İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Yumuşaması

Serdar Samancıoğlu

Recommended Posts

Serdar Samancıoğlu

Merhabalar. Fiesta'mın direksiyonu 120, 130 gibi hızlara çıktığım zaman gereğinden fazla yumuşak oluyor. Ellerimin arasında her an sağa sola oynayacak gibi oluyor. 90'la giderken böyle bir sorun yok. 120'den sonra oluyor genelde. Bu neden olabilir? Daha öncesinde böyle bir problem yoktu. Şu konudaki problem için arabayı otokoç yetkili servisine bırakmıştım. Ondan sonra bu durumu fark etmeye başladım.

Yorum bağlantısı

Öncelikle aracınızda direksiyon modları var ise bir kontrol edin. Sport/ Comfort vb gibi. Bunlar arasında geçiş yapın. Sanırım Sport mod, yüksek hızda daha sertleştiriyordu direksiyonu. Eğer bu modlar yoksa yada modlarda bir farklılık hissetmezseniz;

Kaza kaynaklı bir sorun yada düzelme olmuş olabilir. Neticede kazanızda yürüre zarar gelmiş. "Düzelme" den kastım eğer kaza öncesi eski hidrolik, kaza sonrası usta tarafından yenilendi ise bu yumuşaklık hissi oluşabilir.

Eğer gerçekten yumuşaklık sorun ise, direksiyon hidroliği ve kutusu kaynaklı olabilir. İlk etapta hidroliği kontrol edin. Eğer sorun yoksa alt takımlara baktırın. En son direksiyon kutusu kontrolü gerekebilir. Bunu iyi bir usta tecrübeye çıkarak anlayabilir sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...