İçeriğe Yönlendir

Kasisli Yolda Ön Takımdan Gelen Lakırtı?

Serkan Gülderen

Recommended Posts

Serkan Gülderen

kasisli yolda ön takımdan gelen lak lak takır tukur sesleri son zanlarda fazlaca duymaya başladım. acaba para sıkıştı diyorum ne dersiniz sevgili forum üyeleri :)

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Aynı ses benim aracımda da var   :)

bakalım sese çare bulabilecekmiyiz kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç

bende amortisör ve üst takozları gibi düşünüyorum. ben aracımı ilk aldığımda en ufak bir çukurdan geçsem bile ses yapıyordu. ustaya götürdüğümde rotları elden geçirdiler ses azaldı. şimdi sadece büyük kasis ve çukurlarda ses yapıyor. ustanın dediğine göre o sorun amortisörlerdenmiş. o da tuzluya patlar istersen biraz böyle idare et dedi. bir ara götürüp özellikle amortisörlere baktıracağım. yani büyük ihtimal amortisör patlak ya da üst takozları vuruyor. inşallah fazla masraf açmaz hiçbirimize :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

amartisörü aklıma getirmek istemem şahsen baya tuzlu olur diye düşünüyorum en yakında servise uğramak gerek sanırım.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benim araçta da  benzer ses vardı, z rotlar değişti problem kalmadı.

+1

Z rotlar ise Serviste 200 küsur, dışarıda 50 lira.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Z rotu zaten denge maksadi ve sürüş konforu yaşamak icindir.

muhtemelen z rotudur. Iyi bi ustaya gidip on takimdan ses geliyor ustam dediginizde muhtemelen ilk bakacagi yer rot baslari olacaktir. Sesten öte araba cukura düştugunde kirilma gibi bi ses geliyorsa amortisör yada sapkalardan geliyodur..iyi bi usta 500 metre sürse sesin amortisörden mi yoksa ön takimdan mi geldiğini anlayacaktir.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

bu z rotların araç dengesiyle alakalı bir işlevi varmıdır? merak ettim

Z rotun diğer adı viraj denge çubuğudur ;)

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

rot balanscıya git söyler ne olduğunu muhtemelen z rot ya da daha fazlası salıncak burçları. İyi bir usta halleder sanayide. bende gittim kıştan 400 lira masraf oldu ses kesildi. viraj denge çubuğu lastikleri serviste 100 lira. salıncak burç takozları yan sanayi 50 şer lira :)

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Takırtılar direksiyon kutusundan bile gelebilir.

Benim araçta da ses geliyor. Bir usta direksiyon kutusu diyor, diğeri ön takım. Tatilim bitsin göreceğiz bakalım hangisi haklı. Önce ön takım değişecek tabii ki. [emoji4]
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Benim araçta da ses geliyor. Bir usta direksiyon kutusu diyor, diğeri ön takım. Tatilim bitsin göreceğiz bakalım hangisi haklı. Önce ön takım değişecek tabii ki. [emoji4]

Aracı lifte kaldırın, ön teker içlerine avuç içi yada plastik çekiç ile vurun tıkırtı geliyorsa kesinlikle direksiyon kutusu yoksa ön takım olma ihtimali belirir..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Aracı lifte kaldırın, ön teker içlerine avuç içi yada plastik çekiç ile vurun tıkırtı geliyorsa kesinlikle direksiyon kutusu yoksa ön takım olma ihtimali belirir..

Araç golf, 2 usta da vw özel servisi, 2si de kendinden emin. Lifte kaldırmadan anlamanın başka bir yolu varsa denerim, yoksa işimiz şansa kaldı.
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Direksiyon kutusu araç lifte kaldırmadan şu şekildede anlaşılır.. Darbeleri direksiyonda hissediyorsan takırtı varsada anlaşılabilir ama kesin net sonucu vermez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan Gülderen

Bugun yapılan kontrolde direksiyon kutusunda biras boşluk olduğu farkedildi usta eliyle sallayınca içeriden hissettiğim ses tamda konuda bahsettiğim Sesdi. Şuan bir sıkıntı yaratmıyacagı için ileriki zamanlarda bakacaz çaresine hiç bulaşmadım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...