Volkan Turkmen 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Merhaba değerli arkadaşlar aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirseniz sevinirim. Araç 2011 dizel fiesta tit. 99 binde. 1- Motor yağı değişecek 100 binde. 4 lt Castrol Magnatec 5-30 aldım. 4 lt yetiyor mu bu motor için? ilave 1 lt falan almalı mıyım ? 2-Aracın eski sahibi iç temizliğe pek dikkat etmemiş, sigara da içmiş, detaylı iç temizlik yaptım fakat koku gitmedi, nemli havalarda daha çok koku oluyor. Çözüm öneriniz var mı ? 3-Klima çalıştıktan sonra kapatınca fan üflemeye devam ettiğinde koku oluyor rahatsız edici, rutubetli. Bunun bir çözümü var mı ? Klima kanallarını açıp temizlemek gibi bir yöntem var mı ? Teşekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Benzer sorunlar bende de mevcut takipteyim Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Polen filtresi değişmeli. Sadece fan çalışırsa temiz hava gelmez zaten. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 1. motorunuz bildiğim kadarıyla 3.8 lt alıyor.Yani yağı koyunca elinizdeki bidonun dibinde bir miktar kalması gerekiyor hepsini dökmeyin. Diğer sorularınıza gelincede bence yaz geçmeden iyi bi detaylı iç temizlik daha yapın şöyle çekin aracı kenara 5 kapıyıda açın araç komple havalansın Klima çok kullanan biriyseniz polen filtresini değiştirtmenizde fayda var.Klima kapanınca hafiften bi rutubet kokusuna yakın koku bendede var 1 Yorum bağlantısı
Fatih Doğan_2 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 yağ filitresi değişecekse 4 lt yeterlidir 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Merhaba değerli arkadaşlar aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirseniz sevinirim. Araç 2011 dizel fiesta tit. 99 binde. 1- Motor yağı değişecek 100 binde. 4 lt Castrol Magnatec 5-30 aldım. 4 lt yetiyor mu bu motor için? ilave 1 lt falan almalı mıyım ? 2-Aracın eski sahibi iç temizliğe pek dikkat etmemiş, sigara da içmiş, detaylı iç temizlik yaptım fakat koku gitmedi, nemli havalarda daha çok koku oluyor. Çözüm öneriniz var mı ? 3-Klima çalıştıktan sonra kapatınca fan üflemeye devam ettiğinde koku oluyor rahatsız edici, rutubetli. Bunun bir çözümü var mı ? Klima kanallarını açıp temizlemek gibi bir yöntem var mı ? Teşekkürler 2- İç temizlik sonrası nem kokusu var ise taban halısı kontrol edilmeli. Araç su eksiltiyor mu bi de? Bazen kalorifer peteği delinmiş ve orada ince ince su geliyor da olabilir. 3- Klima temizliği yapılacak. Kanallar açılmıyor, kanallara hortum sokuluyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2015 Paylaş 21 Ağustos 2015 Koku klimadan geliyorsa, arkadaşlarında dediği gibi ilk olarak detay klima temizliği yapılmalı ve polen filtresi değişmelidir. Daha sonra cam suyu ihtimalide göz önünde bulundurularak cam suyu deposunu içindeki eski su bitene kadar iyice boşaltın. Bir miktar temiz su koyun ve onuda boşaltın. Daha sonra kaliteli bir cam suyu koyun. Bazı durumlarda kokuya buda sebep olmaktadır. (3. madde %90 bu sebepten) Her duruma karşı ozon temizliği de mutlaka yaptırın. Amacı aracın içindeki tüm bakterilerin ölmesidir. Böylece koku kalmayacak ve hijyenik bir araca binmiş olacaksınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts