İçeriğe Yönlendir

1.6 Tdci Gaz Kesme

Doğukan Bağış

Recommended Posts

Doğukan Bağış

Aracımda 1 aydır ama ne zaman yaptığı anlaşımayan bir gaz kesme olayı var özellikle 2. viteste oluyor gaza yüklenince araba böyle 2.400 devri geçince motor tekliyor sanki arabayı kaldıramayıp zıplatırsın ya öyle oluyor gaz kesiyor ama anlık bir olay sonra devam ediyor araba 130 150 devam sorun yok. Yapmadığı zaman hiç yapmıyor ve arıza ışığıda yanmıyor sorun nedir acaba abilerim.

Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç

bu sorun benim araçtada var. nedir acaba sebebi. yardımları bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

İds' ye bağlatıp hata kodunu buldurun. Sensörlerden biri veya ikisi bozulmuş gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Doğukan Bağış

İds' ye bağlatıp hata kodunu buldurun. Sensörlerden biri veya ikisi bozulmuş gibi görünüyor.

aynen abim dediğin gibi olabilir ama arıza ışığı yanmıyor arada yapıyor sadece 

Yorum bağlantısı
Doğukan Bağış

2 gündür yapmıyor sensörlere toz kaçtı mazottaki pislik yada 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

aynen abim dediğin gibi olabilir ama arıza ışığı yanmıyor arada yapıyor sadece 

Benim de aynısı başıma gelmişti. Evet arıza ışığı yanmıyor ama ids'ye bağlayınca hata kodu çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Kadim Soylu

Aracımda 1 aydır ama ne zaman yaptığı anlaşımayan bir gaz kesme olayı var özellikle 2. viteste oluyor gaza yüklenince araba böyle 2.400 devri geçince motor tekliyor sanki arabayı kaldıramayıp zıplatırsın ya öyle oluyor gaz kesiyor ama anlık bir olay sonra devam ediyor araba 130 150 devam sorun yok. Yapmadığı zaman hiç yapmıyor ve arıza ışığıda yanmıyor sorun nedir acaba abilerim.

Bende de benzer sorun oldu ana bende GHİ Dizel var idi

Turbo valfi arıza yapmış idi. düşük viteste gaz kesme zorlayınca simsiyah duman atma

boştayken gaza bastığımda kkkk diye bir boğulma sesi felan geliyordu.

eğer benzinli ise..

Su eksiltme var ise Besleme deposunda su rengi çamurumsu ise yağda bir anormallik var ise

Silindir kapak contanızı kontrol ettirmenizde fayda var derim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Bağış

Benim de aynısı başıma gelmişti. Evet arıza ışığı yanmıyor ama ids'ye bağlayınca hata kodu çıkıyor.

Bende de benzer sorun oldu ana bende GHİ Dizel var idi

Turbo valfi arıza yapmış idi. düşük viteste gaz kesme zorlayınca simsiyah duman atma

boştayken gaza bastığımda kkkk diye bir boğulma sesi felan geliyordu.

eğer benzinli ise..

Su eksiltme var ise Besleme deposunda su rengi çamurumsu ise yağda bir anormallik var ise

Silindir kapak contanızı kontrol ettirmenizde fayda var derim..

valla abilerim araba dizel mesela bugün 2 kere yaptı sonra yapmadı mazot pompası dediler ilk başta o bozulsa hep bozuk olur bi bozulup bi düzelmezmiş ids ye bağlanacak büyük ihtimal hafta içi ford çeteşa bırakırım herhalde çok masraf çıkarmasa bari

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

valla abilerim araba dizel mesela bugün 2 kere yaptı sonra yapmadı mazot pompası dediler ilk başta o bozulsa hep bozuk olur bi bozulup bi düzelmezmiş ids ye bağlanacak büyük ihtimal hafta içi ford çeteşa bırakırım herhalde çok masraf çıkarmasa bari

Eksantrik ve krank sensörlerinin fiyatları 75 er TL. Biraz da işçilik alırlar. Ama ihmal etmeyin.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Serdar Çekiç

Egr

ben ustaya gösterdim EGR dedi. temizledi vs yine aynı sorun devam ediyor. en güzeli güvendiğin bir yetkili servise götürmek. ben öyle yapacağım. arada gaz kesme , birden yüklenince kara duman atma devam ediyor. götürdüğüm ustayada iyi bir para verdim. tekrar götürdüm usta bu sorunlar devam ediyor dedim. o zaman egr değişmesi lazım falan gibi yuvarlak cümleler kurdu. yine masraf çıkardı bana. hakkımı helal etmiyorum. böyle ustaları afişe etmek lazım aslında!!!

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

ben ustaya gösterdim EGR dedi. temizledi vs yine aynı sorun devam ediyor. en güzeli güvendiğin bir yetkili servise götürmek. ben öyle yapacağım. arada gaz kesme , birden yüklenince kara duman atma devam ediyor. götürdüğüm ustayada iyi bir para verdim. tekrar götürdüm usta bu sorunlar devam ediyor dedim. o zaman egr değişmesi lazım falan gibi yuvarlak cümleler kurdu. yine masraf çıkardı bana. hakkımı helal etmiyorum. böyle ustaları afişe etmek lazım aslında!!!

neden iptal ettirmiyorsunuz egr yi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

benzer olay yakında forumda bir arkadaşın başına gelmişti, sonuçta şöyle yapmıştı, araç İDS ye bağlanır ve mazot pompası üzerinde bulanan 2 müşür izlemeye alınır, araçla test sürüşüne çıkılır, sıkıntı yaratan devirlere gelindiğinde 2 sensörün verilerinde anlık anormal değişimler görülür, hangisinde hata varsa onu değişirsiniz, anlık hatalar araıza kodu vermez, bu yolla tüm sensöreliride izleyebilirsiniz, hatalı yer hemen bulunur :)

kısaca rail, mazot ısı ve pompa üzerinde bulunan basınçla ilgili 2 sensörü IDS den sürekli izlemeye alıp test sürüşü yapın, teknisyen verileri izlesin, araç teklediğinde hangisi sıkıntılıysa anlaşılacaktır.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Serdar Çekiç

geçenlerde farklı bir sebepten dolayı yetkili servise götürdüm aracımı. aklıma gelmişten bo boğulma ve duman atma olayınıda sordum. servisteki baş teknisyen ustaya sordular. turbo selenoid valfi yada turbonun kendisi dedi usta. turbo deyince o an korktum ve direk uzaklaştım :) no name osman ustaya telefonla sorduğumda turbo selenoid valfinden yapar turbonda birşey yoktur dedi. biraz rahatladım. en yakın zamanda no name yolu görünüyor bana

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...