Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Merhaba abilerim kardeslerimBilindigi uzere bizim 2008 fiestalarda sis fari yokTesisati var ama kendisi yokResimdeki gibi aynenBende hirs yapip akgur ticaretten fiestama uygun siparisi verdim gecen gunlerde elime gecti ve ise koyuldumBilindigi gibi bircok arkadasimiz komple tesisat cektirip olan tesisati kullanamadilarCunku kablonun nereye gittigini bulamiyordukTa ki bugune kadar Uzun arayislar ve olcumler sonucu hazir tesisatin kablo uclarini buldumResimdeki kablo sag taraf (yolcu Tarafi)Icerisinden gelen bir demet kablo var hemen sigorta tablasinin yaninda ince bir demet kabloO kablonun icerisinde yesil beyaz kablonun birlestigi uc kablo var biri sol sis fari sol taraftan.geliyor zaten digeri sag sis farinin digeri de mavi yesil o ise far anahtarina gidiyor !!!!!!!Simdi hic kablo cekme ugrasma didinme yokResimdeki far anahtarinin arka soket kismiSoymus oldugum kablo arka sis farina giden kabloHemen solundaki kablo ise on sislere enerji veren mavi yesil kabloYukarda belirttigim kabloSimdi normalde sigorta tablasinin yanina kadar kablo cekmeye falan gerek yok hemen yanindan bir atlama alip on sisleri arka sisler ile yakabiliyoruz 3 cmlik bir atlama ve islem biterIkinci asama bir cogumuzun istedigi ayri ayri yakmak sis farini yada parklar ile birlikte yapmak onun icinde dugme olayi devreye giriyor malesef eger far anahtarina para vermek istemiyorsaniz ben 1 liralik resimdeki anahtari aldim ve sol.taraftaki cekmece icine monte ettim hem gozukmuyor hemde sagda solda delik olmuyor Bunun icinde sabit 12 v olan kablodan enerji alip 1-0 yapip cit cit anahtar ile yakmak yine voltaji atlama yaptigimiz mavi yesil kabloya bagliyoruzGeldik isin en civcivli yerineAractan inerken acik unutma riskini 0 a indirmek icinse resimdeki yerden ek alip cit cit anahtari baglarsak ekrana on sis fari isigi geliyor ve ikaz devreye giriyor aracimizda lambayi acik unutma isini 0 a indiriyoruzResimdeki TURUNCU SİYAH kablodan alacaz ekiVeeeee sonucResimdeki turuncu mavi kablodan alacaz ekiVeeeee sonucOn sis fari isigi artik ekranda beliriyor ve ikaz veriyor unutursak tabikiSonuc olarak soketleri lambamiza takip montajini bitiriyoruzVerdik ceryani aldik guzel resmi aksam fotosunu en kisa zamanda cekip koyacam.tabiki[emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11]Buda bonus yandan yandanElimden geldigince acik ve net anlatmaya calistim umarim herkese yardimci olabilmisimdir[emoji48] [emoji48] simdi krom cerceve istiyor kerata sanki [emoji48] [emoji48] [emoji48] 9 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Eline sağlıkta, şimdi durup dururken niye virüs verdin ki [emoji2] maşallah çok uğraşmışsın, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Elinize sağlık, genelde hep ayrı hat çekiliyor ve tuş koyuluyor, böyle yapmanız çok güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 (düzenlendi) Benim anlamadığım olay ön sis ışığının uyarı lambasının nasıl aktif olduğu ben orjinal anahtar aldığım halde uyarı ışığı yanmıyor. Ayrıca elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız 14 Ekim 2015 tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Eline sağlık.Güzel bir çalışma olmuşta,bizimde aklımıza düşürdün Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 (düzenlendi) Ellerinize sağlık. 14 Ekim 2015 tarihinde Ali Alp Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 Eline sağlıkta, şimdi durup dururken niye virüs verdin ki [emoji2] maşallah çok uğraşmışsın, güle güle kullanın. Eline sağlık.Güzel bir çalışma olmuşta,bizimde aklımıza düşürdün Virüs iyidir iyi yararli virus bu panzehiride belli artik Teşekkürler iyi dilekleriniz icin 1 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Sis farından ziyade göstergede sis ışığı yanması iyi olmuş. Donanım tam olmuş. Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 Elinize sağlık, genelde hep ayrı hat çekiliyor ve tuş koyuluyor, böyle yapmanız çok güzel olmuş.Evet bende o olaya inat ugrastim durdum mantiken herseyin hazir oldugu bir ortama neden ilave seyler koyup yapilsin ki role kablo kalabaligi bi suru detay vb vb vb temiz is oldu 10 cm kablo kullanmadim bile Ellerinize sağlık. Güzel çalışma elinize sağlık.Tesekkurler sagolunBenim anlamadığım olay ön sis ışığının uyarı lambasının nasıl aktif olduğu ben orjinal anahtar aldığım halde uyarı ışığı yanmıyor. Ayrıca elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız Sis farından ziyade göstergede sis ışığı yanması iyi olmuş. Donanım tam olmuş.Evet o olay cok cok iyi oldu dogru kabloyu bulunca isikta yandi ikaz da veriyor acik kalma riskide sifir Daha ne olsun 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 far anahatrı haricinde tek sisleri yakmak için konan mini çıt çıt anahtar o akımı kaldırmaz ise erir takipte olun. elinize sağlık Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 ÖZÜR DİLEYEREK BİR DÜZELTME YAPTIM EN SON EKRAN UYARI İKAZI İÇİN TURUNCU SİYAH KABLODAN EK ALACAĞIZ yanlış bilgilendirme için özür dilerim arkadaşlar far anahatrı haricinde tek sisleri yakmak için konan mini çıt çıt anahtar o akımı kaldırmaz ise erir takipte olun. elinize sağlık çağlar ustam anahtar 220v 6A anahtarı 12 v anahtar değil yani yinede değerli bilgilendirmen için takipte kalacağım teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 220 Ac de ısınmaz anahtar da. 12 V dc de bayağı mangal gibi olur. mesela evlerde röle kullanım gereği o yüzden yoktur. çamaşırmakinesi vb düşünelim? ÖZÜR DİLEYEREK BİR DÜZELTME YAPTIM EN SON EKRAN UYARI İKAZI İÇİN TURUNCU SİYAH KABLODAN EK ALACAĞIZ yanlış bilgilendirme için özür dilerim arkadaşlar temize çektik. nefis çalışma. konuya da sabitlendi 1 Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 220 Ac de ısınmaz anahtar da. 12 V dc de bayağı mangal gibi olur. mesela evlerde röle kullanım gereği o yüzden yoktur. çamaşırmakinesi vb düşünelim? temize çektik. nefis çalışma. konuya da sabitlendi Tesekkurler caglar ustam Saygılar. .. Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 (düzenlendi) Taze taze aksam görüntüsü fotosu atayim dedim Far ayari daha yapmadik en kisa zamanda ayar cekilecek bilahare 14 Ekim 2015 tarihinde Tanfer Katırcı tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Şimdi bu göstergedeki ışığı yakabilmek için bizim ne yapmamız gerekiyor ? Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Elinize sağlık, güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 15 Ekim 2015 Yazar Paylaş 15 Ekim 2015 Şimdi bu göstergedeki ışığı yakabilmek için bizim ne yapmamız gerekiyor ?Hocam resimdeki atlamayi yapip dene bir bence ama orjinal anahtarini takip dene bi once bence Elinize sağlık, güle güle kullanın.Teşekkürler hocam 1 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Hocam resimdeki atlamayi yapip dene bir bence ama orjinal anahtarini takip dene bi once bence Teşekkürler hocam Bendeki anahtar ve bağlantı bu şekilde bu işlerden hiç anlamıyorum ne yapmak lazım şimdi ? Yorum bağlantısı
Celil Alpay 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 15 Ekim 2015 Yazar Paylaş 15 Ekim 2015 Bendeki anahtar ve bağlantı bu şekilde bu işlerden hiç anlamıyorum ne yapmak lazım şimdi ? Abicim orada sari yesil ve mavi yesil kabloya paralel bi kablo cekip birlestirip dene bi bakalim ama eski anahtarini takip dene bi ilk once bence Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. Cok teşekkür ederim sagolun 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Ellerinjze saglik bu hafta sonu denemeye calisicam Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 15 Ekim 2015 Yazar Paylaş 15 Ekim 2015 Ellerinjze saglik bu hafta sonu denemeye calisicamTeşekkürler sagolunKolay gelsin şimdiden 1 Yorum bağlantısı
Göktürk Tuncel 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Taner bey sis farı montajı yaptım geçen gün tesisat çekili ve 2006 model aracım var. Fakat montajdan sonraki tesisat kısmını nasıl yapacağıma karasız kaldım. Anlatımınız gayet güzel bu gün tesısatta cektıgınız fotoğraflar yardımı ile araştırmaya başladım. Yolcu tarafında dediğiniz gibi 3kablo birbirine bağlı fakat far anahtari kısmında mavi Yeşil (sağ alttan sola doğru 3.) kablosu yok. Bu konuda yardımmınıza ihtiyacım var .. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Eline sağlık 29 Ekim 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts