Hasan Alparslan 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hepinize merhabalar, Aracımla haftasonu bir şehir dışı seyahat yaptık bir arkadaşımla, gidişte bir sorun yoktu, dönüş yoluna çıkarken aşırı titremeli çalışıyordu. Belki bilenleriniz vardır, Alaşehir - Kula yolu oldukça kötü ve virajlı bir yoldur, virajlardan birini dönerken vites küçültme esnasında arabam stop etti. Hemen dörtlüleri yaktım, mevcut hareketi ile kenara çektim zar zor, tekrar çalıştırmayı denedim, ilk marşta çalışmadı, ikincide çalıştı, biraz geç çalıştı. "Acaba aldığım LPG mi kötüydü?" diye düşündüm, benzine aldım, stop etmiyordu ama rölanti esnasında sarsıntılı çalışmaya devam ediyordu. LPG'ye geri aldım, yine stop etmedi. Bir süre sonra motor arıza ışığını sinyal lambası gibi yakıp söndürmeye başladı. Hemen Ankara'nın Meşhur Tuncay Usta'sını aradım, "Ateşleme Sistemi Arızası" olduğunu, beni yolda bırakmayacağını, ama motorun verimsiz çalışacağını söyledi. İçim rahat etmedi, Uşak Sanayi Sitesi'ne girdim, bir Ford Servisi'ne gittim, bujileri değiştirdi, buji kablolarını değiştirdi, yetmedi bir de bobini değiştirdi, sorunum çözülmedi, "Silindir kapağı sökülecek, gözler çalışmıyor." dedi. Tuncay Usta'yı aradım, "Ona gelene kadar daha neler var, sen toplat arabayı gel abi." dedi, eskileri taktırıp yola devam ettik. Hasılı, bugün Tuncay Usta'nın yanına gittim, bujiler vs. bir kez daha kontrol edildi, netleştirildi, gerçekten silindir kapağı açılacak, yüksek kalorili yanan LPG nedeniyle yanmış olan subap değişecek, vs. vs. Açıkçası 1000-1100 TL gibi bir miktara patlayacak olduğunu öğrendikten sonra pek dinleyemedim. Aracımı benzinli kullanıyor olsam 300000 km'ye kadar ortaya çıkmayacak bir sorun, LPG ile 120000 km'de başıma gelmiş oldu, Tuncay Usta'nın beyanatına göre. Önceden fark edilmeyecek, fark etsen de masraf değişmeyecek bir arıza gibi duruyor. Konuyu da hem bilgilendirmek, hem de acımı paylaşmak için açtım. Araç rölantide sarsıntılı çalışma, eskiden 5. vitesle çıktığı rampalarda 4 hatta 3. vitesi isteme yapıyor; buji, buji kablosu, bobin değişince sorun geçmiyorsa, geçmiş olsun. Hepinize iyi günler, kazasız, belasız, cezasız sürüşler dilerim. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Geçmiş olsun inş en kısa zamanda sorun çözülür ve eski halini aratmaz. Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Fordlarda kaçınılmaz son başa gelen çekilir. Lpg tam uyum ve sorunsuzluk aranıyorsa japona yonelebilirsiniz. Bir fiesta jazz kadar dayanamaz lpg de mesela. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 geçmiş olsun. kore japon fark etmiyor. lpg için dizayn edilmemiş subap eriri. mesela Honda Yorum bağlantısı
Hami Erışık 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Geçmiş olsun,sübaplarî degiştirdikten sonra aynı arızayı tekrar yapma durumunu sordunuzmu acaba. Celik sübap takılma olayı varmı gerçekten tekrardan sübaplar erimesin diye..fordda kaçınılmaz son. Geçen ay benim ustada şüphelendi sübap erimesinden,motor sogukken çalıştırıp dinledi şuan yok dedide,titreme olayı oluyor bendede.. Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Geçmiş olsun, acı bir tecrübe olmuş. Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 geçmiş olsun. kore japon fark etmiyor. lpg için dizayn edilmemiş subap eriri. mesela HondaHonda anahtar teslim lpg montajlı satış yapıyor ve 6 yıl 150.000 km garanti veriyor. Bu eco modellerde subaplar ve yatakları fabrika çıkışlı lpg ye dayanıklı olarak üretiliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 eco öncesi. yani lpg için tasarlanmamış olanlar.. almanı amerikanı japonu aynıdır subapa hazır olunmlaı toplam harcamada lpg yne karda Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 eco öncesi. yani lpg için tasarlanmamış olanlar.. almanı amerikanı japonu aynıdır subapa hazır olunmlaı toplam harcamada lpg yne kardaFd6 kasalar yalnızca subap ayarı istiyor yoksa ford dan daha dayanıklı lpg ye. bizim sokakta var komşumun vtec2 kasa 400.000 km de şu an bunun yaklaşık 370.000 ini lpg ile yaptı hiçbir sıkıntısı yok subap ile alakalı. Keza toyotalar da aynı şekilde. Ford kullanıma ve kite de bağlı olarak yaklaşık 100.000 de bir kronik subap yiyor. Yorum bağlantısı
Hasan Alparslan 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 Hepinize çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun,sübaplarî degiştirdikten sonra aynı arızayı tekrar yapma durumunu sordunuzmu acaba.Celik sübap takılma olayı varmı gerçekten tekrardan sübaplar erimesin diye..fordda kaçınılmaz son.Geçen ay benim ustada şüphelendi sübap erimesinden,motor sogukken çalıştırıp dinledi şuan yok dedide,titreme olayı oluyor bendede.. İlla ki yapacaktır Hami Bey, ben ustaya "Satalım mı arabayı, ne diyorsun?" dedim, "Bu kadar para harcamışken bir 100000 km daha kullan." dedi. En azından bu kadarlık bir vadede öngörmüyoruz sanırım. Yatıyorum kalkıyorum, 1 ay kadar önce bir talibi çıkmıştı arabanın, son anda ben vazgeçmiştim satmaktan, "İyi ki satmamışım." diye şükrediyorum. "Sorunsuz" diye verecektim, böyle bir masraf çıkartsaydı çok üzülürdüm, mahcup olurdum. Uzun yollar yapıyorum oldukça sık bir şekilde, çok şükür ki onların birinde yolda kalmadım. Beterin beteri var. Ama sanırım arabayı teslim aldığım gün satılığa çıkaracağım, "Ardı arkası kesilmeyecek arızaların ilki" olarak görüyorum bunu ve biraz çekindim açıkçası. Başka en ufak arızası olmayan, "Tık" demeyen araba ama, korkuttu bir kere. Yorum bağlantısı
Recommended Posts