Ahmet Burak FIRINCI 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Arkadaşlar bu aileye yeni katılmış biri olarak herkesi selamlıyorum... Aracım 97 1.6 CLX EFI Plastik Manifold. Aracım ilk çalıştırmada normal bir şekilde soğuk haldeyken devir dalgalanması olmadan çalışıyor. Fakat hararet birazcık yükseldikten sonra sadece hareket halindeyken debriyaja basarak ve ya vitesi boşa alarak motoru rölantiye bıraktığım anda motor devri 400-500 devirlere kadar düşüyor ve bazen dönüşlerde stop edebiliyor yada toparlayıp stop etmeden devam ediyor. Örnek olarak ilerde ışıklar var boşa aldım ve yavaşlamaya başlayacağım araç ışıklarda durana kadar 400-500 devirde zorlanıyor, durduktan sonra rölanti kendisini dengeleyerek 800 devre ulaşıyor. Motor soğukken ve ya hararet en üst normal seviyesine ulaştığında bu problemi yapmıyor. vitesi boşa almaya ve dönüş yapmaya korkar oldum bazen stop ediyor bazen de etmiyor. Motor ustası rölanti sensörü değişirse düzelir dedi fakat bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü dalgalanmayı normalde yapmıyor sadece boşa atınca ve ya debriyaja basıldığında yapıyor. Umarım bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz. Herkese kazasız belasız günler dilerim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 KA'larda da aynı sorun var. Rölanti valfi ve hız sensörü kontrol edilmeli. Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Aramıza hoş geldiniz Sani beyin dediğine katılıyorum rolanti valfine kontrol edilmeli Yorum bağlantısı
Serdar Seyhun 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 problem rölanti valfinde (sensörü) olabilir. ama öncelikle emme manifoldunun oralarda hava kaçırma problemi gibi gözüküyor. üfleme fln varmı dikkatlice bakın yada egr valfi varsa ona gelen hortuma özellikle. önce tamir yoluna sonra parça değişimini tercih ederim. Gerçi pek şimdi işçilik olmadığı için herkes sök tak yapıp herkes kendini usta zannediyor. kısa yoldan çözümde gaz kelebeğinin yanında gaz telinin geldiği mandalın yanında ayar vidası ordan rölantiyi biraz yükseltebilirsin 1 Yorum bağlantısı
Andaç Bağtır 21 Aralık 2015 Paylaş 21 Aralık 2015 kartel havalandırma sibobundan emme manifoltuna giden boruyu kontrol edin bendeki rolanti dalgalanma ve stop etme sorununu boru takarak düzeltmiştim. bende boru hiç yoktu emme manifoltunun ordaki giriş yerini de körlemiş hangi zeka küpü usta körlediysee. 1 Yorum bağlantısı
Birkan Akargündüz 22 Aralık 2015 Paylaş 22 Aralık 2015 Gecmis olsun aracınızın tüm havalandrma borularını kontrol edermisiniz mesela boğazdan gelen hava borularının kelepcelerini , hava akışmetresine bağlanan kelepceleri daha sonra hava filtre kutunuzun altında catlak yada kırık oldığunu , hava emiş hortumunuz çıkmış olabilir. Çünkü su durumda eğer rolanti valfinde bir sıkıntı çıkmazsa aracınız alması gerekenden fazla hava alıyor. Kartel havalandırma hortumunuz ve sibobunda da sorun yok ise .Önce ucuzdan baslamanızı tavsiye ederim en son Rolanti sensörüne ve Hava akışmetresine baktırabilirsiniz Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 (düzenlendi) Selamünleyküm. Aynı sorun benim aracım da var. Hocam peki aracınız yapıldı mı? Yapıldı ise maliyeti ne oldu bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim 7 Ocak 2016 tarihinde Mustafa Kılıç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 Az önce Adana'da bir özel servise gittim ve Hava Akismetresinde bir problem olduğunu ve yenisinin takılması gerektiğini söyledi ve aşırı maliyet çıkardı. Hava Akışmetresinin tamiri söz konusu değil mi bilgilendirmenizi rica ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts