İçeriğe Yönlendir

Mp4 Video Kurtaran Yazılım ?

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Bilgisayar uzmanları :)

Action Cam'de çektiğim videoların bulunduğu micro SD kartı çeviricisiyle birlikte laptop'a taktım. Başta okur gibi oldu sonra o korkunç mesaj "Disk okunamıyor formatlayayım mı ?" :)

Tabii ki, hayır. Çıkar tak, olmadı. Chkdsk yaptım. Bişeyler düzeltti.

Dosya adları ve boyutları normal görünse de media player / vlc ile açılmıyor. Öyle görünüyor ki MP4 header'ları bozulmuş. :(

Biraz bakındım, video kurtarma yapan yazılımlar 40-120 USD arası para istiyorlar. Garantisi de yok.

Başka metodları deneyen başarılı olan var mı bu konuda ?

Bu dosyaları kurtaramazsak geçen gün önüme sığırların çıktığı, beni köpeklerin kovaladığı komik Atılgan videosu izleyemeyeceksiniz :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Video kurtarmaktan ziyade veri kurtarma sanıyorum ihtiyacın var Selçuk. 120$ çok masumane kalıyor :(

Yorum bağlantısı

Kendi bilgisayarımda kullandığım çok başarılı bir yazılım var, ismini hatırlayamıyorum. Akşam eve geçince bilgi veririm buradan. Bende de aynı problem olmuştu, nişanda çekilen tüm görüntüleri yanlışlıkla formatlayıp silmiştim ve bu yazılım sayesinde hepsini kurtarmıştım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Veri kurtarma sorunu değil. Dosyalar duruyor ancak formatlarında bozukluk var. Header vs yani.

Neyse, bir yazılım buldum, oldukça pratik, ama fiyatı 70 USD.

Ses olmadan, 2 kat hızlı preview dosyasını sistemde açık dosyalarda bularak pek de etik olmayan şekilde tüm dosyaları kurtarabiliyorum :) Moviemaker'da 2 kat yavaşlatsam da arada frame kaçtığından akıcı olmuyor.

Şimdilik durum bu.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

videonun formatını değiştirin mesala yedekleyerek . belki olabilir

Mevcut formatı düzgün olmadığından hiç bir yazılım tarafından okunamıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Abi sığırları bulalım tekrar,dal aralarına;  köpek desen o daha kolay, aynı videoyu tekrar çekmek daha kolay olacak sanki :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Abi sığırları bulalım tekrar,dal aralarına;  köpek desen o daha kolay, aynı videoyu tekrar çekmek daha kolay olacak sanki :)

Aynen öyle oldu zaten istediğim yerlerde çekmemişim kafam nerdeyse artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Birkaç program denedim ama olmadı. Kapanış olmadan kesilen bir video kaydım var. Mp4. Bunu nasıl kurtarabilirim?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Birkaç program denedim ama olmadı. Kapanış olmadan kesilen bir video kaydım var. Mp4. Bunu nasıl kurtarabilirim?

Şayominin pilini halen değiştirmedin mi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Şayominin pilini halen değiştirmedin mi?

Vakit bulamadım daha. Ama sorun onda değildi. Android cihazda ekran kaydı yaparken kapandı. Kurtardım videoyu bu arada. Programın ismini unuttum ama :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Çok yardımcı oldunuz bayım :D Neyse sorunun hallolmasına sevindim.

Senin için bak :)

iki tane program var. 

digital video repair

video repair utility

ikisi de benzer mantıkta. Bozuk video ile aynı kaynaktan alınmış sağlam referans video yeterli oluyor

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Pilleri de attım bak hallet bir an önce. Ben pilden dolayı sorun yaşadın da kayıt kurtarman gerek vs düşündüm.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Pilleri de attım bak hallet bir an önce. Ben pilden dolayı sorun yaşadın da kayıt kurtarman gerek vs düşündüm.

2-3 saat sürersem kapanıyor. Şimdilik çalılıyor. Onu halledecem bi ara. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...