İçeriğe Yönlendir

Alfa Romeo 159 1.9 Jts Distinctive Hk.

Ahmet Nalbantoğlu

Recommended Posts

Misafir
(düzenlendi)

Biz Mehmet Bey ile Mondeo k3'ü hemen hemen aynı zamanlarda aldık. Mondeo şimdi revaçta ama o zaman yani 2008-2009 yılında çevremde herkesin olumsuz düşüncelerine rağmen aldım Mondeo'yu. Mondeo almak isteyenin Mondeo kullanandan başka dostu olmayan dönemlerdi:) Mehmet Bey de alırken belki kullanıcı olarak olumsuz değerlendirseydim belki farklı olurdu sonuç ama bizler binici gözüyle kupon araçlar alabilecek kadar piyasanın içindeyiz aslında.

Genel kullanıcı kitlesinin bir tercihi var ancak Türkiye hiçbir zaman bir markanın cennet bahçesi olmadı. Bir dönem tofaş, bir dönem renault,  bir dönem opel, bir dönem ford, şimdilerde vw. Ancak bu araçların popüler olduğu yıllarda fiyatları da popülizme göre yukarlarda seyrettiğinden, fiyat performans aracı seçen ve bunun karşılığındaki riski alabilen kullanıcılarız aslında.

Üyelik tarihlerimize bakıldığında Focus2'ler daha emekliyordu:) Ford'un taunus ile anıldığı dönemlerde tercihini Ford'dan yapan ve kullanan piyasanın uzaylılarıyız biz:)

Saygılarımla.

Düzeltme: Focus 2 yerine Focus 1'ler yazmışım. Yine de Focus 1'in ne kadar kaliteli bir araç olduğunun üretildiği yıllarda değil, selefinin çıktığı yıllarda anlaşıldığı da gerçektir.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren bey araç alırken desteğini unutmam. Çok yardımınız oldu. Teşekkür ederim.

İlk arabamız 2004 yılında taunus ve köy kesinimde babama neler dediler neler. Babam en son " satamazsam en kötü kümes yapar içinde tavuk beslerim. Almadan satmayı düşünmem" dedi. 11 yıl bitti. Hala biniyor. Ben kızkardeşim, erkek kardeşim, şimdi de babam araba kullanmayı öğrendi.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben şunu bilirim,o arabayı yürütmeye maddi durumun izin veriyosa,gönlünden geçen arabaya bineceksin.

Satılmazmış,çok yakarmış,zarar ettirirmiş.bunlar beynimizin söylediği şeyler.

Çok güzel,çok güçlü,çok donanımlı,nispeten ucuz...bunlar da kalbimizin.

pozitif olmalı ve işletim maliyeti, maddi durumu sıkıntıya sokmayacaksa kalbimizden geçen araca binmeliyiz.burada sorulan 159 olduğuna göre,o 159 u almalıyız (ya da en temiz 159 u)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Öncelikle Alfa bir AŞK'tır. Ruhu olan sizi kendine bağlayan dünyadaki ender araçlardan birtanesidir. Parça problemi yoktur, parça problemi var diyene hiç Alfa Romeo sahibi oldun mu diye sormalısın. Usta sıkıntısı vardır Ancak, Ankara, İstanbul, İzmir'de nokta atışlı arızayı bulan ve gideren özel servisleri mevcuttur. Alfistiler birbilerine yardımı çok seven bir aile olup araçlarından çok iyi anlar ve size her türlü konuda yardımcı olurlar. 159 ise Alfa'nın amiral gemilerinden biri olup, donanımı çakılı değerinin altında piyasa fiyatı olan keyifle binilecek bir araçtır. Ancak JTS 159'lara LPG uygulaması olmaz, Dolayısı ile Dizellerden 10-15 Bin TL daha ucuza satılır. en dolu versiyonu distinctive plus modelidir. Kronik sorunu çok fazla olan bir araç olmayıp bütün sorunlarına çözüm üretimiştir. 159 Parçaları diğer Alfa modellerine göre pahalıdır. Alfa hiçbir zaman vucuduna yan sanayi parça istemez, taksan bile uyum sağlamaz iki gün sonra  hep orjinal parça ile onarmak zorunda kalırsın. 1.9 dizeli 150 BG olup, yazılımla sorunsuz 180 BG olur ve tadından yenmez. Otmatikleri sorunsuzsuz, 159'larda selespeed sistemi yoktur. Benzinli motorunun tadını ve sesini piyasadaki hiçbir araçta bulamazsın sürekli gaz basman için seni tahrik eder. Eğer gönlünüzde Alfa yatıyorsa alın birtane ve AŞK ile tanışın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Bizim kurumda 2000 yılında alınmış bir Alfa 156 var. Geçenlerde araba bana geldi resmen dilimi yutum. 15 yaşında ve bu güzellikte dip diri bir makina. Şöförüyle biraz muhabbet ettik araba hakkında vs. , uzun yola gidileceği zaman yeni alınan dizel Fluence yerine hep Alfa ile gitmek istiyorlarmış. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Fiyatları yanlız pek de ucuz değil. 2008-2009 modelleri 55.000TL civarındaki Aynı model yılındaki Mondeo ile aynı fiyatta olduklarını düşününce bence piyasa içinde iyi fiyattalar.

Aracın motoru 1.9jtd, Bu multijet motor olmayabilir. JTD motor Scudo'larda vardı bir ara.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...