Efe Özer 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Bugun temızlık gunumdu.Temızlık esnasında kapı fıtıllerının bazı yerlerden cıktıgını farkettım.Sonra komple fıtıllerı sokup temızledıkten sonra gerı taktım.Ama cok ılgınc bır durumla karsılastım.Fıtıller kısa geldı.Acaba duzgun takmadım mı dıye dusunerek tekrar sokup her yerını sıkıca oturturdum ama nafıle yıne kısa geldı. Sizce sorun ne olabılır? Bu kısa gelme durumu sol taraftakı fıtıllerde ve bagaj fıtılınde var.Sag taraf normal. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 İkinci seferde biraz gerdirmeyi denediniz mi ? Gerçi hatırladığım kadarıyla o kapıdakiler sert bir yapıdaydı Yorum bağlantısı
Efe Özer 5 Ekim 2015 Yazar Paylaş 5 Ekim 2015 İkinci seferde biraz gerdirmeyi denediniz mi ? Gerçi hatırladığım kadarıyla o kapıdakiler sert bir yapıdaydı Fitilin içinde tel gibi bişey var hiç esnemiyor malesef. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Köşe kısımlara önceki durumundan daha çok bastırmışsınız ve kasaya tamamen oturtmuşsunuz. Sökün köşe kısımları çok oturtmadan ama çokta serbest bırakmadan bir daha takın. Fitilleri başka tip bir fitil ile değiştirme uygulamasına da bakmanızı öneririm ses yalıtımı için çok iyidir. 3 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Sosa kapı fitili takmanı öneririm çok fark yaratıyor... http://www.otoerdem.com/clio-kapi-fitili-on-kapi-sag-sol-clio-1-clio-2-8200647063-sosa?keyword=clio%20kap%C4%B1%20fitili 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Benim 2004 fiestada da fitilleri hiç ellememe rağmen buna benzer boşluk vardı. zaten eski kasada türkiyeye gelen araçların fitillerinden çalmışlar. O kapılardaki fitillerin de gerçekten fitil olması gerekirdi. Yani sadece kapının üstünde aslında fitil var. İçerde kalanlar fitil olmayan fitiller. Şahin marka aracı 20 yıl türkiyeye kaktıranlar elbette fitilleri çalmaktan da kaçmayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 7 Ekim 2015 Yazar Paylaş 7 Ekim 2015 Yardımınız ıcın tesekkurler.Forumda bu konu ıle ılgılı arasırma yaparken bır kac uyemızın daha aynı sorunu yasadıgını ogrendım.Anlasılan son dakıkada laf olsun dıye fıtıllerı takıp gondermısler.Olcusunu bıle dogru almamıslar. Görkem bey cok haklısınız.Kose kısımlarını ıyıcı bastırıp oturtunca kısa kalıyor.Ama zaten kapı fıtıllerının her yerının tamamen ıyıce oturmus olması gerekmıyor mu?Uc kısımların tam oturmamıs olması zaten fordun aptallıgı. Bu sosa fıtıllerın kalıtesı nasıldır?Clıonun orjınal fıtılını mı almalı yoksa sosayı mı almalıyız? Birde bu clıonun hangı kasasının fıtıllerı uyuyor bızım araclara?Kısa gelme durumu olabılır mı?Cıft fıtıle cevırınce bısey farkeder mı fıestada? Tesekkurler Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 (düzenlendi) Yardımınız ıcın tesekkurler.Forumda bu konu ıle ılgılı arasırma yaparken bır kac uyemızın daha aynı sorunu yasadıgını ogrendım.Anlasılan son dakıkada laf olsun dıye fıtıllerı takıp gondermısler.Olcusunu bıle dogru almamıslar. Görkem bey cok haklısınız.Kose kısımlarını ıyıcı bastırıp oturtunca kısa kalıyor.Ama zaten kapı fıtıllerının her yerının tamamen ıyıce oturmus olması gerekmıyor mu?Uc kısımların tam oturmamıs olması zaten fordun aptallıgı. Bu sosa fıtıllerın kalıtesı nasıldır?Clıonun orjınal fıtılını mı almalı yoksa sosayı mı almalıyız? Birde bu clıonun hangı kasasının fıtıllerı uyuyor bızım araclara?Kısa gelme durumu olabılır mı?Cıft fıtıle cevırınce bısey farkeder mı fıestada? Tesekkurler Araca fitil takmaması konusunda ford'un kulaklarını zaten fazlasıyla çınlatıyor fiesta sahipleri. Siz metrelik satılan haliyle ya da clio fitili şeklinde alın uygulayın. Kapının kapanması inanılmaz değişecek ve gürültüyü önlemeye de katkısı var. ilacınız burada. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/265995-fiestanın-kapısına-yapılan-ikinci-fitil/?p=2564287 7 Ekim 2015 tarihinde Görkem Azizoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Fitillerin içine 8 mm silikon hortum soktum kapının sesi bile değişti:) 8 mm en uygunu ve en büyüğü,zorlamsa 10 mm bile takılabilir ama denemedim Ortalama kaç metre gitti ? Karşılıklımı taktınız yoksa tek tarafa mı ? Ayrıca nerden temin edebiliriz ? Yorum bağlantısı
israfil yanık 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 Fitillerin içine 8 mm silikon hortum soktum kapının sesi bile değişti:) 8 mm en uygunu ve en büyüğü,zorlamsa 10 mm bile takılabilir ama denemedim Tamer bey bende fusion aracıma silkon hortum uygulaması yapmayı düşünüyorum.bu araçtada 8mm uygunmudur.ayrıca hızla giderken içeri giren rüzgar sesine faydası olurmu?? birde kapı ayarı yaptırmak gerekebilir diye duymuştum ne düşünüyorsunuz? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts