Serkan Toker 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Arıza kodları her zaman kesin değildir ama, dikkatli inceleme gerekir, mesela başka bir arıza enjektörü etkilemiştir, ama beyin bunu farketmez enjektördeki sorunu görür sadece, mesela serviste sormuştum,onların yalancısıyım, dediklerine göre serviteki tespit cihazları herşeyi göremiyormuş, almanyadaki cihazlar çok daha detaylı görürmüş, arıza neyse gösterilen kod yani senin enjektörden geriye doğru tüm sistemi tarayabilirlermiş, bizde bu yok demişlerdi, aletide vermiyorlarmış üstelik Bizde diğer arabadan sök tek tek dene şeklinde yürüyor işler, onlarda şak diye buluyorlarmış... Sağır duymaz uydurur derdi rahmetli dedem.. Bizde fotokopi servisinde çalışırken müdürün çekmecesinden servis kitaplarında Special tools bölümünde çizimleri olan alet edevatı bulduğumuzda sevindirik olmuştuk. Önce sistemin nasıl çalıştığını öğrenecek teknik adam sonra tamir bakım işini yapacak. Arıza kodu o hat üzerinde bir sorunu işaret eder, sensör der hortum çıkar bu normaldir, çünkü hortum patlayınca sensör çalışmaz ama şimdi arıza kodu hatalı tam yeri işaret etmiyor diyemeyiz.. 2 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 26 Ekim 2015 Yazar Paylaş 26 Ekim 2015 Not: hazır contact spreyini elime almışken yukarıdan baķınca görülebilen bir çok soketi de temizleyip biraz bekledikten sonra taktım. Yağı bol bulup sağımıza solumuza da sürünce Allah " kulum israf edip durma, tokadı yersin" manasında bana uyarı mı verdi bilmem[emoji1] [emoji1] Gel de Emmi'yi bir daha anma. "çalışan sistemi kurcalama" der ya hep [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Abi, Sorun hissetmiyorsan sakın kurcama. Ben yakın zamanda kurcaladım, ordan biliyorum 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Abi, Sorun hissetmiyorsan sakın kurcama. Ben yakın zamanda kurcaladım, ordan biliyorum dün bir ekspertiz yapıyorum. kaput menteşesi gacırtı ile açıldı motor görünmüyor toz ilçinde. kapadım kaputu. on numara beş yıldız dedim 5 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 dün bir ekspertiz yapıyorum. kaput menteşesi gacırtı ile açıldı motor görünmüyor toz ilçinde. kapadım kaputu. on numara beş yıldız dedimGörebildiğin motoru dağıtmasan iyi olacak ama Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 (düzenlendi) Bu gün Mersin sanayiye gittim Bir öğrencimin babasının özel ford servisi adlı dükkanina gittim. Bilgisayara bağlandı. Hiçbir hataya rastlanmadı. Bizim bilgisayar bir şey göremedi, bir de filan yerdeki arkadaşıma git dedi. Ondaki bilgisayar programı yetkilidekinin aynısıymış. Orada da birşey bulunamadı. Usta arabayı bir gün getir akşama kadar inceleyelim yol falan yapalım dedi. Ben de inşallah deyip eyrıldım. Oradan ayrılırken bir de baktım, arıza ışığı yanmıyor. Ustaya durumu söyledim. Bir şey yapmadığını, ışığı söndürdüğünü, ama yine yanacağını söyledi. Işık o saatten sonra bir daha yanmadı. Araba sanki daha rahat ve sessiz (ışık yanmadan önceki) hale döndü.Çok mutluyum. Sonuç değerlendirmem: ben daha önceki zamanlarda balata spreyi ile maf ı temizliyordum. Bu madde de malumunuz olduğu üzere hemen uçar gider. Son yaptığım temizlik işleminde contact sprey kullandım. Bu sprey uçup gitmeyen bir sıvı. Muhtemelen o sıvı bir yerlerde ıslak bir zemin oluşturdu ve kısa devre yapıp hata koduna neden olmuş. Bu gün ustaya götürünceye kadar peyder pey kurudu ve usta da hata kodlarını temizle komutu verince ışık bir daha yanmadı. Abi balata spreyi ile MAF temizlenmez, sağlıklı değilidir, ayrıca esas yağsız kontak spreyle temizlenir, hassas elektronik devrelerde dahil, kalıntı bıraksa duman olur devreler, sen hiç devrelerin balata spreyi ile temizlendiğini duydunmu? Kısaca Balata spreyi kullanma, yağsız kontak sprey kullan, ayrıca arıza o spreyden değil, senin kullandığın yağlı olan değilse tabiiii sanırım yanlış kontak sprey kullandın.... bundan kullan, yağsız olacak http://urun.n11.com/bakim-spreyleri/yagsiz-kontak-sprey-200-ml-P42076563 senin kullandığın yağlı ise arıza normal ama bu mesela https://www.tekzen.com.tr/winkel_yagli_kontak_spreyi_/2324799?gclid=COfnkY2C4cgCFSgXwwodZIsKMg dediğim gibi MAF balata spreyi ile temizlenmez, servislere falan bakma sen Sağır duymaz uydurur derdi rahmetli dedem.. Bizde fotokopi servisinde çalışırken müdürün çekmecesinden servis kitaplarında Special tools bölümünde çizimleri olan alet edevatı bulduğumuzda sevindirik olmuştuk. Önce sistemin nasıl çalıştığını öğrenecek teknik adam sonra tamir bakım işini yapacak. Arıza kodu o hat üzerinde bir sorunu işaret eder, sensör der hortum çıkar bu normaldir, çünkü hortum patlayınca sensör çalışmaz ama şimdi arıza kodu hatalı tam yeri işaret etmiyor diyemeyiz.. Deriiiiiz, ahanda dedim hatalı yer sensör diyor hortum çıkıyor, şimdi kod doğrumudur? hata kodu herzaman hatalı yeri göstermez diyorum, dikkat et kesin değil demişim, benle aynı şeyi diyorsun yahu dediğin gibi sensör der hortum çıkar, hata kodu sensörü gösterir ama değişirsin hala hata var der, arıza kodu her zaman direk hatalı yeri göstermez sözü doğrudur, hat üzerindeki sorunuda göstermez, sensör kodu çıkar mesela yanında da emin değilim geriye doğru bakmı der kardeşim direk şu bozuk der, hat üzerinde başka arızayı sen arayıp bulacaksın tabii önce hata kodundaki parçayı değişip yada kontrol ettikten sonra, sebebini araştıracaksın geriye doğru gideceksin, yani bazen dolaylı hatayı gösterir, yanlışmıyım aynı şeyi söylüyoruz ya sistemin nasıl çalıştığını öğrenmeye gelince, bilen adamların servilerdeki sayısı sanmamki bir elin parmak sayısını geçsin 26 Ekim 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 (düzenlendi) Contact sprey yağlı olsun olmasın koruyucu bir tabaka oluşturur.Soketlerde iyiydir lakin yagsız olan tavsiye olunur,sensör vesairelerde kullanmak görüldüğü üzere sakıncalı imiş.Sanırım oluşan hava akımı sprey tabakasını temizlemiş gibi. Bunla geçmiş olsun. 27 Ekim 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 yani bazen dolaylı hatayı gösterir, yanlışmıyım aynı şeyi söylüyoruz ya Ben sana muhalefet etmedim ki, servisteki o alamanın elindeki cihazla bizimki aynı cihaz değil diyene ettim. Arızayı bulamaz cihaz göstermiyor der, cihaz ona sensör der sorun hortumdan da çıkabilir uyanık olmalı usta dedim.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Ben sana muhalefet etmedim ki, servisteki o alamanın elindeki cihazla bizimki aynı cihaz değil diyene ettim. Arızayı bulamaz cihaz göstermiyor der, cihaz ona sensör der sorun hortumdan da çıkabilir uyanık olmalı usta dedim.. Geri aldım sözümü o zaman Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Geri aldım sözümü o zaman Yav bırak konuşuyoruz şurda.. 2 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Celalettin abi Lamba yandımı lamba Merakla bekliyoruz 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Ekim 2015 Yazar Paylaş 27 Ekim 2015 Celalettin abi Lamba yandımı lamba Merakla bekliyoruz Son durum aşağıdaki gibi kardeşim[emoji1] 2 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Son durum aşağıdaki gibi kardeşim[emoji1] Maşallah, artık çalışan kısımların ellenmemesini öğrenmiş olduk bir defa daha 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Ekim 2015 Yazar Paylaş 27 Ekim 2015 İki resim arasındaki farkı bulunuz: Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Alt resim sağ taraf üstte kim ne yapmışsa el izi bırakmış Başka da bir şey göremedim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Yav bırak konuşuyoruz şurda.. İki resim arasındaki farkı bulunuz: Motor kirli mındar Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Ekim 2015 Yazar Paylaş 27 Ekim 2015 (düzenlendi) Motor kirli ama fark bu değil[emoji1] Yağ kapağının oralarda 27 Ekim 2015 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Motor kirli ama fark bu değil[emoji1] Yağ kapağının oralarda dolum kapağının çevresindeki halka değişmiş sanırım, diğerinde tornavida ile kanırtma izi var sanki Yorum bağlantısı
Tamer Ataç 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 merhaba hocam üstresimde yağ kapağını çevreleyen lastik yok alt resimde lastik var değil mi ? benim arabada da lastik yok. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Celalettin abi, ışık ile birlikte bu hata silinmiş olabilir ancak guage menü ye girdiğinde bu hatanın (Er0202) görünüp görünmediğine bakmışmıydın? Bende bir ara öylesine guage menüye girdiğimde bu hata kodunu görmüştüm ancak yetkili servis dahil kaç yere gösterdiysem sorun yok dediler. Arabaya da herhangi bir etkisi olmamıştı. Şuan guage menüsüne girsem yine bu kodu görüyorum. ancak herhangi bir lamba vs yakmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Ekim 2015 Yazar Paylaş 27 Ekim 2015 (düzenlendi) Bingo. O bölge ile ilgili sıkıntım var. Motor koruma kapağını çıkarmak için yağ kapağını çıkarmak gerekiyor. Gittiğim servis ve tamircilerin hiç birisi bu kurala uymuyor. Koruma kapağını kaldırıveriyorlar ve yağ kapağını çevreleyen lastik orada kalıyor, ben de her seferinde onu yeniden takmak zorunda kalıyorum. Oraya dikkat çekici bir uyarı etiketi yaptırıp yapıştıracaģım. Celalettin abi, ışık ile birlikte bu hata silinmiş olabilir ancak guage menü ye girdiğinde bu hatanın (Er0202) görünüp görünmediğine bakmışmıydın? Bende bir ara öylesine guage menüye girdiğimde bu hata kodunu görmüştüm ancak yetkili servis dahil kaç yere gösterdiysem sorun yok dediler. Arabaya da herhangi bir etkisi olmamıştı. Şuan guage menüsüne girsem yine bu kodu görüyorum. ancak herhangi bir lamba vs yakmıyor.Bakmadım. Bakmaya cesaret edemiyorum [emoji1] 27 Ekim 2015 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Ekim 2015 Yazar Paylaş 27 Ekim 2015 Cevabınızı okur okumaz gittim baktım. Evet, err 0202 hala orada. Ama ilerleyince dtc none diyor. Demek ki hata yok. Bu err ile başlayan şeye de takmamak lazım. Takmıyorum. Zaten hem gauge da, hem de bilgisayarda hata bulunamadı diyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts