İçeriğe Yönlendir

Demir Mondi Muğla'da ;)

Bekir Afşar

Recommended Posts

Volkan Dinçel

Çok sevindim her iki taraf içinde hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

hayırlı uğurlu olsun aracınız,güle güle kullanmak nasip olsun....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

aracınız hayırlı uğurlu olsun. hem güzel günlerde, hem zor günlerde rahatça kullanın. geçmişi bilinen araç almak ne güzeldir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Forum içinde kalması sevindirici, Murat a ankaraya gittiği için ben de teşekkür ederim, kolayca göze alınacak yol değil, kaç yüz km sonuçta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim ŞAHİN

Hayırlı olsun.110'daki titreme akslardan kaynaklanıyor muhtemelen çünkü aynısı başıma gelmişti. 100 de titreme yok 120 de yok.110'da vardı. Akslar boşluk yapmıştı onu tamir ettirdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Tüm herkese güzel yorumlarından dolayı teşekkür ederim. İnşallah kazasız belasız binmek nasip olur.

İyiki forumumuz ve güzel üyeleri var ;)

Hayırlı olsun. Çok sevindim ele gitmediğine.

Lastiklerin balansıyla bile düzelebilir. Ama siz rot balansa sokun.

Maaşallah.

Hayırlı olsun.Lastiğin tabanından da yapabilir. Kazası belasız.

Lastiklerde sorun yok gibi. Dikkate alacağım önerilerinizi.

Her iki tarafa da hayırlısı olsun. Güzel günlerde, kazasız belasız kullanın inşallah..  :flowers: Bi Sx4 ün yerini tutmasa da..  :fiuw:  :D  :nazar:

Sx4 ile ilgili çok başınızı ağrıttım. Vaktinizi aldım. Çok teşekkür ederim yeniden. Sx4 güzel ama bagajı küçük olmayaydı, iyiydi :p

Forum içinde kalması sevindirici, Murat a ankaraya gittiği için ben de teşekkür ederim, kolayca göze alınacak yol değil, kaç yüz km sonuçta.

Aracı ilk gördüğümde dedimki: "Ordu nere, Muğla nere. Bu iş zor ya. Tüh" Sonra mesaj attım Murat Bey'e. Telefonla görüştük. Kendisi ile fiyat konusunda pazarlık bile yapmadım. Sadece ortada buluşabilirsek bu iş olur dedim :) O da gerçekten çoğu kimsenin yapmayacağı / göze almayacağı bir şey yaptı. Geldi Ankara'ya. Demir Mondi bu şekilde nasip oldu. Akademisyenden akademisyene gitti araç. Emin ellerde inşallah.

Hayırlı olsun.110'daki titreme akslardan kaynaklanıyor muhtemelen çünkü aynısı başıma gelmişti. 100 de titreme yok 120 de yok.110'da vardı. Akslar boşluk yapmıştı onu tamir ettirdim

Olabilir. Aynı dediğiniz gibi. Sadece 110 civarında oluyor. Bakalım Muğla'da güvenebileceğim bir servis/usta bulabilirsem, göstereceğim.

Muğla'ya taşınalı 1 sene oldu. Courier'in garantisi devam ettiği için Helvacıoğlu yetkili servise gittim. Çok memnun kaldım. Hem yaptıkları işten hem de ilgilerinden dolayı. Ama Demir Mondi için orası tuzlu olabilir.

Muğla'da güvenebileceğim yer bulamaz isem İzmir'e UstaEller'in güvenilir ellerine bırakacağım bakım ve birkaç mesele için ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah güzel günlerde kullanın forumda kalması güzel oldu mondinin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Teşekkürler arkadaşlar ;)

Makinayı Muğla'ya alıştırıyorum. Akyaka-Gökova tarafını gezdirdim. Sakar'ı indi-çıktı. Maşallahı var :nazar:

Eski Marmaris yolu, meşhur selvilerin oradan birkaç resim:

11iziuh.jpg

19a2j9.jpg

xdk7k.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Her iki arkadaşımıza da hayırlı olsun forumda kalması güzel bir olay, kazasız belasız kullanın....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Bugün 10 bin bakımını yaptırdım. Bakım haricinde birkaç eksiklik de giderildi.

110 km hızla giderken olan titreme ile ilgili ön 2 jantta eğrilik olduğu söylendi, jantlar doğrultuldu. Balans yapıldı. Şu an için titreme sorunu ortadan kalktı.

Sağ ön kapıyı açmak için biraz alışmak gerekiyordu :) Murat hocam açma yöntemini bana gösterdi ama her binene anlatmak yerine :p düzelttirmeyi tercih ettim. O da halloldu. Kapı gayet düzgün açılıyor artık. Sol ön kapı açıldığında çok hafif belki yarım cm kadar aşağı doğru oynama oluyordu. Onu da düzelttiler.

MK3 Mondeo, beklentimin üzerinde çıktı.

Uzun yolda verdiği güven hissi, yol tutuşu, konforu çok çok iyi.

Jatco şanzıman görevini oldukça iyi yerine getiriyor.

Motor sesini daha çok içeri alıyor diye biliyordum. Motor ısındıktan sonra sesi oldukça düşük. Normal yolda 120 civarı hızlarda motor sesi felan gelmiyor.

Yakıt durumu beklediğim gibi. Courier ile 110 civarı hızlarla uzun yolda 5 litre yakıyordum. Mondeo aynı kullanımda 5.5-6 arası yakıyor gibi. Neden gibi diyorum. Çünkü Mondeo'yu Courier gibi kullanamıyorum. Aracın maşallahı var. Gitmek istiyor. 2.0 dizel otomatik bir araç varsın 1 litre fazla yaksın ;)

Şehiriçi fazla yakabilir belki ama Muğla merkezde şehiriçi trafik yok gibi birşey. O konuda da beni üzeceğini zannetmiyorum.

Özetle;

Araçtan oldukça memnunum. Bakımları tamam. Titreme meselesi çözüldü. Allah nazardan korusun, kaza bela vermesin inşallah :nazar:

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Allah gönlünüze göre versin, ev almak için önümüzdeki yaz aracımı satmayı düşünüyorum. Forumdan okuduğum yorumlar neticesinde Jatco Mondilere sempatim oluştu. Artık düşünmüyor değilim. Hayırlısı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Gule gule bin Bekir hocam. Allah kaza bela vermesin. Mondeo cok farkli. O uzun yolda agirligini hissettiriyor ya bitiyorum. Ses konusunda normal mondilerden farklidir. Cunku tum fitillerde serum lastigi var. Bariz fark yaratti seste. Tekrar hayirli olsun. İyi bak mondime :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Arkadaşlar,

Eksiklerin giderilmesine maddi imkanlarım el verdiği ölçüde yavaş yavaş devam edeceğim.

Bildiğiniz üzere Courier'i borç nedeni ile satıp Mondi'ye geçiş yaptım. Bu nedenle çok fazla açılmak istemiyorum.

Kısa vadede halletmem gereken iki durum var:

1-) Bu aracın zenon farları merceklerinin küçük olması sebebi ile kısalar pek aydınlatmıyor. Şehir dışı sürüşlerde mecburen sis farlarını da açmak durumunda kalıyorum. MK3'lerin kronik sorunu olduğunu biliyorum. En mantıklı nasıl halledebilirim. Mercekleri mi değiştireyim?

2-) Sony teyp var. Mp3 çalmıyor. Torpidoda Aux girişi var. Mp3 çalar alıp oraya takayım diyorum ama bu sefer de şarj sorunu ortaya çıkacak. Şarjı iyi giden bir mp3 çalar tavsiyeniz var mı? Denediğiniz bir mp3 çalar ve aux kablosu varsa marka-model önerebilir misiniz? Kaç saat gidiyor şarjı? Yada bu meseleyi başka türlü nasıl çözebilirim.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar,

Eksiklerin giderilmesine maddi imkanlarım el verdiği ölçüde yavaş yavaş devam edeceğim.

Bildiğiniz üzere Courier'i borç nedeni ile satıp Mondi'ye geçiş yaptım. Bu nedenle çok fazla açılmak istemiyorum.

Kısa vadede halletmem gereken iki durum var:

1-) Bu aracın zenon farları merceklerinin küçük olması sebebi ile kısalar pek aydınlatmıyor. Şehir dışı sürüşlerde mecburen sis farlarını da açmak durumunda kalıyorum. MK3'lerin kronik sorunu olduğunu biliyorum. En mantıklı nasıl halledebilirim. Mercekleri mi değiştireyim?

2-) Sony teyp var. Mp3 çalmıyor. Torpidoda Aux girişi var. Mp3 çalar alıp oraya takayım diyorum ama bu sefer de şarj sorunu ortaya çıkacak. Şarjı iyi giden bir mp3 çalar tavsiyeniz var mı? Denediğiniz bir mp3 çalar ve aux kablosu varsa marka-model önerebilir misiniz? Kaç saat gidiyor şarjı? Yada bu meseleyi başka türlü nasıl çözebilirim.

Eskiden creative'ler vardı. Tek kalem pille saatlerce çalarlardı. Ucuz yollu bu şekilde bir cihaz alınabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Çakmaklığa takılan transmitter denilen Mp3 çalarlar var. Aux için kulaklık çıkışlar da var. ister radyo frekansından, ister kulaklık çıkışından kullanabilirsiniz. Gücü çakmaklıktan alacağından enerji sorunu yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...