İçeriğe Yönlendir

Fiesta Fan Sesi

yunus uçar

Recommended Posts

yunus uçar

Arkadaşlar merhabalar. Ben 2012 fieasta ica titanium kullanıcısıyım. Bazen araba sanki hararet yapmışçasına bağırıyor. fan açıyo galiba ama çok sesli. Hararet falan yaptığı yok halbuki göstergelerde ters giden birşey yok. Klimayıda hiç açmıyorum. Ama bazen yapıyo işte b öyle. 5 10 km gidiyorum böyle oluyor. Videosunuda yükledim izleyip yorumlarsanız sevinirim. Ayrıca böyle olduğunda araba kalkışlarda stop ediyor.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

merhaba geçmiş olsun sorun hakkında ustalar yorum yapacaktır ben sadece bildiğim kadarıyla şunu hatırlatayım İCA 2015 ilk çeyrek sonrası makyajlı kasalara gelen makyaj olarak biliniyor sizinkinde ica serisi yoktu sanırım .

Yorum bağlantısı
yunus uçar

merhaba geçmiş olsun sorun hakkında ustalar yorum yapacaktır ben sadece bildiğim kadarıyla şunu hatırlatayım İCA 2015 ilk çeyrek sonrası makyajlı kasalara gelen makyaj olarak biliniyor sizinkinde ica serisi yoktu sanırım .

Teşekkür ederim. Ruhsatta öyle yazıyo pek bilgi sahibi değilim. Ben titanium x paket diye satın aldım sahibinden.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Araçta dpf ( dizel partikül filtresi) var.Yanılmıyorsam egzos içinde yer alıyor.Aracınızı düşük devirde kullandıysanız kurum dpf yi tıkıyor bunun sonucunda sistem kurumu yakmak (temizlemek) için devreye giriyor fan açılıyor.Hatta araç çekişi düşer,ilk kalkışa araba zorlanır,yakıt sarfiyatı artatar bu gayet normal bir durumdur.Böyle bir durumda imkanınız varsa 3000-3500 devirde birkaç km (çevreyolu v.s ) aracınızı kullanın dpf ye kurum yakmada yardımcı olun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fan sesini duyduğunuzda Yusuf bey'in yazdığı gibi 3bin devir minimumla çevre yolunda 15-20dk gezin. Kurumlar temizlensin, sonra her şey düzelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
yunus uçar

Araçta dpf ( dizel partikül filtresi) var.Yanılmıyorsam egzos içinde yer alıyor.Aracınızı düşük devirde kullandıysanız kurum dpf yi tıkıyor bunun sonucunda sistem kurumu yakmak (temizlemek) için devreye giriyor fan açılıyor.Hatta araç çekişi düşer,ilk kalkışa araba zorlanır,yakıt sarfiyatı artatar bu gayet normal bir durumdur.Böyle bir durumda imkanınız varsa 3000-3500 devirde birkaç km (çevreyolu v.s ) aracınızı kullanın dpf ye kurum yakmada yardımcı olun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Fan sesini duyduğunuzda Yusuf bey'in yazdığı gibi 3bin devir minimumla çevre yolunda 15-20dk gezin. Kurumlar temizlensin, sonra her şey düzelir.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim söylediklerinizi yapıcam inşallah. Birde aracımın garantisi devam ediyor. Servise götürsem dpf için?

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Servislik bir durum yok.Dediklerimizi yaptınız ama fan sesi kesilmedi ise o zaman farklı bir sorun var demektir servisi o zaman dusunebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Atakan Özkan kurucu

aynı durum bendede var, dpf.. 10 dakika kadar devirli kullanınca her şey normale dönüyor ;)

Yorum bağlantısı
Emre yağmur

Bu dpf bende de bazen devreye giriyor, araç çekişten düşüyo, biraz devirli kullanınca geçiyor,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Akin Ozdeniz

Aynı sorum bendede var bazen hem sabah acıyor hem akşam acıyor bazen hergün acıyor mesela bugun sabahda açtı kokuya yapıyor arkadan duman çıkıyor arabanın çekişi düşüyor mesela 3 yada 4. Vites de gaz vermeden boş yolda gidiyorum araba sanki silkeleniyor gaz verdigimdede ileri atıyor kendini evin önüne park ediyorum 10 15 dk sonra temizleme işlemi bitiyor ama ertesi gün yada bir sonraki gün yine açılıyor bu arada yaptığım mesafe işten eve evden ise toplam 10 km birde fanın hemen kapanması için 3000 devirde ne kadar hızla gitmeliyiz. Aracı ikinci el aldım 150.000 kmde ağustos ayında aldığımdan beri hiç fan açma problemi olmadı son 3 4 ayda böyle geçen ay servisde götürdüm tüm bakımlarını yaptırdım birde genel bir kontrol fan ile ilgili bir problem yok dediler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...