İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo Hoparlör Ve Teyp Sistemi

Akın KARAHÜSEYİNOĞLU

Recommended Posts

Akın KARAHÜSEYİNOĞLU

Merhaba Arkadaşlar

Trt bandrolü gereği teypsiz geldiklerini biliyorum Mondeoların fakat hoparlörler standart olarak aynı marka (markası nedir?) olarak mı geliyor yoksa onlarda pıoneer sony diye farklı mı?

Çünkü müzik kalitesi olarak baya fark var...

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Merhaba Arkadaşlar

Trt bandrolü gereği teypsiz geldiklerini biliyorum Mondeoların fakat hoparlörler standart olarak aynı marka (markası nedir?) olarak mı geliyor yoksa onlarda pıoneer sony diye farklı mı?

Çünkü müzik kalitesi olarak baya fark var...

Aracınızın model ve donanımı nedir?

Yorum bağlantısı
Akın KARAHÜSEYİNOĞLU

Aracınızın model ve donanımı nedir?

2011 makyajlı kasa hocam selective

Pıoneer Avıc var üstünde

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Teypsiz mondeo yok diye biliyorum.Bu bilgiye nasıl ulaştınız ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bizdeki araçta bu vardı, 2008 Titanium:

up166543-Ford_Sony_mp3_red_CD_7M5T_18C93

Selective'de bu var:

IMG_001120130329150611.JPG

Trend'de de bu var:

hqdefault.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

2011 makyajlı kasa hocam selective

Pıoneer Avıc var üstünde

Sanırım 2. paylaştığım teyp. Sony çok kaliteli ses veriyordu, Pioneer daha kötü olacağını sanmıyorum. Siz hangi teypleri karşılaştırdınız?

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Müzik kalitesi teyp'ten kanaklı değişebiliyor . Sony mp3 çalarlı orjinal ünite yerine sizin araçtaki avic'ten taktım aracıma , ses kalitesi daha'da güzelleşti. Bandrol olayı artık eskisi gibi değil yurtdışından direk teyp ile geliyor mondeolar .

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Ford araçlar üzerindeki opsiyonel ses sistemleri hariç standart olarak sunulan bütün hoparlörlerin markası FoMoCo (Ford Motor Company) diye biliyorum... Kaliteyi değiştiren etmen ana ünite ve ayrıca segment farkına göre hoparlörler için kapılara uygulanan yalıtım ve montaj oluyor.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

2elclyp.jpg

Sanırım Akın Beyin bahsettiği multimedya cihazı bu zira benim araçta da aynı cihaz mevcut. ( Pioneer Avic F9220BT) Oldukça güzel bir cihaz. Ben gayet memnunum. Hoporlörler konusunda bir bilgim yok ama önceki aracımdaki BOSE ' i pek aratmadı diyebilirim. Normal bir titanyum ile yanyana koyup denemek lazım diye düşünüyorum. Her türlü modifiyeye açık birisi olarak multimedya konusunda hiçbir modifiye ihtiyacı hissetmedim ( Gerçi selective olunca çoğu konuda modifiye ihtiyacı hissetmedim ama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akın KARAHÜSEYİNOĞLU

Evet sonda siyah olan

Dediğim şey pıoneer sony den daha kaliteli ses veriyor acaba hoparlörler mi farklı demiştim

Forumlarda tartışılıyordu ortası boş geliyo Türkiyede takılıyor diye tam bilmiyorum tabi. Ustası aydınlatma yapacaktır tabi

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Bizim selectivelerde aslında boş gelmiyordu. Sony ile geliyor ancak selective donanım için bunlar çıkartılıp navigasyonlu pioneer sonradan otosan tarafından montaj yapılıyordu. 2011 model ve 2012 nin ilk yarısındaki modellerde bunlar yapıldı ancak sonra pioneer ile olan anlaşmaya bir şeyler oldu tekrar Sony ' e dönüldü. Zaten pioneer takılan modellerde sesle komut özelliği yok, hatta aracı bilgisayara bağlayınca multimedya bağlantısı kesildi diye bir hata kodu çıkıyor tüm araçlarda. 

Sony i hiç dinlemedim bilmiyorum ama pioneerin ses kalitesi de sizin de dediğiniz gibi gayet iyi. Ben hoporlorlerin de farklı olduğunu düşünüyorum ama açıp bakmak lazım :) 

Yorum bağlantısı
Akın KARAHÜSEYİNOĞLU

Bizim selectivelerde aslında boş gelmiyordu. Sony ile geliyor ancak selective donanım için bunlar çıkartılıp navigasyonlu pioneer sonradan otosan tarafından montaj yapılıyordu. 2011 model ve 2012 nin ilk yarısındaki modellerde bunlar yapıldı ancak sonra pioneer ile olan anlaşmaya bir şeyler oldu tekrar Sony ' e dönüldü. Zaten pioneer takılan modellerde sesle komut özelliği yok, hatta aracı bilgisayara bağlayınca multimedya bağlantısı kesildi diye bir hata kodu çıkıyor tüm araçlarda.

Sony i hiç dinlemedim bilmiyorum ama pioneerin ses kalitesi de sizin de dediğiniz gibi gayet iyi. Ben hoporlorlerin de farklı olduğunu düşünüyorum ama açıp bakmak lazım :)

Aynen hocam iyi bilen biri lazım bize bence hoparlörler de farklı kompenat olarak özel küçük anfileri var bence sistemli :)
Yorum bağlantısı
Celal Altan

Hocam göstergedeki ekranda navili olan teyplerin bilgileri çıkmıyor. Bunun hiç bir şekilde çaresi yok mu? Parası önemli değil. Eğer varsa bilgileri ekrana aktaran ciddi şekilde düşüneceğim.
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Hocam göstergedeki ekranda navili olan teyplerin bilgileri çıkmıyor. Bunun hiç bir şekilde çaresi yok mu? Parası önemli değil. Eğer varsa bilgileri ekrana aktaran ciddi şekilde düşüneceğim.

Celal Bey onu ben de sordum ama tamamen multimedya sisteminin değişmesi ile alakalı bir durum. Yabancı bir ford forum sitesinde görmüştüm OBD bağlantısı ile multimedyanın yazılımını yenilemişler benzer ve güzel bir menü oluşturmuşlar arkadaş 20-30 dolar civarına yazılımı gönderiyordu. Ben cesaret edip alamadım açıkçası. Türkiyede de yapan vardır belki ama hiç rastlamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...