İçeriğe Yönlendir

2012 Fiesta Direksiyon Aşınması

Tunahan DEMİR

Recommended Posts

Tunahan DEMİR

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 15 gün önce 2012 model dizel titanium x fiesta aldım. Garantisinin bitmesine 1 ay daha var. Aklıma takılan birşey var. Aracın direksiyonunda ve vites topuzunun kenarlarında çok çirkin görünen aşınmalar var. Aracın km si orijinal 30.000. Dün servise gittim, resim çekip uygun görülürse değiştireceklerini söylediler. 2010 yılında da aynı araçtan vardı, km si daha çok olduğu halde bu duruma rastlamamıştım. Resimlere bakar mısınız? Bu km deki araçta bu aşınma normal mi? Daha önce bu şekilde direksiyon değişimi yapan var mı?  Herkese iyi forumlar...

BZEzA89.jpg

3tLfOo6.jpg

GSQSEV4.jpg

OeLRxhA.jpg

Yorum bağlantısı

Resimleri göremiyorum ancak aracın önceki sahibi bayan ise kullandıkları kremler direksiyon ve vites topuzunda aşınmalara neden olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Resimleri göremiyorum ancak aracın önceki sahibi bayan ise kullandıkları kremler direksiyon ve vites topuzunda aşınmalara neden olabiliyor.

+1 ki Bay bir kullanıcıysa genelde bir çok şöförün yaptı bir hata ıslak mendille orayı burayı silmek artı manevralarda sürekli direksiyon üstünde tutulan el ve geri toplama esnasında elin iç kısmına sürekli sürtünme verilmesi defermasyonlara neden ola biliyor yani kullanıcı var kullanıcı var ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Aracı bayan kullanmışsa ve araç sıcak bir bölgede kullanılmış güneşe maruz kalmışsa direksiyon derisi çabuk eskiyor. Garantiden değiştirin mis gibi olur. Garantiden degistirmiyorlarsa bu işte uzman döşemeciler var onu orjinalinden daha güzel yaparlar.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

+1 ki Bay bir kullanıcıysa genelde bir çok şöförün yaptı bir hata ıslak mendille orayı burayı silmek artı manevralarda sürekli direksiyon üstünde tutulan el ve geri toplama esnasında elin iç kısmına sürekli sürtünme verilmesi defermasyonlara neden ola biliyor yani kullanıcı var kullanıcı var ;)

Kısmen katılıyorum [emoji4] şu da var ki malzeme gerçekten kalitesiz üreticinin sürücülerden fazla kusuru var. Ki zaten garantiden binlerce değişim yapılmakta. Bunda bir nevi kozmetiklerin sürüş alışkanlıklarının ve terlemenin payı olsa bile iyi malzeme ilk 1-2 yılda heba olmamalı en azından. Sürücü direksiyonu tuttu iyice kavradı elleri terledi bir aşınma gerekçesi olmamalı bence. Uygunsuz kimyasal teması olayı farklı tabi. Araç kullanırken aman direksiyon soyulmasin aşınmasın diye parmak ucuyla nazik dokunuşlar yapmamız gerektiğini mi düşüneceğiz yoksa bunları düşünmeden yolla ilgilenip nasıl daha iyi kontrolü sağlarım diye tüm avuçla ideal kavrama mı yapacağız. [emoji3]
Yorum bağlantısı
Haluk Gümüş

Çok kötü durmuyor ama garantiden değiştiriyorlarsa bence hiç beklemeyin.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sıcak bölgede olabiliyor maalesef. Garantiden değiştirmeleri gerekiyor. Foto çekmek falan nedir ya. Renault'ta hiç böyle şeyler yok.

Yorum bağlantısı
Yasin Tini

Merhabalar, benim arabada da aynı sıkıntı var hatta biraz daha fazla diyebiliriz. Aracı hava derecelerinin yüksek olduğu bir ilimizden aldım. 2010 model olmasına rağmen direksiyon aşırı derece de yıpranmış ve kötü duruyor. Daa 5 yıllık olmasına rağmen direksiyonun bu hale gelmesi markanın ayıbıdır bence ! 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...