İçeriğe Yönlendir

Türkiye De Arabalar Neden Pahalı

Yahya Kılıç

Recommended Posts

Yahya Kılıç

Almancı bir abimiz komşumuza soruyor 

Araba kaç model ve kaç liraya aldın?

Abi araba 2001 model 21.500 tl ye aldım.

cevap: hadi ya bu araba Almanyada 3000-3500 euro  türk parasıyla 10 bin civarı

bu kadar farkın oluşması vergi mi.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Teyzemlerin sitesinde Iraklı komşuları var..Adam Q7 kullanıyor..konuşuyorduk fiyat ne diye 42000 TL'ye aldım dedi..arabada yok yok :D Bizdeki fiyatı söyledik adam kafayı mı yediniz dedi :D

Arkadaşın bacanağı BMW ile gelmiş geçen sene 320D ama araba ne gidiyor..2006-2007 gibi..kaç para dedik 3.000 EUR aldım dedi :D..dedim bizde o fiyatlara jant satıyorlar :D

Maalsesef dolaylı vergiler nedeniyle fiyatlar çok yüksek..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Dayımın Almanya da 2002 model Mondeo ghia combi arabası var 400 € istiyor ama yüzüne bakan yok.. Benim güzel ülkem de gayri safi milli hasıla o kadar yüksek ki; avrupalıların yüzüne bakmadığı arabalara binlerce lira vererk alabiliyoruz..
Zavallı fakir avrupalılar !!

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

sadece arabalar pahalı değilkii Dünyanın en pahalı arabalarına dünyanın en pahalı yakıtını koyuyoruz..

Hayrettin Bey'in imzası çok anlamlı :D

Benzinin 5 tl oldugu bir ülkede istasyon görevlisine neden pompacı denildigini simdi anlıyorum :D:D

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkadaşlar konu hassas lütfen siyasete kaydırmayalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Arkadaşlar konu hassas lütfen siyasete kaydırmayalım.

bu işin dayanacağı nokta en sonunda siyasettirde sonuç olarak ülkeyi kim yönetirse yönetsin durumun şimdiki durumdan farklı olacağını zannetmiyorum..Sorun yönetenden çok ülkenin iç dinamiklerinde..herkes düzgün şekilde vergisini ödese belki durum şimdikinden farklı olacak..bence sorun siyaset değil dürüstük..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

bu işin dayanacağı nokta en sonunda siyasettirde sonuç olarak ülkeyi kim yönetirse yönetsin durumun şimdiki durumdan farklı olacağını zannetmiyorum..Sorun yönetenden çok ülkenin iç dinamiklerinde..herkes düzgün şekilde vergisini ödese belki durum şimdikinden farklı olacak..bence sorun siyaset değil dürüstük..

Devlet olarak açık kapı bıraktığın sürece o kapıdan kaçıran çok olur.

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sadece araba ile kıyaslama yapmayın. 2001 de Marlboro içerken, bu sene tütün almaya başladım. Bir şeyler ters ama ben anlamam.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Devlet olarak açık kapı bıraktığın sürece o kapıdan kaçıran çok olur.

Ben buna katılmıyorum..Uç ve hayal ürünü bir örnek ama; Issız ve karanlık bir yolda elinizde bir silahla ilerleseniz karşınızdan da hiç sevmediğiniz hoşlanmadığınız bir insan gelse ..o kişiyi ateş ederek öldürürmüsünüz? Belki öldürseniz kimse cinayeti çözemeyecek? Sizde o kişiden kurtulacaksınız..

Kontrol mekanizması önemlidir ama herkesin vicdanı kendi polisidir..İlla bir açık var yada kontrol edilmiyor diye bu işleri yapmak çok yanlış..Ha yolda bulduğun çalmadığın ama bulduğun cüzdanın içindeki parayı alıp cüzdanı çöpe atmışsın ha vergi kaçırmışsın yada bazı özel durumları kullanarak indirim yapmışsın..vicdanınız rahatsa sorun yok..ama bir vicdana sahip olmak çok önemli..maalesef günümüzde bazı değerler yitirildi..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Ikinci elde fiyat pahaliligi ayni zamanda devlet politikalari ile ilgili. Bizim vergi sistemimizde model yili dustukce arac ucuzluyor. Bu satinalma davranisinda tuketiciyi tesvik demek. Ikinci onemli konu bizde aracin modeli dustukce isletme maliyeti; el emeginin avrupa ulkelerine gore dusuk olmasi ve parca fiyatlarinin eski modelde daha dusuk belirlenmesi nedeniyle azaliyor. Muayene, eksoz kontrolu gibi konularda eski araclarin yeterli kriterleri saglamasi trafikte dolasmasina engel olmuyor. Sigorta primleri yasa bagli olarak can yakici sekilde artmiyor. Bunlarin 2. Ele talebi arttiriyor. Piyasa zaten 0 araclara gore taban ve tavan fiyatini olusturdugu icin isletilebilir araclar yuksek bedelden talep goruyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Ben buna katılmıyorum..Uç ve hayal ürünü bir örnek ama; Issız ve karanlık bir yolda elinizde bir silahla ilerleseniz karşınızdan da hiç sevmediğiniz hoşlanmadığınız bir insan gelse ..o kişiyi ateş ederek öldürürmüsünüz? Belki öldürseniz kimse cinayeti çözemeyecek? Sizde o kişiden kurtulacaksınız..

Kontrol mekanizması önemlidir ama herkesin vicdanı kendi polisidir..İlla bir açık var yada kontrol edilmiyor diye bu işleri yapmak çok yanlış..Ha yolda bulduğun çalmadığın ama bulduğun cüzdanın içindeki parayı alıp cüzdanı çöpe atmışsın ha vergi kaçırmışsın yada bazı özel durumları kullanarak indirim yapmışsın..vicdanınız rahatsa sorun yok..ama bir vicdana sahip olmak çok önemli..maalesef günümüzde bazı değerler yitirildi..

O zaman bu tarz olayları tek bir eğitimle halledebiliriz, İnsanlara Allah korkusunu vereceksin ki yapmasın! Zaten diğer türlü devletten korkan yok,işini bi şekilde yapıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

O zaman bu tarz olayları tek bir eğitimle halledebiliriz, İnsanlara Allah korkusunu vereceksin ki yapmasın! Zaten diğer türlü devletten korkan yok,işini bi şekilde yapıyor.

Serdar bey zaten %98'i Müslüman olan bir ülkede bu kadar çok Allah'tan korkmayanın olması çok ilginç..sadece vergi değil olay....toplumsal yaşama baktığımızda neler var neler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Serdar bey zaten %98'i Müslüman olan bir ülkede bu kadar çok Allah'tan korkmayanın olması çok ilginç..sadece vergi değil olay....toplumsal yaşama baktığımızda neler var neler..

Kağıt üstünde %98, gerçek yaşamda eser yok.

Neyse konu farklı yerlere gidecek, benden bu kadar  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herhangi bir ilahi dine ait olmayan Japon vatandaşları ve Japonya bu işi nasıl hallediyor?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Keşke orta sınıf yeni model araçlar bile herkes için ulaşılabilir fiyatlarda olsa da, insanlar daha güvenli araçlara binseler.

Hem daha güvende seyahat etseler, hem başkalarına güvenlik tehlikesi yaratmasalar.

Vergiydi, dolar euro kuruydu derken sıfır araç fiyatları öylesine yükselişte ki, bunu baz alan ikinci elde bile araç fiyatları ulaşılmaz oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bende %98 e katılmıyorum, tam tersi bence, hatta daha ileri gidiyorum, İslamiyet biteli çoook oldu, bunu diyince kızanlar, yanlış anlayanlar olacaktır, Allah ne diyor Kuran da, kısaca adam olun, kul hakkı yemeyin, iyi ahlak güzel huy (Takva) sahibi olun, birbirinizi üzmeyin ezmeyin, OKUyun araştırın, bilim fen yolunda gidin, boşamı bir sürü ipucu vermiş Kuran da Allah, gidin bulun boşamı yarattı alemleri.... bunları yapın önce iyi insan olun, bunları yaptıktan sonrada beni hatırlayın ibadet edin beni anın, bunları yaparsanız yanınızdayım yoksa benden korkun... özeti bu bence, bütün gelen dinlerinde özeti  bu bence, anlamayan bu insanlık.....

Bizde bu işler ne yazıkki tam tersi, tersten gidiyoruz biz, hatta tüm insanlık böyle, bu sebeble düzelmesi çok zor bu işlerin, çoğunluğu cahil, büyük kısmı çıkarcı, sabit fikirli, okumayan araştırmayan, ana babadan sağdan soldan duyduklarını kafada harmanlayıp bununla hayatını geçiren bir toplum olduk çıktık, düzelmeside bence çook zor..... 

Neyse uzattım, konu hakikaten farklı yerlere gidecek...

Kısaca Allah önce adam olun, iyi insan olun, hak yemeyin, sonra da beni anın, bunlar olmadan boşa uğraşmayın demiş desem yeter....

Herhangi bir ilahi dine ait olmayan Japon vatandaşları ve Japonya bu işi nasıl hallediyor?

Çalışarak-hak yemeden birbilerine destek olarak, okuyup araştırarak (genel olarak diyelim) aileden gelen terbiye örf ve ananelere bağlılık desem....

dine sahip değiller ama farkında olmadan tüm dinlerin temeli olan fakat müslüman geçinen yada başka dinleride katayım, bunların yapmadıkları şeyleri yapıyor adamlar..... ha japonlarda dua ediyor mutlaka.... şinto ve budizm e inanıyorlar, herşeyin ruhu olduğu vs... ama özde doğru adamlar...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Ben bizim ülke için çözüm önerisinde bulundum ? Bizim insanımızı durduracak tek şeyin Allah korkusu olduğunu söylüyorum !

Yoksa din olarak bizde olmaması gereken (müslüman olarak) Adam kayırma,hile,rüşvet,torpil, vs vs hepsi bizde.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Neyse, biz işin teknik boyutuna bakalım arkadaşlar. Dinle, siyasetle çözülmüyor işte :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Neyse, biz işin teknik boyutuna bakalım arkadaşlar. Dinle, siyasetle çözülmüyor işte :)

ötv kdv istemeyrük, yada sadece ötv kalksada yeter, yada ötv gitsin pırlantaya trilyonluk araba alana, ne bileyim, araba sınıfları gibi düşünün, a-b-c-d gibi, lüksünde kademeleri olmalı bence, üst kademe lüks kullanan yaşayan ödesin ötv yi hatta şimdikinin 10 misli ödensinler, bu toplumda gelirin çoğunu azınlık yediği için bunun böyle olması lazım, fakat ne yazıkki kontrolde bu azınlıkta olduğundan, bu iş yataaar, bizde birlik olup hareket edecek bilinçte olmadığından bu iş kesin yatar :)

Mondeo,passat,merso alt seri  aldım diyelim, buna ötv olmamalı, araba ne üst kademe lüks ne premium, E 63 amg alana bas ötv yi, Auidi RS alana bas, bizim gibi orta sınıflara kdv yeterde artar bile :) fiesta, şimdi buna ÖTV olurmu, uzaylılar bile güler yahu  :D al kdv yi yeter, bırak uzasın :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

- Çarpık vergilendirme sistemi 

- Devletin kazandığından fazlasını harcama alışkanlığı

- Denetim yetersizlikleri, hukuka olan güvensizlik

- Yerli araç üretimi olmayışı (Yukardakilerin yanında devede kulak)

- Arabaların statü göstergesi kabul edilmesi

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Yazacak çok şey varda.. Neyse. Bizim gönlümüz zengin. ÖTV'yi de öderiz. KDV'yi de.  :fisir:

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Kıbrısta benzin 2 bucuk lira 2004 model focus 11.500 2010 model focus 18bin tl. gel gelelim peynir 20 tl ekmek 1 bucuk tl.Yani araba olarak bakmayalım olaya.Kuzenin almanyada 3 tane 2014 golfü var 1 tane audi ttsi var ama karpuzun kilosunu 2 eurodan yiyor :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İstanbulda hala bir çok semtte 100 m2 1,000 tl'ye gayet güzel ev bulunuyor. Londra berlin paris'e gidince sorun bakalım 100m2 evinfiyatı ne kadar? avrupalı domatesi portakalı sayı ile alyor ya biz ? Sağlık olayınıda bir araştırın farkın dağ kadar olduğunu göreceksiniz...Arada birde avrupanın altındaki afrikaya bakalım orada hayat bize göre nasıl. Hayatta her şey araba ile benzin değil ?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...