Burak Çamak 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Merhabalar, Yaklaşık bir yıl önce aldığım arabamı şimdiye kadar tanıtmaya zaman bulamamıştım. Geçenlerde yıkatınca fotoğraflarını çektim, artık tanıtma için geç oldu bari izlenimlerini yazayım dedim Bu arada arabayı alırken bana yardımcı oan Çağlar beye ve Osman abiye buradan tekrar teşekkür ediyorum. Araba 2007 model Scenic 1.5 dci Exception 100bg manuel. Özellikleri; - Euro Ncap 5 yıldız - Abs - 8 hava yastığı - Hız sabitleme ve hız sınırlama - Otomatik park freni - Dijital klima - Far ve yağmur sensörü - 16 inç alüminyum alaşımlı jant - Soğutmalı torpido - Bagaj 430 lt - Çift sunroof - Çekmeceler / gizli bölmeler / koltuk arkası tepsiler - Arka cam perdeleri - Elektrikli çocuk kilidi - Yarı deri koltuk Arabamı 117.000km de aldım şuan yaklaşık 130.000km de. şimdiye kadarki izlenimlerim; Artıları; 1) Geniş iç mekan 2) Yolcular için çok keyifli 3) Üçü de birbirinden bağımsız arka koltuklar (Çok iri olmamak şatyla 3 kişi rahat oturabiliyor, öne arkaya kaydırılabiliyor, sırtı yatırılabiliyor, istenirse hepsi çıkarılabiliyor. Hatta ortadaki çıkarılıp ikisi birbirine yaklaştırılıp, daha geniş mekan oluşturulabiliyor.) 4) Düz arka taban 5) Yakıt tüketimi (yol bilgisayarı verisi: şehirlerarası: 90-120km arası hız ile 700km de 4.7lt. şehiriçi: 5.1lt (çok yoğun olmayan trafikte)) 6) Çok fazla olmasa da güçlü motor 7) Yüksek oturma pozisyonu 8) Nispeten kaliteli teyp/hoparlörler (motor sesini bastırabiliyor, hıza bağlı sesi yükseltiyor) Eksileri; 1) Yüksek motor gürültüsü 2) Çok fazla değil ama motor titreşimi 3) Vites geçişlerinde koldan ses geliyor, halatlar vs yağlandığı halde geçmedi. 4) Sunroofu arkadan açınca 50-60km lerde ses yapmaya başlıyor, başka arabalarda 90-100km lerde ses yapacağını tahmin ediyorum. 5) Küçük dikiz aynaları Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Güle güle kullanın. Daha önce incelediğim bir araç.Eksilerine ekleyebileceğim arka koltuğa oturduğumda başım yan tarafa çarpıyordu.Arka orta koltuk c-max'e göre daha geniş bunu da artılarına ekleyebiliriz Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 maşallah aile için ideal bir araç. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 şuana kadar çok arabaya bindim sürdüm hepsi bir yana scenic bir yana geçen hafta 2006 model dizel scenic ile memlekete gittim araba dizel olmasına rağmen içeri hiç ses almıyor arada vitesi 4 te unutuyorum dijital göstergede 110 görünce aklıma geliyor 5 almak koltukları çok rahat lastik sesi yol sesi içeri almıyor çok komforlu birsürü küçük büyük göz var koyduğum eşyayı hangi göze koyduğumu bulamıyorum içi çok geniş ferah bana göre 5 yıldız 10 numara bir araç Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Güle güle kullanın. Allah kaza, bela vermesin. Ortadan göstergeli araçları sevemedim gitti. O yüzden içi çok hoş gelmiyor bana. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Güle güle kullanın aracınızı. Aracınız 105hp olmalı. Motor titreşimi için takozlar ve volan kontrol edilmeli. Bu seride volan sorunu var. Motor gücünüzü arttırmak için racechip güzel bir seçenek, tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Hayırlı olsun. Previlige olanını alacaktık c-max'ten önce. Güzel araç. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Çok ferah bi araba,bi arkadaşımın ailesinde vardı. Bi işimiz için kullandık bir defa, arka koltukların yüksek ve tabanın da düz olması çok konforlu ve ferah kılıyor. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın. Farlar hep sararmış görüyorum neyse ki sizinkinde yok,korumak lazım onları Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Göstergesinin ortada olmasını beğenmedim sadece. Sanki arabayı arkada oturanlar sürecekmiş izlenimi veriyor bana 2 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Kazasız, belasız keyifli sürüşler dilerim. Daha önce hiç binmedim ancak araç fotolarında iç mekanı çok geniş gözüküyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Göstergesinin ortada olmasını beğenmedim sadece. Sanki arabayı arkada oturanlar sürecekmiş izlenimi veriyor bana dilimin ucundan almışsın hocam. arabanın ise maşallahı var. gayet temiz. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Hayırlı uğurlu olsun harika bir renk bence.. Ve tam benlik bir konu olmuş ve soracağım sorulara yanıt vermişsiniz az çok.. Bende bunların 2005-2006 modellerine bakıyorum ama sadece bakıyorum focus'dan vazgeçemiyorum.. Otomatik bir focus sahibiyim yine otomatik olanlarına sunroooflu olanlarına bakıyorum.. Malum çocukta olunca daha rahat bir araç diye düşünüyorum. Sizin izlenimleriniz nedir bir focus 'dan 2004 model vazgeçilip bu araca geçilirmi? Otomatiklerde sıkıntılar duydunuzmu hiç araştırma şansınız oldumu..? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Hayırlı uğurlu olsun harika bir renk bence.. Ve tam benlik bir konu olmuş ve soracağım sorulara yanıt vermişsiniz az çok.. Bende bunların 2005-2006 modellerine bakıyorum ama sadece bakıyorum focus'dan vazgeçemiyorum.. Otomatik bir focus sahibiyim yine otomatik olanlarına sunroooflu olanlarına bakıyorum.. Malum çocukta olunca daha rahat bir araç diye düşünüyorum. Sizin izlenimleriniz nedir bir focus 'dan 2004 model vazgeçilip bu araca geçilirmi? Otomatiklerde sıkıntılar duydunuzmu hiç araştırma şansınız oldumu..? EDC hariç, Renault ve otomatik bir arada aynı cümle içinde dahi olmamalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Ferah bir araba iyi günlerde kullanın... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Çok güzel bir araç. Güle güle kullanın. Belirttiğiniz eksiler bence eksi sayılacak özellikler değil gibi.. + Büyük sunrooflu araçlar o hızlarda ses yapması normaldir. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 EDC hariç, Renault ve otomatik bir arada aynı cümle içinde dahi olmamalıdır. Öyle demeyin apartmanda 93 model otomatik r 9 broadway var. Her gün de aktif olaran en az 30 kilometre yol yapar. 3 ileri hemde Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Kazasız sürüşler dilerim. 2009 yılında 2005 model için bir askerle anlaşmıştık, yurt dışına eğitime gidecekleri için sattıklarını söylemişlerdi, bana güven vermişlerdi karı -koca askerdiler daha sonradan hiç bilinçi olarak düşünmeden birden içimden geldiği gibi harkete ederek, bir şey yaptım, başka bir kişi gibi arayıp, müşteri oldum. Arabayı tanıtırken daha önce bana söylemediği bir kazasını söyledi. Durum öyle olunca kimseye güveniilmez diyerek, şimdi kullandığım (hemen hemen aynı paraya) sıfır skodamı aldım. ama halen aklmıdadır bu arabalar ( c-max dahil). Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Öyle demeyin apartmanda 93 model otomatik r 9 broadway var. Her gün de aktif olaran en az 30 kilometre yol yapar. 3 ileri hemde En son klasik otomatikleri saniyorum. Sonrasinda bildigim kadariyla klasik otomatik hic getirmedi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 En son klasik otomatikleri saniyorum. Sonrasinda bildigim kadariyla klasik otomatik hic getirmedi Araç süper de yürüyor sorunsuz. Ömürlük şanzıman ve motoru var. Yeni bir kasa daha eskitir cinsten. Yorum bağlantısı
Burak Çamak 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Güle güle kullanın aracınızı. Aracınız 105hp olmalı. Motor titreşimi için takozlar ve volan kontrol edilmeli. Bu seride volan sorunu var. Motor gücünüzü arttırmak için racechip güzel bir seçenek, tavsiye ederim Ruhsatta 73,5kw yazıyor, ilanlarda felan da hep 100bg denmişti, sizden sonra broşürünü bulup baktım 78kw/105bg yazıyor gerçektende. Ruhsata hatalımı yazılmış acaba? Motor takozlarının hepsini değiştirdim ama volanın durumunu bilmiyorum, sonraki kontrolde ona da baktırayım, teşekkürler. Göstergesinin ortada olmasını beğenmedim sadece. Sanki arabayı arkada oturanlar sürecekmiş izlenimi veriyor bana dilimin ucundan almışsın hocam. arabanın ise maşallahı var. gayet temiz. Göstergenin ortada olması ilk başta garip geliyor ama insan çabuk alışıyor, ama dediğiniz gibi bu araba arkada oturacaklar için tasarlanmış bence de. Önceki arabalarda çocuklar hemen sıkılıyordu, ne zaman gelecez diye soruyorlardı devamlı , bunda sağda solda ilgilerini çekecek, oynayacakları çok fazla ıvır zıvır var. Artık eskisi gibi sıkılmıyorlar. İlk aldığım zamanlarda büyük kız (6 yaşında) eve geldiğimizde arabadan inmek istemiyordu Hayırlı uğurlu olsun harika bir renk bence.. Ve tam benlik bir konu olmuş ve soracağım sorulara yanıt vermişsiniz az çok.. Bende bunların 2005-2006 modellerine bakıyorum ama sadece bakıyorum focus'dan vazgeçemiyorum.. Otomatik bir focus sahibiyim yine otomatik olanlarına sunroooflu olanlarına bakıyorum.. Malum çocukta olunca daha rahat bir araç diye düşünüyorum. Sizin izlenimleriniz nedir bir focus 'dan 2004 model vazgeçilip bu araca geçilirmi? Otomatiklerde sıkıntılar duydunuzmu hiç araştırma şansınız oldumu..? Ben hep dizel baktım, otomatiğine hiç raslamadım, galiba bu kasada dizelde otomatik yok. Ama bu kasada 2007 ve sonrasını almanızı tavsiye ediyorlar, 2007 de makyaj geçirmiş, ilk versiyonda dijital ekran sorunluymuş, gerçi servis çoğunu ücretsiz değiştirmiş ama değiştirilmeyen birine denk gelirseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Dediğiniz gibi eski ruhsatlar hatalı, siz onlara güvenmeyin. Bu modeli alarak gösterge hatasından kurtulmuşsunuz, iyi etmişsiniz. Bu arada şanzıman takozuna da baktırın mutlaka. Yorum bağlantısı
Recommended Posts