu sorgulanmalı tabi. Az önce aradım görüştüm. Sahibi birkaç yerini boyatmış, renk tonu tutmadığı için komple boyatmış. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ağustos 2015 Paylaş 17 Ağustos 2015 Az önce aradım görüştüm. Sahibi birkaç yerini boyatmış, renk tonu tutmadığı için komple boyatmış. Pek mantıklı bir açıklama gibi gelmedi bana. Ama dediğim gibi, kontrol ettirmekte fayda var. Yorum bağlantısı
onur kant 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 (düzenlendi) Ford un en tipsiz aracı ve bence tutulmayan bir model eski kasa fiesta ya bakmanızı tavsiye ederim 25 Ağustos 2015 tarihinde onur kant tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
onur kant 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 Kasko yapılıyor. Benim aracım 16 yıllık Önceden yapılmışsa ve hasar yoksa eski kasko şirketi yapar kaskoyu . Ama yeni kasko yapılmaz yapan firmalarda şartlı yapar mesala orjinal yedek parça desteği olmaz Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Hiç acelem yok Nihat Bey, yeter ki bildik temiz bir araç olsun. Acele edip sorunlu bir araç almak istemiyorum. Sizden haber bekliyor olacağım. Teşekkür ederim. Aydın bey bahsettiğim Ford Ka'nın ilan linki, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-bakimli-acil-satilik-lpgli-ford-ka-236729420/detay Yorum bağlantısı
Recommended Posts