İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Sis Fari Montaji

Tanfer Katırcı

Recommended Posts

Tanfer Katırcı

Merhaba abilerim kardeslerim
Bilindigi uzere bizim 2008 fiestalarda sis fari yok
Tesisati var ama kendisi yok
Resimdeki gibi aynen

c13b58555fff5d768bb6d56a7f7f3eba.jpg
Bende hirs yapip akgur ticaretten fiestama uygun siparisi verdim gecen gunlerde elime gecti ve ise koyuldum
Bilindigi gibi bircok arkadasimiz komple tesisat cektirip olan tesisati kullanamadilar
Cunku kablonun nereye gittigini bulamiyorduk
Ta ki bugune kadar :)
Uzun arayislar ve olcumler sonucu hazir tesisatin kablo uclarini buldum
39ce1b68c4e3c250ac3740d0dcf1eb09.jpg
Resimdeki kablo sag taraf (yolcu Tarafi)
Icerisinden gelen bir demet kablo var hemen sigorta tablasinin yaninda ince bir demet kablo
O kablonun icerisinde yesil beyaz kablonun birlestigi uc kablo var biri sol sis fari sol taraftan.geliyor zaten digeri sag sis farinin digeri de mavi yesil o ise far anahtarina gidiyor !!!!!!!
f1c8e6ef940d0adb7f151c6b863882ba.jpg
Simdi hic kablo cekme ugrasma didinme yok
82f390c1bbbeac579bb5807dc0919b88.jpg
Resimdeki far anahtarinin arka soket kismi
Soymus oldugum kablo arka sis farina giden kablo
Hemen solundaki kablo ise on sislere enerji veren mavi yesil kablo
Yukarda belirttigim kablo
Simdi normalde sigorta tablasinin yanina kadar kablo cekmeye falan gerek yok hemen yanindan bir atlama alip on sisleri arka sisler ile yakabiliyoruz 3 cmlik bir atlama ve islem biter
695aa56172592f514eea714d0e5195c8.jpg
Ikinci asama bir cogumuzun istedigi ayri ayri yakmak sis farini yada parklar ile birlikte yapmak onun icinde dugme olayi devreye giriyor malesef eger far anahtarina para vermek istemiyorsaniz ben 1 liralik resimdeki anahtari aldim ve sol.taraftaki cekmece icine monte ettim hem gozukmuyor hemde sagda solda delik olmuyor b0cd770205f0f04f1731a2aa828957fe.jpg
Bunun icinde sabit 12 v olan kablodan enerji alip 1-0 yapip cit cit anahtar ile yakmak yine voltaji atlama yaptigimiz mavi yesil kabloya bagliyoruz
fc5bf348fc326bed52bffc3810a34a44.jpg
Geldik isin en civcivli yerine
Aractan inerken acik unutma riskini 0 a indirmek icinse resimdeki yerden ek alip cit cit anahtari baglarsak ekrana on sis fari isigi geliyor ve ikaz devreye giriyor aracimizda lambayi acik unutma isini 0 a indiriyoruz

Resimdeki TURUNCU  SİYAH  kablodan alacaz eki
Veeeee sonuc
afc35c70eb34aef01bc9af2fd79d49a3.jpg
Resimdeki turuncu mavi kablodan alacaz eki
Veeeee sonuc
804c10d3a321926738f6e0cfa7c4ae54.jpg
On sis fari isigi artik ekranda beliriyor ve ikaz veriyor unutursak tabiki
Sonuc olarak soketleri lambamiza takip montajini bitiriyoruz
f81aacc203e3e0ab3a3487bc2a6ee7dc.jpg
e5c21ab95074cf0d77e122ececc20c9c.jpg
355ca058924c1047910a836c398f8268.jpg
2546114eff2efbde29859f3c8a0d91c1.jpg
ae42609c19310f73a1283ec5f07c1d7c.jpg
Verdik ceryani aldik guzel resmi :) aksam fotosunu en kisa zamanda cekip koyacam.tabiki
[emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11]
e20f0aaebb5040357f0c48c543627f64.jpg
Buda bonus yandan yandan
Elimden geldigince acik ve net anlatmaya calistim umarim herkese yardimci olabilmisimdir
[emoji48] [emoji48] simdi krom cerceve istiyor kerata sanki [emoji48] [emoji48] [emoji48]

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Eline sağlıkta, şimdi durup dururken niye virüs verdin ki [emoji2] maşallah çok uğraşmışsın, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık, genelde hep ayrı hat çekiliyor ve tuş koyuluyor, böyle yapmanız çok güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)

Benim anlamadığım olay ön sis ışığının uyarı lambasının nasıl aktif olduğu ben orjinal anahtar aldığım halde uyarı ışığı yanmıyor. Ayrıca elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız

tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Eline sağlık.Güzel bir çalışma olmuşta,bizimde aklımıza düşürdün :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ellerinize sağlık. :good1:

tarihinde Ali Alp Gökçe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

Eline sağlıkta, şimdi durup dururken niye virüs verdin ki [emoji2] maşallah çok uğraşmışsın, güle güle kullanın.

Eline sağlık.Güzel bir çalışma olmuşta,bizimde aklımıza düşürdün :)

Virüs iyidir iyi yararli virus bu panzehiride belli artik :)

Teşekkürler iyi dilekleriniz icin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Sis farından ziyade göstergede sis ışığı yanması iyi olmuş. Donanım tam olmuş.

Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

Elinize sağlık, genelde hep ayrı hat çekiliyor ve tuş koyuluyor, böyle yapmanız çok güzel olmuş.

Evet bende o olaya inat ugrastim durdum mantiken herseyin hazir oldugu bir ortama neden ilave seyler koyup yapilsin ki role kablo kalabaligi bi suru detay vb vb vb temiz is oldu 10 cm kablo kullanmadim bile :)

Ellerinize sağlık. :good1:

Güzel çalışma elinize sağlık.

Tesekkurler sagolun

Benim anlamadığım olay ön sis ışığının uyarı lambasının nasıl aktif olduğu ben orjinal anahtar aldığım halde uyarı ışığı yanmıyor. Ayrıca elinize sağlık çok güzel iş çıkarmışsınız

Sis farından ziyade göstergede sis ışığı yanması iyi olmuş. Donanım tam olmuş.

Evet o olay cok cok iyi oldu dogru kabloyu bulunca isikta yandi ikaz da veriyor acik kalma riskide sifir :)

Daha ne olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

far anahatrı haricinde tek sisleri yakmak için konan mini çıt çıt anahtar o akımı kaldırmaz ise erir takipte olun. elinize sağlık

Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

ÖZÜR DİLEYEREK BİR DÜZELTME YAPTIM EN SON EKRAN UYARI İKAZI İÇİN TURUNCU SİYAH KABLODAN EK ALACAĞIZ 

yanlış bilgilendirme için özür dilerim arkadaşlar

far anahatrı haricinde tek sisleri yakmak için konan mini çıt çıt anahtar o akımı kaldırmaz ise erir takipte olun. elinize sağlık

çağlar ustam anahtar 220v 6A anahtarı 12 v anahtar değil yani yinede değerli bilgilendirmen için takipte kalacağım teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

220 Ac de ısınmaz anahtar da. 12 V dc de bayağı mangal gibi olur. mesela evlerde röle kullanım gereği o yüzden yoktur. çamaşırmakinesi vb düşünelim?

ÖZÜR DİLEYEREK BİR DÜZELTME YAPTIM EN SON EKRAN UYARI İKAZI İÇİN TURUNCU SİYAH KABLODAN EK ALACAĞIZ 

yanlış bilgilendirme için özür dilerim arkadaşlar

temize çektik. nefis çalışma. konuya da sabitlendi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

220 Ac de ısınmaz anahtar da. 12 V dc de bayağı mangal gibi olur. mesela evlerde röle kullanım gereği o yüzden yoktur. çamaşırmakinesi vb düşünelim?

temize çektik. nefis çalışma. konuya da sabitlendi

Tesekkurler caglar ustam

Saygılar. ..

Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı
(düzenlendi)

Taze taze aksam görüntüsü fotosu atayim dedim :)

1a28c4cf10448c923f1db96bc343ffde.jpg

Far ayari daha yapmadik en kisa zamanda ayar cekilecek bilahare :)

5b452499d999e57a241fefd3fdd6917c.jpg

tarihinde Tanfer Katırcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Şimdi bu göstergedeki ışığı yakabilmek için bizim ne yapmamız gerekiyor ?

Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

Şimdi bu göstergedeki ışığı yakabilmek için bizim ne yapmamız gerekiyor ?

Hocam resimdeki atlamayi yapip dene bir bence ama orjinal anahtarini takip dene bi once bence

Elinize sağlık, güle güle kullanın.

Teşekkürler hocam
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Hocam resimdeki atlamayi yapip dene bir bence ama orjinal anahtarini takip dene bi once bence

Teşekkürler hocam

Bendeki anahtar ve bağlantı bu şekilde bu işlerden hiç anlamıyorum ne yapmak lazım şimdi ?  :unknw:

d02pPZ.jpgbY23rY.jpg

Yorum bağlantısı
Celil Alpay

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

Bendeki anahtar ve bağlantı bu şekilde bu işlerden hiç anlamıyorum ne yapmak lazım şimdi ? :unknw:

Abicim orada sari yesil ve mavi yesil kabloya paralel bi kablo cekip birlestirip dene bi bakalim ama eski anahtarini takip dene bi ilk once bence

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

Cok teşekkür ederim sagolun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı

Ellerinjze saglik bu hafta sonu denemeye calisicam

Teşekkürler sagolun

Kolay gelsin şimdiden :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Göktürk Tuncel

Taner bey sis farı montajı yaptım geçen gün tesisat çekili ve 2006 model aracım var. Fakat montajdan sonraki tesisat kısmını nasıl yapacağıma karasız kaldım. Anlatımınız gayet güzel bu gün tesısatta cektıgınız fotoğraflar yardımı ile araştırmaya başladım. Yolcu tarafında dediğiniz gibi 3kablo birbirine bağlı fakat far anahtari kısmında mavi Yeşil (sağ alttan sola doğru 3.) kablosu yok. Bu konuda yardımmınıza ihtiyacım var

..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Eline sağlık :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...