İçeriğe Yönlendir

Farın Içten Buharlanması

TamerErdoğan

Recommended Posts

TamerErdoğan

Merhabalar
Dün havanın yağışlı olcağını bile bile aracımı yıkattım, yıkarnırken farın içten buharlandığını gördüm.. ne yapabilirim.? gerçi sabah bakmadım.Yıkamacı bana kendi kendine atar buharı dedi...gerçi sabah bakmayı unuttum ne durumda bilmiyorum ama yağmurlar başlıcak aklıma takıldı sıkıntı cıkarmasın_?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçer geçmesine ama buharlanmaması lazım. Far kapaklarını kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

iyi bir şey değil kesinlikle olmaması lazım. Havalandırmadan su girebiilir yada silikonlarda çatlama oluşmuş oradan sızıyor olabilir veya arka kapak tam oturmamış contası yıpranmış olabilir. Araç kaç model ve hangi donanım ?

Yorum bağlantısı
Ali Çılgın

Farın arkasinda lamba kisimlarinin kapaklari var onlardan bir tanesi cikmisti araci yikatirken buharlandi kapagi takınca bir daha olmadi. Buhar bir sure sonra gidiyor. Islem goren catlayan farlarda da olur genelde.

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Şirketteki Volvonun geçen hafta far balastı bozuldu, onunda içi buharlanıyordu.  Tamirci açıp baktığında küçük çatlak olduğunu ve oradan su alarak buhar yaptığını söyledi.

Kaskodan tutanak ile yeni far almak için başvurduk, 2010 S40 tek sol far 2500 TL bu arada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

iyi bir şey değil kesinlikle olmaması lazım. Havalandırmadan su girebiilir yada silikonlarda çatlama oluşmuş oradan sızıyor olabilir veya arka kapak tam oturmamış contası yıpranmış olabilir. Araç kaç model ve hangi donanım ?

2008 MK4 Titanyum.. kapak oturmama sansı fazla ampulleri değiştirttim gecen haftalarda sanırım ondan teşekkür ederim eğer değilse de baktırmakta fayda var sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Tamer bey, bende ampülleri değiştirirken kapağın tırnağını kırdım ve buhar yapmaya başladı macunumsu bir sıvı conta ile kapattım ve sonucunda buharlaşma kayboldu, sizde de aynı sorun olabilir. Kapağı çıkarıp arabayı güneşte bırakın kendi kendine buharı yok olacaktır.  

Yorum bağlantısı
ÇAĞRI KURUGÖLLÜ

Farın arka kapağı tam kapanmadiysa buharlanma yapıyor.Benim aracın far kapağı etrafındaki conta çıkartırken katlanmış geri kapattıktan birkaç gün sonra buhar yapmıştı.Contayi iyice oturttuo kapağı tam kapattım bir daha yapmadı

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

658ced8deec5819928c7fde6e369baa9.jpg

Manuelde ne yazıyor?..

Osman bey teşekkür ederim bilgilendirme için şükürki normal sayılacak durumda..

Yorum bağlantısı

Benim arabanın farlarıda içerden is tutmaya başlamış hafif hafif.Nerden aldık kötü fordu [emoji14] .

İs yapması iyi değil bea. Normalden daha yüksek w lı ampül mü taktın
Yorum bağlantısı
ÇAĞRI KURUGÖLLÜ

Abi o is lekeleri bu mondeoların %80 inde var.Gecen havalimaninda bulunan mondeolarin hepsine baktim geneli isli

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz
(düzenlendi)

Abi o is lekeleri bu mondeoların %80 inde var.Gecen havalimaninda bulunan mondeolarin hepsine baktim geneli isli

Bakın modneoma kıl olmak için bir neden daha çıktı :)

tarihinde Özer Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ÇAĞRI KURUGÖLLÜ

Bende aynı dusuncedeyim :) Severek aldım ama abuk sabuk arızaları çıkıyor

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Valla ciddi şekilde inceleme fırsatı buldum far içten kabarcıklanma vardı,.kapakları kapalı ama heralde bi yerde sıkıntısı var....Farın etrrafında lastik kısımdan olabilir dediler ama göstericem sanırım bugun..

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Tamer bey, bende ampülleri değiştirirken kapağın tırnağını kırdım ve buhar yapmaya başladı macunumsu bir sıvı conta ile kapattım ve sonucunda buharlaşma kayboldu, sizde de aynı sorun olabilir. Kapağı çıkarıp arabayı güneşte bırakın kendi kendine buharı yok olacaktır.  

Aklıma takıldı gittim Farcıya.gittim Serhan beyin dediiği gibi çıktı kapakların ayağı kırılmış ondan yapmş dedi, güneş varken kapağı açık bırak kurusun sonra vidayla tuttur ayagı dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...