İçeriğe Yönlendir

Focus2 + Philips Diamond Vision 5000K H7 Ampul

Ahmet Nalbantoğlu

Recommended Posts

Ahmet Nalbantoğlu

Merhaba.

Aracım için forumumuz üyelerinden Buğra Yüksel Kütük'ten aldığım ampullerim bugün elime ulaştı. Önceki ampullerim Osram Standart Halogen ampuldü. Almayı, takmayı düşünenler için yol gösterici bir rehber olması açısından izlenimlerimi aktarayım;

- Işık rengi çok güzel. 5000K tam istediğim gibi bir renk, tam beyaz'a çok çok hafif bir mavi katılmış gibi.

- Araç dışarıdan görünüşte çok değişmiş gözüktü gözüme. Diğer sarı farlar çok sarı gelmeye başladı. Bu rengi çok şık buldum. 

- Aydınlatma olarak asfalt görüşünde sarı farlara kıyasla zayıflık kesinlikle var. Gözlerim alıştıktan sonra sıkıntı yaşamadım ancak yağmurlu ve karlı havalarda sarı ışık kadar kesinlikle performans veremeyeceği kanaatindeyim. Yetersiz kalır mı bilmiyorum, ancak sarı ışıkla boy ölçüşemez.

- Beyaz renk, daha fazla parlaklığa sahip olduğu için yolda önünüzdeki araba, tabelalar, en ufak parlayacak cisimler oldukça parlıyor, gece kullanması bu yüzden zevkli oluyor.

-  Merceksiz Xenon'a karşıyım. Hem kötü durduğunu düşündüğüm için hem de merceksiz xenon kullanıcılarından uzun yolda çok çektiğim için. Bi-xenon yaptırmak ise oldukça maliyetli bir seçenek. Ampuller kesinlikle merceksiz xenon tarzı bir duruşa sahip değil standart halogen oldukları için, gayet orjinal bir görüntüleri var araç üstünde. 

Bu ampul güç/beam uzunluğu olarak standart beyaz (5000K) renkte bir ampul. Hem beyaza yakın renk hem de daha fazla aydınlatma performans isteyenler Osram Nightbreaker Plus , Bosch Plus 90, Philips X-treme Vision gibi seçeneklere yönelmeli.

Nasıl durduğu, aydınlatması, renginin nasıl göründüğü ile ilgili cevapları fotoğraflara bırakıyorum ;

ampul.jpg

image.jpg

gece.jpg

g_nd_z.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

kaç watt?

55 Watt. Çıkan Osram Standartlar da 55 Watt'tı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Focus 2 lerde xenon göz almıyor.Şimdiye kadar selektör yapan olmadı bana.Kaç tane focus gördüysem de dikkatlice baktım göz almıyor

Yorum bağlantısı
Misafir

Focus 2 lerde xenon göz almıyor.Şimdiye kadar selektör yapan olmadı bana.Kaç tane focus gördüysem de dikkatlice baktım göz almıyor

Bana denk gelme [emoji41]

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Her ne kadar goz almasada bende söktüm abi [emoji2]

Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Aynı Ampül çeşidini mercekli farımda bende kullanıyorum. Performansından şikayetçiyim. Aydınlatma konusunda sarı ışığa göre çok zayıf kalıyor. Aldığıma bin pişman oldum. Ama çıkarmadım patlayana kadar kullanacağım.

Bu arada arkadaş konuya değindiği için belirtmek istedim. Trafikte son zamanlarda dikkatimi çeker oldu, önüne gelen merceksiz zenon takmış. Hiç karşındakini düşünmeden yapılan bu uygulama uzun yolculukta özellikle karşıdaki kişinin gözünü kör edercesine alıyor. Zenon takmamış olanlarda uzun far ile gidiyor fakat kapatması yönünde uyarmama rağmen kapatmadan gözümüzü ala ala yanımızdan gelip geçiyor. Kısacası trafikte saygı diye bir kavram kalmamış artık. Ayrıca kaza yapma olasılığının da artması cabası tabi.

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu
(düzenlendi)

Aynı Ampül çeşidini mercekli farımda bende kullanıyorum. Performansından şikayetçiyim. Aydınlatma konusunda sarı ışığa göre çok zayıf kalıyor. Aldığıma bin pişman oldum. Ama çıkarmadım patlayana kadar kullanacağım.

Bu arada arkadaş konuya değindiği için belirtmek istedim. Trafikte son zamanlarda dikkatimi çeker oldu, önüne gelen merceksiz zenon takmış. Hiç karşındakini düşünmeden yapılan bu uygulama uzun yolculukta özellikle karşıdaki kişinin gözünü kör edercesine alıyor. Zenon takmamış olanlarda uzun far ile gidiyor fakat kapatması yönünde uyarmama rağmen kapatmadan gözümüzü ala ala yanımızdan gelip geçiyor. Kısacası trafikte saygı diye bir kavram kalmamış artık. Ayrıca kaza yapma olasılığının da artması cabası tabi.

Saygılarımla.

Malesef katılıyorum. Tek dezavantajı bu bence. Kullanılmayacak gibi değil ama zayıf. Sarı ışığa göre gerçekten zayıf. Birkaç gün daha kullanayım, duruma göre hareket edeceğim, alışamazsam çıkartabilirim.

tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Saygılarımla.

Ah keşke trafik bu konuda biraz katı yaptırımlar uygulasa. Mesela 500 tl ceza fena olmaz. Hele sislere de xenon yapan gece gündüz açık gezenler ampulünüz patlasın, sigortanız yansın  :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ah keşke trafik bu konuda biraz katı yaptırımlar uygulasa. Mesela 500 tl ceza fena olmaz. Hele sislere de xenon yapan gece gündüz açık gezenler ampulünüz patlasın, sigortanız yansın  :rolleyes:

Ağzınıza sağlık Mustafa bey :) Benim de en çok kızdığım şey trafik gördüğü halde müdahale etmemesi. Dediğiniz gibi sislere de zenon takılmış, Allah ne verdiyse karşıdakine küfür eder gibi farların yakılarak gidilmesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Ampulleri havalar yağmaya başladığında sökeceğim. Islak zeminde performansı çok kötü. Yani yağmurda-karda kullanılacak gibi değil. Kışı sarılarla geçirim yazın tekrar takmayı düşünüyorum. Rengi çok güzel de, keşke performansı da iyi olsaydı. Nİghtbreaker Unlimited tarzı ampuller için de birkaç aylık ömrü var diyolar. Yine bize bu kış Osram Standart'tan başka yar yok gibi gözüküyor.

Renk farkı için, Before & After

fu0tnn.jpg

ampul.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Evet bu ampul çeşidi ıslak zeminde ve yağışlı havalarda daha da kötü bir hal alıyor. Ama ben farım mercekli olmasından yani ışığı odaklayabilmesinden dolayı patlayana kadar kullanacağım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet Nalbantoğlu

Evet bu ampul çeşidi ıslak zeminde ve yağışlı havalarda daha da kötü bir hal alıyor. Ama ben farım mercekli olmasından yani ışığı odaklayabilmesinden dolayı patlayana kadar kullanacağım.

En azından sizin merceğiniz var, bizde o da yok. Bandırma'da fırtınalar yağmurlar başladı, sarı fara döndüm... Yaz gelince takarım artık... Yapacak birşey yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...