İskender Taş 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 iyi günler ford focus aracımda aküyü değiştirdikten 1-2 ay sonra motor arıza ışığı yanmıştı 5-6 ay bu şekilde kullandım. Arızayı sildirdim. 3-4 ay ışık yanmadı. Geçen gün sabah arıza ışığı yandı. Sabahları hava olduğum yerde soğuk aracımda benzinden gaza çabuk geçiyor. zengin fakir karışımı ayarsızlığından dolayı mı bu lambayı yaktırıyor. hata kodunu h2o sensörle alakalı. lpg ayarı yaptırmadım. oksijen sensöründen mi yoksa lpg kalibrasyon ayarından mı hata ? aracım yakıt olarak normal yakıyor performans aynı çok bir fark yok. Yorum bağlantısı
İskender Taş 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 p0157 yanlış hatırlamıyorsam ho2s sıra1 sensör 2 yazıyordu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Direkt olarak o2 sensörü ile alakalı hata veriyor. LPG ile kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Aracınızda 2 adet o2 sensörü olabilir. Manifold harici egzozda veya katalitikte de sensör olabilir. İki sensör de kontrol edilmeli. Sonrasında zaten LPG kalibrasyonu mutlaka yapılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Bu sensör katalitik konvertörden sonra. Zengin karışımdan kaynaklanır. LPG ayar ve kalibrasyonunu yaptırın. Ön ve arka susturucu arasında kaçak ta olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Kenan Koç 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Lpg ayarından kaynaklı ustanı değiştir.inşallah sensörlerin zarar görmemiştir Yorum bağlantısı
Hami Erışık 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Lpg ayarından kaynaklı ustanı değiştir.inşallah sensörlerin zarar görmemiştir Neden sensörler zarar görmemiştir dediniz,çokmu pahalı,yoksa işçiliği mi zor.. Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Neden sensörler zarar görmemiştir dediniz,çokmu pahalı,yoksa işçiliği mi zor..Fakir ya da zengin karışım sensörü bozar Yorum bağlantısı
Ödül Akkoç 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Aynı sorun bendede vardı cok ugrastım ısıgı sondurmek ıcın sıldırdık tekrar yandı akunun kablolarını soktum taktım vs vs tekrar tekrar yandı. Isın cozumu gaz ayarından cok ıyı bır gaz ustası bulman gerek. Vermısler coluk cocuga sabıtletıp yolluyolar daha sonra yenıden yanıyor ısık. Cok ınce bır ayarı var saglam bır ustaya ayarlat ve sureklı aynı yerden yakıt almaya bak .ben oyle yaptım cok sukur aylardır ısık yanmıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts