Ali Cihangiroğlu 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Bendeki anahtar ve bağlantı bu şekilde bu işlerden hiç anlamıyorum ne yapmak lazım şimdi ? Vasfi kardeş, sendede tesisat yoktu ve sonradan taktırmışıtın sanırım, öyle ise sende ön sislere anahtardan gelen Mavi-Yeşil kablo yok (o kısma elektrikçi tek renk kalın kavuniçi kablo takmış sende, sadece tetik alır röleyi açar bu şekilde, anahtarı düzgün kullanmak için bu gerekli), bu kablo GEM modüle gider(mavi-yeşil olan), sende ve bende olmadığından yeri boştur, tesisat çekerken elektrikçi bu boş yuvaya kablo takar ve harici röleye bağlar, anatarı açınca akım röleye gider tetik olur yani, bizde normalde bu kablo olmadığında GEM modüle sinyal yollayamazsın, yani tabloda Ön sis uyarısını yakamazsın, yapmak için gösterge tablosunu söküp ilgili lede harici güç vermen lazım, ben sökecektim vazgeçtim, kısaca boşa uğraşma, arabada tasisat yoksa ön sis ikazını yakamazsın. 29 Ekim 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Taner bey sis farı montajı yaptım geçen gün tesisat çekili ve 2006 model aracım var. Fakat montajdan sonraki tesisat kısmını nasıl yapacağıma karasız kaldım. Anlatımınız gayet güzel bu gün tesısatta cektıgınız fotoğraflar yardımı ile araştırmaya başladım. Yolcu tarafında dediğiniz gibi 3kablo birbirine bağlı fakat far anahtari kısmında mavi Yeşil (sağ alttan sola doğru 3.) kablosu yok. Bu konuda yardımmınıza ihtiyacım var .. Arabanda hazır tesisat yoktu sanırım, sonradan çektirdin, anahtarda mavi yeşil kablo yoksa uyarı ışığını yakamazsın , boş olan kısma kablo sokup ucunu harici taktığın sis farı rölesine bağlarsan, far nahatarından ön sisi açtığında tetik akımı röleyi açar ve sislerin yanar, ama gem modüle kablo gitmediğinden modül ön sislerin yandığını algılayamaz, yani uyarı ışığın yanmaz, yapacak birşeyin yok gibi, aynen benim gibi yani 29 Ekim 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Göktürk Tuncel 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Ali Bey aracımda tesisat hazırda var. Tesisat çekme gibi bi işlem yapmadım. Yolcu tarafındakı 3 kablo birleşimi hazırda var fakat dediğiniz gibi ön sıslerın kablosu anahtara gelmiyor. Anahtardan yolcu tarafına bi anahtarlı tesisat ceksek sıslerımız yanarmı? Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 30 Ekim 2015 Yazar Paylaş 30 Ekim 2015 Ali Bey aracımda tesisat hazırda var. Tesisat çekme gibi bi işlem yapmadım. Yolcu tarafındakı 3 kablo birleşimi hazırda var fakat dediğiniz gibi ön sıslerın kablosu anahtara gelmiyor. Anahtardan yolcu tarafına bi anahtarlı tesisat ceksek sıslerımız yanarmı?Bahsettiginiz uc kablo birlesiminin fotosunu ve far anahtarinin kablo soketinin fotosunu yollarmisiniz burdan ona gore cevap verelim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 (düzenlendi) Ali Bey aracımda tesisat hazırda var. Tesisat çekme gibi bi işlem yapmadım. Yolcu tarafındakı 3 kablo birleşimi hazırda var fakat dediğiniz gibi ön sıslerın kablosu anahtara gelmiyor. Anahtardan yolcu tarafına bi anahtarlı tesisat ceksek sıslerımız yanarmı?Bir çeşit ford da senin ki çıktı, bizde hiç tesisat yok, bazılarında tesisat var bağlı değil, sende tesisat var ama sadece sis kabloları, gem modüle bağlantı yok, ne biçim araba yapıyor bunlar yahu ...Senin arabada dugmedeki boş yuvaya kablo takip bunun ucunu harici alacağın role nin tetik ucuna baglayacaksin (normalde o kablo gem modüle gider moduldende şişe), roleyi o üç kablonun olduğu yere yakın koyarsan onlara bağlar mevcut kablolari kullanirsin, gucu de sigorta panosundan al, en sağlıklısı direk aküden almak ve araya sigorta koymak yalnız, boylece çalışır fakat tabloda on sis uyarısını yakamazsin. Sende mavi yeşil kablo olsaydı sadece orjinal anahtarı takmak ve sigortalarin orada bağlı üç kablodan değişiklik yapıp on sislere güç vermen hem çalışmasına hemde uyarı ışığının yanmasına sebeb olurdu sanırım, mavi yeşil kablo yoksa uyarı yok, onun haricinde sisler çalışır dediğim gibi.... 30 Ekim 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Göktürk Tuncel 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Ali Bey yolcu tarafına gelen kabloların renkleri şunlar.. Yeşil-beyaz iki adet kablo ön sıslerden gelen kablolar. Mavi Yeşil ise önce sigortaya giriyor sanırsam fakat sigorta kutusundan nereye gidiyor bilgim yok.. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Bende sis farlarının orada kablo varmış ama iceriden anahtara gelmiyormuş sanırım sigorta kutusundan anahtara kablo cekmişti usta. Ali abi zaten sen yapmadıysan ben hiç uğraşmam bu işe vazgeçtim. Açıklama için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Far anahtarı esas önemli olan, eğer 3. kablo yani mavi-yeşil yoksa gösterge tablosunda uyarıyı unutun. Orjinal anahtar alıp kullanayım derseniz 3. kablonun boş yuvasına bir kablo takıp röleye tetik verirsiniz, sis tesisatı varsa ona bağlarsınız yoksa yeni hat çekersiniz, yada anahtar almayıp arkadaş gibi harici düğmeye bağlayın, şunu sakın yapmayın, ös sisi mevcut anahtardan direk arka sise bağlamayın, yani ikisini aynı anda yakmasın, sizde tesisat var bunu yapmazsınız zatende yazayım dedim, gem modül hassastır, bozarsanız göstergeler falanda gider haberiniz ola, riske girmemek lazım, özelliklede gem modül fiyatını duyunca zaten kurcalamak istemeyeceksiniz 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Bir sis farı için ne çok angarya arkadaş ford'u anlamak mümkün değil. Yorum bağlantısı
Ahmet ÇOBAN 57 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Bende iki gün önce 2015 fiestama sis farı aldım tesisat çekili olmasına rağmen 2 saate yakın uğraştı elektrikçi bir türlü yapamadı en sonunda abi biz yapamıyoruz servisten sisler açılacak dedi bende bırakın dedin gerçekten böyle bir şey var mı ? Veya yeniden kablo ile mi sislere kablo çekmek gerekir Yorum bağlantısı
Enes Furkan Danacı 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 merhabalar. Foruma yeni katılıyorum 20071.4 dizel van fiesta sahibiyim. aracım için sis farı takımı alabileceğim bir yer öneriniz varmı? ve tampondaki kırıktan dolayı tamponu değiştirmek istiyorum 2 parçaymış tek olanı mı önerirsiniz yoksa sadece alt tarafımı mı almalıyım. Buraya yazdım ama umarım doğru yere yazıyorumdur.Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 Tampon tek parça daha ucuza gelir bence http://www.otomert.com.tr/fiesta-on-tampon-2006-2009-pmu4634 Bu da sis https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/fiesta-sis-far-kiti-sagsol-20062008-pid-12168.html Iki siteden de daha önce alışveriş yapmadim ama favorilere eklemisim bir sure önce, almayi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 On gostergeden aktif etmek icin hangi kablolari birbirine baglamamiz lazim Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 7 Ekim 2016 Yazar Paylaş 7 Ekim 2016 Abicim orada sari yesil ve mavi yesil kabloya paralel bi kablo cekip birlestirip deneyin Yorum bağlantısı
Oğuzhan Laçinkaya 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Düğmeli montaj yaparsak muayenede kapatırsak geçer mi muayeneden ? Yani sonuçta sonradan takıldığı anlaşılacak her türlü far anahtarında gözükmediği için ? Yorum bağlantısı
Volkan İşli 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Sağlam iş olmuş. Güle güle kullanın...[emoji1433] Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar özkan 1 Şubat 2017 Paylaş 1 Şubat 2017 hocam elinize sağlık. bende sisleri taktım ama bağlatısını yaptırmamıştım. kendim uygulamaya çalışcam fakat far anahatarını çıkartamadım bir türlü. Onu nasıl çıkartıyoruz ? Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 1 Şubat 2017 Yazar Paylaş 1 Şubat 2017 hocam elinize sağlık. bende sisleri taktım ama bağlatısını yaptırmamıştım. kendim uygulamaya çalışcam fakat far anahatarını çıkartamadım bir türlü. Onu nasıl çıkartıyoruz ?Alttan ve üstten ince bir düz tornavida ile kanirtip çıkartın hocam tırnaklı bir yapısı var tırnağı geniş cok kolay çıkıyor önce üstten kastirin ama tavsiyem Yorum bağlantısı
Recommended Posts