İçeriğe Yönlendir

Benzinde Araba Gitmiyor.

pertev darendeli

Recommended Posts

pertev darendeli

Herkese iyi günler, geçtiğimiz hafta cuma günü 1997 model  mk2 ford mondeo ghia 2.0 araba aldım, aldıktan 1 gün sonra yolda kaldım, araç conta patlatmış, su bitmiş, hararet yapmış, kalorifer hortumu patlamış v.s ben hepsini yaptırdım üst kapağı söktürdüm araç çalışmaya başladı. Sonrasında ise araç marş alırken her an sönecekmiş gibi titriyor ve kimi zamanda ilk seferde marş almıyor aracın lpg ye geçmesini bekleyip 5-10 saniye sonra hareket ediyorum ve araç lpg kullanırken düzgün ilerliyor, yalnız lpg kullanmadığım da benzinde araba gitmiyor, sürekli gaz kesiyor boğuluyor vites tak tak vuruyor, 60km ye çıkınca başlıyor bu olay vites geçmiyor, anti patinaj ışığını söndüremiyorum tuş işlev görmüyor, bu gün de yoldayken ışıkta durup kalkma esnasında 2 kez araba stop etti, klima peteklerinden de içeriye yağ kokusu geliyor ayrıca aırbag ışığımda yanmaya başladı, benzin göstergem de çeyrek deponun biraz altına düşünce benzinim bitmiş oluyor ama gösterge de çeyrek depo görünüyor. Bana bu konularla ilgili acil yardım gerekiyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun. Aracımı severek aldım satmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı

...

Merhaba Pertev Bey,

Mesajlarımızın tümünü büyük harf ile yazmıyoruz ve elimizden geldiğinde imla kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz.

Teşekkürler, keyifli forumlar.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

araç sıcakken benzine geçtiğinizde düzgün çalışıyor mu ?

Patinaj önleme ve abs bağlantılı olabilir.. Abs sensörlerine baktırın.. 

Yağ kaçakları vardır.. Eski ise motoru temizletin.. ama yıkamayın.. Su değmesin motora.. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benzinde yaşanan problemler benzin pompasını işaret ediyor gibi. 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, peki aracı alırken bu sıkıntıları bilerek mi aldınız yoksa araca baktırırken bir sıkıntısı yoktu ancak siz aldıktan birgün sonra mı ortaya çıktı? Çünkü söylediklerinize göre araçta oldukça sıkıntı var gibi anladım.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
pertev darendeli

aracı alırken ustaya göstererek aldım, ufak bir ses geliyordu motordan klapelerden olduğunu ve sorun olmayacağını söyledi  bir kaç ay sonra ses artarsa değiştiririz dedi ve ayrıca ön 2 fren diskleri değişmesi gerekiyordu, diskleri değiştirerek başladım işlemlere, ertesi gün hiç hesapta olmayan bir şekilde conta yaktı.  akü yü de aracı alınca yeni taktırdım. araç sıcakken de benzinde problem değişmiyor aynı sorun sürekli olarak devam ediyor, ağır bakım yağ değişimi triger gibi işlemleri zaten kendim yaptırdım. araç sürekli lpg de kullanılmış olduğu için benzine geçince sorun olduğunu düşünüyorum, tıkanmış olan bir parça veya başka ney olabilir bilemiyorum, motorda başka bir arıza olsa lpg kullanımı sıkıntısız olur mu ?  

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

bir arkadaşın benzer şikayetleri focus da vardı benzin pompasi diyorlardi genelde serviste bilgisayara bagladilar akabinde enjektörlerin yerini değiştirmişler duzelmis belki sizinkiside bu sebepten olabilir gecmis olsun...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

çözümü yok mu bu işin ?

Pertev bey çözüm önerileri sunulmuş. Denendi mi acaba?

Yorum bağlantısı
pertev darendeli

araç sıcakken benzine geçtiğinizde düzgün çalışıyor mu ?

Patinaj önleme ve abs bağlantılı olabilir.. Abs sensörlerine baktırın.. 

Yağ kaçakları vardır.. Eski ise motoru temizletin.. ama yıkamayın.. Su değmesin motora.. 

mehmet abi az önce arabayı sürerken tüp bitti benzine geçtim rampa çıkıyordum, motor duracakmış gibi titreme yaptı ama durmadı, yolda benzinde giderken gaza bastım araba devir ve gaz alıyor ama 110km yi geçmiyor, ve tüpte ve benzinde inanılmaz bir titreme söz konusu, mondeo değil sanki traktör ne yapmam lazım abi, istersen özel mesajla cep numaramı verebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Önce ateşleme.. Sonra benzin pompası.. Düzelmezse enjektörler... Sırayla bakmak lazım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...