Bekir Afşar 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 Eskiden creative'ler vardı. Tek kalem pille saatlerce çalarlardı. Ucuz yollu bu şekilde bir cihaz alınabilir. Saygılarımla. Teşekkürler cevap için. Aux girişi torpido'da. Aux'tan bağlayınca direksiyondan kumanda etmek de mümkün değil. Ama en kötü bu şekilde yapacağım. Çakmaklığa takılan transmitter denilen Mp3 çalarlar var. Aux için kulaklık çıkışlar da var. ister radyo frekansından, ister kulaklık çıkışından kullanabilirsiniz. Gücü çakmaklıktan alacağından enerji sorunu yaşamazsınız. Daha önce 2003 Focus'umda kullandım bu aletlerden. Boş radyo frekansı bulmak gerekiyor. Bulunduğunuz şehirde bulsanız bile şehir değişikliklerinde sıkıntı oluyor. Cızırtı oluyordu. Ama Aux'tan kablo çekersem frekans bozukluğu derdi olmaz gibi. Aklıma en mantıklı şu çözüm geliyor şimdilik: Torpido gözünün rahat bir şekilde kapanabilmesi için yassı bir aux kablosu. Mesela: http://www.hepsiburada.com/griffin-aux-3-5mm-ipod-ipad-ses-aktarim-kablosu-p-BS41661 Bir de FM transmitter: http://www.hepsiburada.com/goldmaster-cf-343-fm-transmitter-p-OTGLDCF343 Aux kablosunun torpido'dan çakmaklığa kadar gelebilecek uzunlukta olması gerek. Bide saklayabilir miyim bakmam gerek. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Teşekkürler cevap için. Aux girişi torpido'da. Aux'tan bağlayınca direksiyondan kumanda etmek de mümkün değil. Ama en kötü bu şekilde yapacağım. Daha önce 2003 Focus'umda kullandım bu aletlerden. Boş radyo frekansı bulmak gerekiyor. Bulunduğunuz şehirde bulsanız bile şehir değişikliklerinde sıkıntı oluyor. Cızırtı oluyordu. Ama Aux'tan kablo çekersem frekans bozukluğu derdi olmaz gibi. Aklıma en mantıklı şu çözüm geliyor şimdilik: Torpido gözünün rahat bir şekilde kapanabilmesi için yassı bir aux kablosu. Mesela: http://www.hepsiburada.com/griffin-aux-3-5mm-ipod-ipad-ses-aktarim-kablosu-p-BS41661 Bir de FM transmitter: http://www.hepsiburada.com/goldmaster-cf-343-fm-transmitter-p-OTGLDCF343 Aux kablosunun torpido'dan çakmaklığa kadar gelebilecek uzunlukta olması gerek. Bide saklayabilir miyim bakmam gerek. Mehmet Kaya Bey'in çözümü var bu konuda. Güzelbircihaz aldılar ve Mondeo'nun direksiyonun sol kapaklı bölümüne montajını gerçekleştirdiler. Kumandası var cihazın ayrıca. Bu şekilde daha kalıcı bir çözüm olabilir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Her iki tarafa da hayırlı olsun. Kazasız, belasız, keyifli sürüşler. Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 FM transmitter'ların genelde aux girişi var lakin ses çıkışı yok. Zaten onların numarası kablosuz radyo frekansından yayın yapmak. Ancak ben cızırtı yaşanmaması için aux kablosu ile bağlamayı düşünüyordum. Bu şekilde ürün ülkemizde yok gibi. Aux line-out'u yani ses çıkışı olan bir ürün bulmam lazım. Aslında aradığım ürünü buldum ancak amazon'da. Bizim sitelerde bulamadım. http://www.amazon.com/FlexSMART-Bluetooth-Transmitter-Technology-Handsfree/dp/B00BMYQTYE/ref=pd_sim_422_2?ie=UTF8&dpID=41Q1rBtvWTL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=1M5HB5K6PR0MTMGK0JS3 Bu ürün Bluetooth ile telefon konuşma imkanı da sağlayacak. Aux çıkışı da var. Telefonumu da şarj edebileceğim. Courier'de ne güzeldi ya. Usb'mi takıp "parça #şarkı_adı çal" dediğimde istediğim şarkıyı çalıyordu. Arama derdi felan yoktu. Ford SYNC sesli komut çok çok iyi çalışıyordu. Bluetooth vardı. Multimedya olarak çok iyiydi tit. plus donanım. Amazon'daki ürüne benzer ses çıkışı olan çakmaklıktan güç alan bir ürün bulmam gerekiyor. Varsa bilen konuya bekliyorum Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 Aliexpress'ten şu ürünleri alacağım sanırım: http://www.aliexpress.com/item/Wireless-FM-Transmitter-Handsfree-MP3-Bluetooth-Car-Kit-with-USB-Music-Play-Duplex-Echo-Cancellation-Noise/32252606445.html?spm=2114.031010208.3.31.R6xsBN&ws_ab_test=searchweb201556_3_71_72_73_74_75,searchweb201644_5,searchweb201560_9 http://www.aliexpress.com/item/no-tracking-number-1pcs-cables-audio-3-5mm-to-3-5-mm-male-to-male-extension/1864765527.html?spm=2114.031010208.3.2.RzhSjU&ws_ab_test=searchweb201556_3_71_72_73_74_75,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 29 Aralık 2015 Yazar Paylaş 29 Aralık 2015 Sol ön far ampülüm patlamıştı. Xenon ampüllerin ne kadar pahalı olduğunu öğrendim sonrasında Yetkili servis tek ampüle 594 lira dedi Mehmet hocamın tavsiyesi ile orjinal Osram marka ampül aldım. Renk tonu farkı olabilir diye iki tane aldım. Tanesini 129 liradan aldım. Site şu: http://www.automkarinca.com/Osram-D2S-Xenarc-Xenon-Far-Lambasi-35W,PR-85.html Tavsiye ederim. 1 günde geldi kargo Muğla'ya. Eski ampüllerde akşamları resmen kör modunda gidiyordum. Hatta 6-7 mesaj üstte yazmıştım bu sıkıntıyı. Mk3 mondeoların kronik sorunu. Lakin bu yeni ampüllerle akşamları gayet iyi oldu gece aydınlatma meselesi. Artık sisleri açmak zorunda kalmıyorum Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 Maşallah.. Güle güle kullanın, canavar gibi araba. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 Hayırlı olsun. Kazasız belasız güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 Bekir hocam bir muğlalı olarak bu güzel aracı muğlaya getirdiğiniz için sizi tebrik ederim. Müzik olayı için alttaki linkteki cihazı şiddetle tavsiye ederim fiyatıda çok uygun. Telefonun blututu ile bağlanıp kablosuz mükemmel kalitede ses alıyorsunuz telefon ile de görüşebilirsiniz. http://tr.aliexpress.com/item/Wireless-Car-Bluetooth-Receiver-Adapter-3-5MM-AUX-Audio-Stereo-Music-Home-Hands-free-Car-Bluetooth/32512596160.html?detailNewVersion=2 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 Plaka da 26 mis Maşallah kazasız belasız iyi günlerde kullanın, hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 29 Aralık 2015 Yazar Paylaş 29 Aralık 2015 Tüm herkese teşekkür ederim. Çok daha iyileri güzelleri sizlerin olsun. Bekir hocam bir muğlalı olarak bu güzel aracı muğlaya getirdiğiniz için sizi tebrik ederim. Müzik olayı için alttaki linkteki cihazı şiddetle tavsiye ederim fiyatıda çok uygun. Telefonun blututu ile bağlanıp kablosuz mükemmel kalitede ses alıyorsunuz telefon ile de görüşebilirsiniz. http://tr.aliexpress.com/item/Wireless-Car-Bluetooth-Receiver-Adapter-3-5MM-AUX-Audio-Stereo-Music-Home-Hands-free-Car-Bluetooth/32512596160.html?detailNewVersion=2 Tavsiyeniz için teşekkürler. Multimedia olayını şu cihaz ile çözdüm. http://www.aliexpress.com/item/Wireless-FM-Transmitter-Handsfree-MP3-Bluetooth-Car-Kit-with-USB-Music-Play-Duplex-Echo-Cancellation-Noise/32252606445.html FM transmitter'larda frekansa göre cızırtı olduğu için AUX ile bağlayabileceğim yukardaki modeli aldım. Telefonu bluetooth'la bağlayıp görüşmelerimi felan yapabiliyorum. Telefonu şarj edebiliyorum. USB'den müzik dinleyebiliyorum. Çakmak girişli olduğu için de güç sıkıntım olmuyor. Birçok meseleyi çözdü yani bu cihaz. Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 8 Şubat 2016 Yazar Paylaş 8 Şubat 2016 Demir Mondi ile 4. ayın ortalarındayım. Çok şükür şu ana kadar pek üzmedi. Ufak tefek işler çıkıyor arada. Daha önce yazmıştım xenon ampül değişimini. Son 1-2 hafta içinde de birkaç nedenle sanayiye yolum düştü. Muğla merkezde iyi usta belirleme çalışmalarım da devam ediyor bu şekilde Lastiklerin havası 15-20 günde 34 bastıysam 30'a düşüyordu. Lastikçiye kontrol ettirdim. Herhangi bir patlak yok ve siboplardan kaçak da yok. Lastiklerin geçtiği jantların iç kısmından kaçırıyormuş. Lastikler söküldü. Jantların o kısımları fırça ile temizlendi ve sprey boya ile boyandı. Sorun düzeldi çok şükür. İlk kez karşılaştım böyle bir şey ve çözüm ile. Bu durum hallolduktan sonra tabi lastiklerin balansı bozuldu. Balansı bu lastikçi arkadaşın yapması gerek normalde ama direksiyon düz yolda giderken çok hafif solda kalıyor diye rot ayarı da yaptırmak istedim. Kafam rahat olsun diye Muğla'daki yetkili servisi aradım. Rot ayarı yaptıkları sistemin ayarı bozulmuş. Merkezden servis bekliyorlarmış. Size gelen araçları ne yapıyorsunuz dedim. Sanayide çalıştıkları bir usta varmış ona yönlendiriyorlarmış. Bir şekilde o ustanın bilgisini aldım. Rot-balans meselesini hallettim orada. Bilgisayarlı sistem ile güzelce ayarları yaptılar. Lastik meselelerinde gidebileceğim güveneceğim bir usta edinmiş oldum. Oradan çıktım. El freni yumuşamıştı ve çok fazla yukarı geliyordu. Rot-balans ile ilgisi yok ama ilginç olanı tam oradan çıkarken farkettim. Daha önce böyle bir durum yoktu. Muğla'da güvenilir usta bulma çalışmaları bölüm-2'ye geçtik Birkaç eş-dost aramasından sonra özel bir Ford servisine gittim. Liftle kaldırdık aracı. Sağ arka tekere giden tel kopmuş. Sol telde problem yok. Parça siparişi verdi usta. Takım olarak sağ-sol tel komple değişti. Şimdi el freni kemik gibi çok şükür. Bu servisin de bilgisini ve işçiliğini beğendim. Bakımlarda buraya gideceğim. Genel olarak arabamdan memnunum. Bence parasını oldukça hakeden bir araç. Arada ufak tefek masraflar çıkıyor. Yaşı nedeni ile bu şekilde olabilecek masrafları göze almıştım zaten. Bundan önceki 3 aracım da Ford'tu. Bu 4. Ford. Fiesta ve Courier'i sıfır almıştım bu nedenle yetkili servise gittim onlarda. Bakım periyodu 15 bin km idi. Demir Mondi'yi alır almaz bakım yaptırmıştım. 7-8 bin km geçti. 10 binde bir bakım yaptırmayı düşünüyorum yaşı nedeni ile. Doğru mu düşünüyorum? Diğer sorum da her bakımda mazot filtresini değiştirmeye gerek var mı? Aracı aldıktan sonra yaptırdığım bakımda hepsini değiştirtmiştim. Önümüzdeki bakımda mazot filtresi değişmeli mi? Courier'de ilk bakımda değiştirmeyip 30 bin bakımda değiştirmişlerdi. Bu nedenle sormak istedim. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 11 Nisan 2016 Yazar Paylaş 11 Nisan 2016 Geçen hafta Salı günü 10 bin bakımı için gitmiştim. Arka balataları da değiştirelim dedik. Burada olay uzadı Şu konuda detaylar mevcut: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/281327-fren-kaliper-problemi/ Bugün çok şükür aracıma geri kavuştum. Kısaca yapılanlar: * Motor yağı, * Yağ filtresi, * Hava filtresi, * Arka balatalar, * Arka fren hidroliği hortumları (Fren kaliperlerine el atmışken değiştirelim dedik), * Fren hidroliği, * Direksiyon yağı (Uzun süredir değişmemiş sanırım. Müthiş eskimişti yağ. Şimdi yeniledik. Ancak tamamen değiştirmek mümkün değilmiş. 2 hafta sonra gidip tekrar değişim yapacağız.), * Fren kaliperlerinin bakımı (Sol tarafın keçesi değişti, sağ tarafın piston dahil plastik aksamı değişti) Direksiyon yağı çok eskimiş. Haznedeki yağ değişti ama tamamen değiştirmek için yağ tamamen temizleninceye kadar 2-3 haftada bir değişim yapacağım. Bu kadar farkedeceğini düşünmemiştim ama direksiyon hafifledi resmen. 150 bini devirdik: Filtreler değişince ciğerleri açıldı, moturu da temizlendi, tertemiz oldu: Bakım sonrası yıkandı: Sonra da yağmur yağdı Çok şükür. Fren kaliper meselesi biraz canımı sıkmıştı ancak forum sayesinde hallettik. Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah :nazar: 4 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 1 Haziran 2016 Yazar Paylaş 1 Haziran 2016 (düzenlendi) Demir Mondi bugün bana çok ilginç bir anı yaşattı. En son bakımda ustam akü zayıf gibi değiştirsen güzel olur demişti. Ben de ölçüm yaptırmıştım bi akü bayisinde. Değişse iyi olur, yolda başınız ağrımasın sonra denmişti. Bugün-yarın gideyim derken işlerin yoğunluğundan ancak bu sabah fırsat bulabildim. Aküyü değiştireceğim yere vardım. Stop ettim. Sıram gelince çalıştırıp içeri alacaktımki çalışmadı Akü takviyesi yaptık yine çalışmadı. Marş dinamosundan dedi usta. Söktüler. Marş dinamosu kömürü bitmiş. Kömür yuvasının değişmesi gerek dendi. Eski hali ile takılan yuvayı resimde görebilirsiniz: Değiştirdiler. Aküyü de değiştirdik. Varta düşünüyordum ama daha önce bahsetmiştim Muğla'da usta meselesi önemli olduğu için ustam da Mutlu akü bayisi olunca Mutlu akü taktırdım. 72 amper. Çıkan akü ford otosan 70 amperdi. Teyp kod istemedi. Aküyü değiştirirken yedek akü ile destekledi. Bu nedenle kod istememiş olabilir. Gerçi isteseydi de sürücü güneşliğinin arkasında teyp kodu var araçta. Akü değişimi sonrası şimdilik gördüğüm ön camlar tek basma ile açılıyor ama kapanmıyor. Eskiden kapanıyordu. Bakacağım daha sonra. Özetle; Akü değişimi için gittim. Bayinin önünde durdum. Demir Mondi dediki, buraya kadar gelmişken şu marş motoruna da baktır dedi ve çalışmadı Beni yolda bırakmadı, sağolsun Başka bir yerde olsaydı takviye ile de çalışmayacağı için mecbur kurtarıcı-çekici ile felan uğraşacaktık. Buna şükür 1 Haziran 2016 tarihinde Bekir Afşar tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Murat Birinci 1 Haziran 2016 Paylaş 1 Haziran 2016 Bununla geçmiş olsun. Camlar için önce açın sonra kapatıp eliniz düğmede 5 saniye bekleyin. Bunu tüm camlarda uygulayın. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 13 Haziran 2016 Yazar Paylaş 13 Haziran 2016 Bugün klimanın bakımını yaptırdım. Polen filtresi değişti. Eksik olan klima gazı ve yağı tamamlandı. Yaza hazırız 1 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 7 Haziran 2017 Yazar Paylaş 7 Haziran 2017 Yaklaşık 1 yıldır forumdan da arabamdan da uzaktım (Özel bir durumdan dolayı). Demir Mondi bu süreçte İzmir'de kuzenimde kaldı. Yatmadı çok şükür. En son bakımı UstaEller'de yaptırdılar. Şu an 168 bin km'de. Klasik bakımın yanında arka sağ rulman değiştirildi. İzmir'den Adana'ya geldim. Maşallahı var. Özlemişim Mondi'yi. Şükür kavuştum. Forumu da çok özledim. Foruma da kavuştum sonunda. İyi forumlar herkese 2 Yorum bağlantısı
İsa Acar 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Tekrardan hoşgeldiniz o zaman Bekir hocam... 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Bekir bey geçmiş olsun, tekrar hoşgeldin 1 Yorum bağlantısı
Murat Gök 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 Hoşgeldin Bekir hocam,umarım hersey yolundadır. Arabama iyi bakasın 1 Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 28 Haziran 2017 Yazar Paylaş 28 Haziran 2017 Bayram öncesi krank kasnağı arızalanmıştı. Orjinal parça takalım istedim. Bayramdan sonraya kalmıştı. Bugün hallettik. * V Kayış Gergisi * Krank Kasnağı * V kayışı Komple değiştirdik orjinal parçalarla. Bizim araçlarda sık tekrarladığı için yapılmışken sağlam olsun istedim. 1000 liraya yakın masrafım oldu. 4 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 Bayram öncesi krank kasnağı arızalanmıştı. Orjinal parça takalım istedim. Bayramdan sonraya kalmıştı. Bugün hallettik. * V Kayış Gergisi * Krank Kasnağı * V kayışı Komple değiştirdik orjinal parçalarla. Bizim araçlarda sık tekrarladığı için yapılmışken sağlam olsun istedim. 1000 liraya yakın masrafım oldu. Bekir Bey, orijinal parçaları nerden aldınız? Bin lira masraf işçilik te dahil mi ve krank kasnaginda ne gibi problem vardı neden değişim yaptınız? Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 29 Haziran 2017 Yazar Paylaş 29 Haziran 2017 12 saat önce, Kemal Mert yazdı: Bekir Bey, orijinal parçaları nerden aldınız? Bin lira masraf işçilik te dahil mi ve krank kasnaginda ne gibi problem vardı neden değişim yaptınız? Bayram tatili nedeni ile Adana'dayım. Adana'da alındı. Başaran Oto'da yaptırdım. Parçaları Akkaş Oto'dan aldılar. Kasnak arızalandı, dağıldı yani. Akü lambası yandı. Hemen sağa çektim. Ciddi koku geliyordu. Kasnağın içerisindeki plastik erimiş. Kokunun nedeni o plastiğin erimesi. Sonrasında o şekilde kullanmadım. Henüz Adana'yı çıkmamıştım. Kozan yolunda oldu. Çekici çağırdım. Usta 100 lira işçilik aldı. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 29 Haziran 2017 Paylaş 29 Haziran 2017 Bayram tatili nedeni ile Adana'dayım. Adana'da alındı. Başaran Oto'da yaptırdım. Parçaları Akkaş Oto'dan aldılar. Kasnak arızalandı, dağıldı yani. Akü lambası yandı. Hemen sağa çektim. Ciddi koku geliyordu. Kasnağın içerisindeki plastik erimiş. Kokunun nedeni o plastiğin erimesi. Sonrasında o şekilde kullanmadım. Henüz Adana'yı çıkmamıştım. Kozan yolunda oldu. Çekici çağırdım. Usta 100 lira işçilik aldı. Geçmiş olsun diyelim. Fiyatlar uygun. Siz Adanalı mısınız? Bende Adanalıyım aslen Ceyhanli. Başaran otoda tanıdık mı var yoksa denkmi geldi. Umarım memnun kalmışsinizdir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts