Misafir 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Nohutu, fasulyesi bol olacak. Üstüne tarcını dökeceksin az ve ceviz... Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 bugün bizim köyün derneğindede yapıldı . afiyet olsun 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 En sıcağından olacak, malzemesi önemli değil. Lezzetli olsun yeter 1 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Komsular olmasa yiyemeyecegiz vallahi Allah kabul etsin asure yapan herkese Yorum bağlantısı
Akın Demir 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 soğuğu da yeniiirrr sıcağı da akşamın bir saati baya bir canım çekti. Kayseri şivesiyle "olsa da yisek" Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Aşureyi sıcak sevmem. Buzdolabında 1 gün beklemiş ve kıvamı koyulaşmış candır Olum yürü git Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Aşureyi sıcak sevmem. Buzdolabında 1 gün beklemiş ve kıvamı koyulaşmış candır Hayret orta bir yolda buluştuk Olum yürü git Biz bulup bunayanlardınız Ya SEN 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Hayret orta bir yolda buluştuk Biz bulup bunayanlardınız Ya SEN Elbet, elbet bir gün.. İntikam soğuk yenir.. Soğuk yenen bir tatlıyla alacam intikamımı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Elbet, elbet bir gün.. İntikam soğuk yenir.. Soğuk yenen bir tatlıyla alacam intikamımı Benim tatlıyla pek aram yok 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Benim tatlıyla pek aram yok Soğuk yenen tatlı dendi aklıma güllaç geldi ramazan ayı dışında hiç bir pastanede olmuyor anlamış değilim. Senede 1 ay yeme şansım var. La olum dondurma var ya, adam maraşlı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 La olum dondurma var ya, adam maraşlı OoooooBak o ayrı bir konu Servet abi Lokman abi Hakan Erken Mehmet Özyürek iyi bilirler Bu arada Aşure ilgili kısa bir bilgi paylaşayım. kaynak:Vikipedi. Aşure, Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü yapılan tatlıdır. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh'un Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, kurufasulye, pirinç kullanılarak yapılır. Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır. Tarifi hiçbir hayvansal ürün içermemesi itibariyle vegandır. Aşure Aşure, Arapça "aşu:re" kelimesinden gelmektedir.[1] Aşure, Ermeni ve Rum kültüründe de vardır. Ermeniler, 6 Ocak'ta "anuş-abur" yaparken; Rumlar, buğday, kuru üzüm ve bal ile yaptıkları "koliva"yı kilise kapısında dağıtıp ortasına bir mum diktikleri bir tabakla mezarın başına yerleştirmektedirler. Alevi kültüründe, Kerbela Savaşı'nda Hz. Hüseyin'in öldürüldüğü günde aşure pişirilmesi ile aşurenin hiçbir hayvansal ürün içermemesi arasında bağlantı kurulur ve şiddetin genel olarak protesto edildiği ifade edilir. Aleviler, her sene aşurelerini pişirip konu komşu ile paylaştıkları Muharrem ayında 12 gün boyunca etin tüketilmediği bir oruç tutarak öldürmenin her türlüsünün (besin için kesilen hayvan dahil) şiddet olduğunu düşünürler. Geçen Vedat Milor Maraştaydı. Dondurma yapan bir atölyeye gitti. Sonuç olarak Maraş dondurması özünü kaybetmiş dedi O gelsinde Yaşar Pastanesi'nin kendi tezgahında sattığı dondurmadan yesin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Ben dondurma sevmem. Normalde aramam, almam kolay kolay. Ama Yaşar Pastanesi'nin dondurması olağanüstü lezzetli... Senle yedik mi abi. Hatırlayamadım ? Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Müftülük üniversitede dağıttı çarşamba günü.. Sağolsun komşularımız bizi es geçmiyorlar.. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Bizim komşular tırt bi allahın kulu aşure yapmaz mı ya Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Bu sene dağıtan çok oldu..Epeyce bir yedim Yapıp dağıtanlardan Allah razı olsun.. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Uffff harika gözüküyor...hemen hemen hergün yedim bu aralar Hayret orta bir yolda buluştuk Biz bulup bunayanlardınız Ya SEN Sen eksik kalmasan olmaz Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Göbek stayla Turkish style dersek daha iyi olur Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Uffff harika gözüküyor...hemen hemen hergün yedim bu aralar Sen eksik kalmasan olmaz Sen dua et cuma günü yapmadı hanım. Yoksa sende şu anda yorum yapıyor olurdun Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Sen dua et cuma günü yapmadı hanım. Yoksa sende şu anda yorum yapıyor olurdun Ben ayın 13'den beri yogun ve aktif olarak aşure yiyorum...hiç sorun değil. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Dip Not: Ceviz ve incir i önceden yaparken koyarsanız rengi koyu, yaptıktan sonra ilave ederseniz açık olur Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Buğday bir gece önceden önce bir taşım kaynatılır, kara suyu dökülür. Tekrar sıcak su ilave edilir, kapak kapatılır ve bir gece bekletilir. Sabaha tekrar su değiştirilir. Buğdaylar bembeyaz olur. Dut, üzüm, kayısı, incir. Her birini ayrı ayrı kaplarda suda bekletilerek kara sularının çıkması sağlanır. İncir ayrı bir tencerede kaynatılır, o su da dökülür. Tam indirmeye yakın incir aşureye eklenir bir taşım kaynatılıp altı kapatılır. Böylece altın sarısı aşurelerimiz olur 1 haftadır 8 çeşit aşüre yedim. Nedense koyu renkler hoşuma gitmiyor. En makbulü altın sarısı.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Canım stedi be. Günaha giriyorsunuz ayıptır. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Dip Not: Ceviz ve incir i önceden yaparken koyarsanız rengi koyu, yaptıktan sonra ilave ederseniz açık olur Bak bak nasılda biliyor Canım stedi be. Günaha giriyorsunuz ayıptır. Hüseyin yengeye söyle yapsın Maraş'ta altın sarısı bulman imkansızzzzzzz. Çünkü Maraşlılar Pekmezli yaparlar Eklemeyi unuttum. Maraşlıların yaptığı aşure sıcak bol şekerli pekmezli ve içinde susam var. Çorba kıvamında olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts