İçeriğe Yönlendir

Sony Radyo Problemi

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Yusuf Davaz

2005 Ghia-x aracımdaki 6 lı sony teybin radyosu çalışmıyor. CD ve aux bölümünde bi sorun yok. ankarada yaşıyorum. çevremdeki bi kaç tamirciye gösterdim. hiç ilgillenmediler bile. biri ugraşamam dedi. digerleride bunun kartı var tamir olmuyo yapamayız dediler. daha önce böyle sorunla karşılaşan arkadaşımız varmı ve ne gibi çözüm buldular.veya nereye ve kime tamir ettirdiler. cd den aynı parçaları dinleye dinleye bi hal olduk. radyo büyük bi nimetmiş. reklamları bolda olsa yinede iyiymiş :) siz degerli forum üyelerimizin  görüşleriniz bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
(düzenlendi)

hiç ses gelmiyor mu, yoksa cızırtı mı geliyor?

radio ya basınca ne yapıyor?

ses hiç yok ile antensiz  çalışma arası bişeyçok hafif bi cızırtı gibi bişi var. antene felan bakıldı sorun yok. problem radyoda galiba

tarihinde Yusuf Davaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ses hiç yok ile antensiz  çalışma arası bişeyçok hafif bi cızırtı gibi bişi var. antene felan bakıldı sorun yok. problem radyoda galiba

Söküp yeniden taktınız mı radyoyu? Bir ihtimal, IT'ci çözümü önereyim :)

Kod soracaktır, önce onu bilmeniz lazım tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

anten sorunu olmadigina radyoyu sökmeden karar verdilerse, radyoyu söküp kablosuna bakmakta fayda var. tabi sökmüsken diger kablolari da kontrol etseniz iyi olur. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Söküp yeniden taktınız mı radyoyu? Bir ihtimal, IT'ci çözümü önereyim :)

Kod soracaktır, önce onu bilmeniz lazım tabi.

anten sorunu olmadigina radyoyu sökmeden karar verdilerse, radyoyu söküp kablosuna bakmakta fayda var. tabi sökmüsken diger kablolari da kontrol etseniz iyi olur. 

radyo sökülüp anten kablosu kontrol edildi. hatta başka bir teyp ile de denendi. sorun kabloda degil.  İT'ci çözüm ne oluyor tam anlamadım açıklarsanız sevinirim . teybin 4 haneli key kodu elimde var onu bliyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

radyo sökülüp anten kablosu kontrol edildi. hatta başka bir teyp ile de denendi. sorun kabloda degil.  İT'ci çözüm ne oluyor tam anlamadım açıklarsanız sevinirim . teybin 4 haneli key kodu elimde var onu bliyorum

IT'ci çözümü kapatıp açmak işte :) Yani aküden ayrılıp yeniden bağlandıysa daha da aklıma bi şey gelmiyor.

Başka teyp bağlandığında düzgün çalıştıysa sistem, sizin teybi başka bi yere bağlamayı denediniz mi? Teyp maalesef ki arızalı da olabilir :(

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

radyo sökülüp anten kablosu kontrol edildi. hatta başka bir teyp ile de denendi. sorun kabloda degil. İT'ci çözüm ne oluyor tam anlamadım açıklarsanız sevinirim . teybin 4 haneli key kodu elimde var onu bliyorum

Ankara' nın neresindesiniz ?

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Ankara' nın neresindesiniz ?

Bu işin ustası beşevlerde Bülent elektronik

keçiörende oturuyorum ben.  ama yaptırabilecegim yerlere gidebilirim.  bülent elektronik  tam olarak nerede. oraya gösterebilirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salim DEMİREL

Beşevler de başkent hastanesinin arka sokağında...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

bugun teybi şazmazda göksel elektronik e bıraktım. tunerde sorun olabilecegini söyledi. bugun incelicekdi. yarın arayıp bilgi alacam. tuner tamir olur ise 60 80 arası , tuner degişmesi gerekirse 180 TL ye kadar çıkabilecegini söyledi.  6'lı cd changerli sony marka teybi dışardan kaça alabiliriz veya bulabilirmiyiz.   180 TL tamir için çok fazla bi rakam geldi bana. heleki piyasada 125 200 TL arasına sony pioneer  vs kaliteli markaların sıfır mp3 lü usb felan teypleri satılıyor iken.ama bu teypler ile orjinallik bozuluyor.  mecbur tamir yada çıkma teyp bulmamız gerekecek . çıkma bulabilirmiyiz ? veya tanıdıklarınızda varmıdır

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeo göğse başka teyp uydurması ara aparat bulması zordur

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

teyp yapılmadı. tuner tamir edilmemiş. tuneride başka yerden bulamamış. toplayıp tekrar araca taktı. 4 5 yere daha baktırdım tuneri bulmak lazım oda zor dediler.  en son biyerde buldm oda tek tuner degişimi için 250 TL istedi. bu fiyatta bana çok geldi. forumda bi ara bu teypden satılıyordu. mp3 lü ve normal modellerinden. çevrenizde varmıdır bu teypden

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

teyp yapılmadı. tuner tamir edilmemiş. tuneride başka yerden bulamamış. toplayıp tekrar araca taktı. 4 5 yere daha baktırdım tuneri bulmak lazım oda zor dediler. en son biyerde buldm oda tek tuner degişimi için 250 TL istedi. bu fiyatta bana çok geldi. forumda bi ara bu teypden satılıyordu. mp3 lü ve normal modellerinden. çevrenizde varmıdır bu teypden

Yusuf yanlış hatırlamıyorsam keçiörende oturuyordun, pazar günü müsaitsen seninle bir görüşelim.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus trybi alınıp ön ekran haricindeki arka kısım değişir

Yusuf yanlış hatırlamıyorsam keçiörende oturuyordun, pazar günü müsaitsen seninle bir görüşelim.. ;)

teyplere fısıldayan adam....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

focus trybi alınıp ön ekran haricindeki arka kısım değişir

teyplere fısıldayan adam....

Küçükken sandelyenin üstüne çıkıp teyp tamir edermişim. Lambalı radyonun lambasını iptal edip radyoya fısıldadığını iddia edenler reklamda iyiler sadece..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

elektrik o gün mü çarptı ?_

1200 Mikrofarat kapasitörle başladım şimdi üç faz bişey yapmıyor..

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

evet keçiörende oturuyorum ama malesef pazar günü musait deilim :( ama en kısa sürede sizinle görüşmek isterim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

evet keçiörende oturuyorum ama malesef pazar günü musait deilim :( ama en kısa sürede sizinle görüşmek isterim.

Ne zaman istersen hocam, gece hayatım biteli çok oldu. Akşam 20:00 gibi evde oluyorum genellikle.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

bende yeni konu açmayım buraya sorayım, bende durum tam tersi 3 gün öncesine kadar herşeyim çalışıyordu arada radyoda ses gidip geliyordu. kuzen binip teypte bir kaç tuşa basana kadar, neyse sorunuma gelirsek radyo çalışıyor fakat cd ye geçemiyorum cd ye geçince 3 numaralı cd boş olmasına rağmen dolu gibi gösterip cd error diyor. load deyince 6 tanesinide dolu görüyor full diyor ama içinde 5 cd var. eject deyince ejecting yazısı duruyorda duruyor ejecte uzunca basınca ejecting all yazıyor ama cd falan çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

bende yeni konu açmayım buraya sorayım, bende durum tam tersi 3 gün öncesine kadar herşeyim çalışıyordu arada radyoda ses gidip geliyordu. kuzen binip teypte bir kaç tuşa basana kadar, neyse sorunuma gelirsek radyo çalışıyor fakat cd ye geçemiyorum cd ye geçince 3 numaralı cd boş olmasına rağmen dolu gibi gösterip cd error diyor. load deyince 6 tanesinide dolu görüyor full diyor ama içinde 5 cd var. eject deyince ejecting yazısı duruyorda duruyor ejecte uzunca basınca ejecting all yazıyor ama cd falan çıkmıyor.

benimde bi ara cd 1 de böyle bi sorun vardı. cd çalıyordu ama o cd ye direk geçemiyordum.  bu böyle devam etti biraz. pek sıkıntı yaratmadı. daha sonra aküyü çıkartmak gerekti.  aküyü taktıkdan sonra bu sorunun gittigini gördüm. sizde bu şekilde teybin enerjiisni kesip tekrar deneyebilirsiniz. bu arada teyp kodunu bilmiyosanız enerjisi kesmeyin. teyp hiç açılmaz 

Yorum bağlantısı
Misafir

benimde bi ara cd 1 de böyle bi sorun vardı. cd çalıyordu ama o cd ye direk geçemiyordum.  bu böyle devam etti biraz. pek sıkıntı yaratmadı. daha sonra aküyü çıkartmak gerekti.  aküyü taktıkdan sonra bu sorunun gittigini gördüm. sizde bu şekilde teybin enerjiisni kesip tekrar deneyebilirsiniz. bu arada teyp kodunu bilmiyosanız enerjisi kesmeyin. teyp hiç açılmaz 

teşekkürler denerim aküyü söküp takmayı teybin kodunu biliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...