İçeriğe Yönlendir

Gecici Ruhsat İle Trafiğe Çıkmak

Gönenç Türkekul

Recommended Posts

Gönenç Türkekul

Selamlar;

Aracı satın aldıktan sonra ruhsatımın eve gelmesini bekliyorum ancak gelmedi veya ben evde yokken geldi, geri döndü. Muhtemelen ruhsatım şu anda bağlı bulunduğum emniyet amirliğinde. İki sorum olacak. Birincisi; geçici ruhsatla trafiğe çıkmanın cezası var mıdır? Emniyete gittiğimde ruhsatı almak için bir ücret ödemem gerekiyor mu?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Eğer trafik sigortanızı yaptırdıysanız bağlı bulunduğunuz emniyete giderek ruhsatınızı alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Gönenç Türkekul

dostum adı üstünde geçici ruhsat, onunla trafiğe çıkamayacaksan ne işe yarayacak başka :) 1 ay dolmadıysa problem yok

Sıkıntı orada zaten, 1 ay geçti..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir ayı geçtiyse ceza da yiyebilirsiniz.. trafikten men de edilebilir.. 

Ruhsatınızı almalısınız..

Sigortanızı yaptırdıysanız herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.. Sigorta yaptırmadıysanız zaten ruhsatınız basılmamıştır.. Adresinize de gelmemiştir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

1 ayı geçmişse o şekilde kullanmanın hiç bir anlamı yok. Doğrudan ceza yersiniz yani. Ruhsat bulundurmamaktan dolayı.. Emniyete gidince aynı gün ruhsatınızı verirler. Yalnız sigorta yaptırmış olmanız şart. Sigorta yoksa yaptırıp gidin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçici kağıdın en altında yazar hangi ilçe de olduğu ruhsatın her zman sizin ilçeniz olmayabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar

geçici ruhsatın üzerinde hangi trafike bırakılacağı yazıyor. trafik sigortanla beraber gidip alabilirsin.

Yorum bağlantısı

benim ruhsatım plaka değişimi yapmadığımdan aracı aldığım ilden 24 günde geldi. :) 24 gün kullandım sıkıntısız ama plaka değişim yaptıysanız sıkıntısız emniyetden alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı

Adresinize en yakın postaneye uğrayın önce, benim ruhsat adrese gelmiş, evde kimse olmadığı için ptt şubesine bırakılmıştı. 

Yorum bağlantısı
onurdursun

2 ay geçici ruhsatla gezdim eve gelmesini bakledim gelmeyince gidip 5dk da aldım ruhsatı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...