Yaşar Gökçek 27 Ağustos 2015 Paylaş 27 Ağustos 2015 Arabam 2000 model Hb Tüm ağır bakımları yapıldı 2 gün önce vizeye girdi araba 1.5 senedir bende şahinin bile 100 km hızlı girdiği viraja 80 km hızla girdiğim anda araba arkadan direk savruluyor Lastikler yeni amartisörlerde problem yok dikmeler yeni değişti 1.5 seneden beri virajlara güvenle giremiyorum bu arabanın sıkıntısı nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2015 Paylaş 27 Ağustos 2015 amortisörde probem olması kuvvelti bir ihtimal. lastiklr ne marka kaç km de? Yorum bağlantısı
Murat Bal 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Rot balanscıya gittiniz mi hiç , evveliyatında herhangi bir kaza şasilerde yamukluk var mı ? Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 mehmet abi haklı. lastik havaların ayarsız olabilir. ilk sahibi değilsen senden önceki sahibinde kafadan bi kazası falan olduysa ondan da yapar. şasi ufak bi kaydıysa. gerçek bi ustaya göster bence. piyasadaki çoğu ustalar çırak Yorum bağlantısı
Yaşar Gökçek 28 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2015 (düzenlendi) Aracimda kaza boya degisen yok şaseler sağlam kontrol edildi amortisorler sağlam lastik havalari duzgun 4 lastik yeni continental takildi lastikleri degistitmeden oncede ayniydi ford yetkili servisine goturdum adamlar şaşırdı kaldı tatlı virajda bile savruluyo ama duz yolda hicbir problemi yok 28 Ağustos 2015 tarihinde Yaşar Gökçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 şaşırmışalr da teşhis yok mu? amortisör hangi yöntemle kontrol edildi Yorum bağlantısı
Yaşar Gökçek 28 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2015 (düzenlendi) 4 amortisorude sadece bu yuzden yenisiyle degistirdim sorun hala devam ediyor bulamadilar ne sebeple yaptigini 28 Ağustos 2015 tarihinde Yaşar Gökçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Eski lastiklerinizde dikkat çeken bir aşıntı farklılığı, bir veya bir kaç lastikte içten/dıştan aşınma gibi bir anormallik varmıydı? Aracınızla sıcak bir havada çok düzgün bir asvaltta ilerlerken-hafif dönüşlerde lastik gıcırtısı duyuluyor mu? Yorum bağlantısı
Yaşar Gökçek 29 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2015 Lastik ebatları orjinal 195 60R 15 Lastiklerde gıcırdama yok eski lastiklerde de yapmiyodu Yorum bağlantısı
Yaşar Gökçek 29 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2015 Denge kollarıda bakildi sorun yok arabanın arkası hafif olduğu icin mi yalpalıyor acaba mesela sağa dönüş virajda sol arka dışa doğru yalpaliyor Yorum bağlantısı
Burak İşci 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Lastik basınçları olması gereken değerden fazla ise böyle bir durum olabilir. Lastikçiler genelde kafalarına göre fazla hava bakıyorlar, benzinliklerde olanlar ise hatalı oluyor genelde. En iyisi basit bir basınç ölçer alıp kendiniz ölçüm yapın. Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 (düzenlendi) Arabam 2000 model Hb Tüm ağır bakımları yapıldı 2 gün önce vizeye girdi araba 1.5 senedir bende şahinin bile 100 km hızlı girdiği viraja 80 km hızla girdiğim anda araba arkadan direk savruluyor Lastikler yeni amartisörlerde problem yok dikmeler yeni değişti 1.5 seneden beri virajlara güvenle giremiyorum bu arabanın sıkıntısı nedir?Bence amortisorler tekrar kontrol edilmeli. Amortisorlerin üst kismina yani bagajin icindeki kismina dikkatle bakilmali. Üst takoz denen bölümdeki plastik asinmis olabilir. Oradan kaynaklandigini dusunuyorum. Kontrolu bagaj acilir. Amortusorlerin ust kismi Elle saga sola cekilir oynama var mi yok mu diye.. Ardindan bagaj aciklen aracin arkasi saga sola sallanir kontrol edilir tekrar. 29 Ağustos 2015 tarihinde Mustafa Erhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 4 kafa okuyuculu rot ayarı makinsine bağlanacak. ön tekerler ağ/sol birbirne göre aynı düzlemde mi ? arka tekerlerin dışa açıklığı aynı mı veya tolerans içindde mi diye bakılaca. klasik rotçuda bunlara bazen bakılmaz . direksiyon düz duruyor mu diye bakılır. savrulma ve focus aynı cümlede yer almaz amortisör hangi safhada değişti? yeni mi? en başta kontrol edilmişti? 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 30 Ağustos 2015 Paylaş 30 Ağustos 2015 4 kafa okuyuculu rot ayarı makinsine bağlanacak. ön tekerler ağ/sol birbirne göre aynı düzlemde mi ? arka tekerlerin dışa açıklığı aynı mı veya tolerans içindde mi diye bakılaca. klasik rotçuda bunlara bazen bakılmaz . direksiyon düz duruyor mu diye bakılır. savrulma ve focus aynı cümlede yer almaz amortisör hangi safhada değişti? yeni mi? en başta kontrol edilmişti? Çağlar Abi'nin dediği gibi, benim araçta benzer savrulma vardı, hatta kuru yolda bir anda sulama yapılmış ıslak bir bölüme girildiğinde hafif bir savrulma hissediliyordu. Rot ayarında arka tekerleklerde kontrol edildi ve ayarsız olduğu teşhisi koyuldu. Rot ayarları düzeltilince gerçek focus yol tutuşunu görmüştüm. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin KÖSTERELİ 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Benzer sıkıntı bende de var sola viraja girdiğimde belli bir açı ve hızı yakaladığında sol önden sağ arkaya doğru salıncak gibi sallanıyor. Rot balanscıya gittim ne olduğunu anlamadılar biri yolun asfaltında balık sırtı olabilir dedi bir diğeri denge kollarından viraj lastiklerinden olabilir dedi mantıklı konuşan yok. Sağa virajda hiçbir sıkıntı yok. Artık sola virajlara korkarak giriyorum. Yorum bağlantısı
Hasan Ali Aydemir 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Eksantrikli ayar civatalarını kontrol ettirdiniz mi ? Yorum bağlantısı
Hüseyin KÖSTERELİ 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Teşekkürler cevap verdiğiniz için eksantirikli ayar vidası dediğiniz tam olarak neresinde viraj demiri lastiklerini kendim değiştirdim. Bir değişiklik olmadı. yerini tarif ederseniz onuda daha olmadı ustaya gösteririm.Burada sanayi çok ufak bir iki usta var ondan soruyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 arka burçlara baktırın boşluk kontrol Yorum bağlantısı
Hasan Ali Aydemir 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Arka salıncakların bağlı olduğu dingilde Yorum bağlantısı
baris ozkan 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Kardesim bedndede 2003 hb var ama herhangi bir sorun yok cok sukur.helezonlarin deformasyona ugramis olabilir mi???bana onlar biraz yaşlanmis gibi geldi..eger onlarida degistirmediysen!!! Yorum bağlantısı
Recommended Posts