İçeriğe Yönlendir

Gösterge Paneli (Km) Led Değişimi

İbrahim MERT
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

İbrahim MERT

Arkadaşlar hepinize merhaba.Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama aranıza yeni katıldım.Şimdi bu gösterge panelinin ışıklarını tak sök şeklinde değiştirme imkanımız varmı.İnternette bir ürün buldum (t5 gösterge ledi diye görsellerde aratırsanız çıkıyor) bunu alsam takabilirmiyim.Bu arada aracım 2007 focus sedan trend paket.Resim atacaktım ama nasıl atıldığını bilmiyorum kusura bakmayın.

Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Resim yüklemek için imzamdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Aracınızdaki göstergede entegre led vardı diye hatırlıyorum. Ankara'dan Oktay Toker ile irtibata geçerseniz size yardımcı olacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

G5Go2V.jpg

3 tane resim seçmiştim ama birini ekledi.

yRjLo7.jpg

Tamam buldum kusura bakmayın.Yardım için saol.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bazı arabalarda t5 led kullanılıyor ben beyazından getirtmiştim. Fakat benim gösterge panelimdeki ledler anakarta lehimli ondan değiştiremedim.Beyaz isterseniz elimde 30 40 tane kadar vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

İşte bende onu anlamaya çalışıyorum Gökhan Bey.Lehimlimi değilmi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bulunduğunuz şehirde çıkmacı varsa hazır çıkmış olanlardan bakabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

Arkadaşlar ilgilendiğiniz için saolun.Yani şimdi bunlarda alıyımmı ben işe yararmı.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sadece beyaz led takarak aydınlatma rengini değiştiremezsiniz. Gösterge üzerinde kazıma işlemi yapmanız gerekiyor. Forumda konuları vardı. Biraz uğraştırıcı bir işlem.. Yani led aldım sök tak istediğim renk oldu gibi bir durum yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

Benim derdim renk değişikliği değil zaten.Aydınlatmayı canlandırmak.Biraz sönük yanıyo gibi.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim derdim renk değişikliği değil zaten.Aydınlatmayı canlandırmak.Biraz sönük yanıyo gibi.

O zaman sıkıntı yok. Yine de Oktay abi ye bir danış..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Focus 2 gösterge aydınlatması led tabanlı.Yaklaşık 30 küsür led var.Hepside yeşil.Ledler istenilen renkte alınpnıp takılabilir fakat her halukarda led dirençleri dizaynı şart.

Bu linkteki ledde .F1 focus dipsiz ampul yerine uyumludur.Hiç bir şekilde işe yaramaz

3 yıl önce çalışma yapmak kısmet olmuştu.

HBuXLqS.jpg

X7DyGt6.jpg

3b6kP0z.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

Peki Oktay Bey bana önerebileceğiniz led türü bişey varmı böyle kolay takabileceğim.Bu arada resimleri sadece benmi göremiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Focus 2 gösterge aydınlatması led tabanlı.Yaklaşık 30 küsür led var.Hepside yeşil.Ledler istenilen renkte alınpnıp takılabilir fakat her halukarda led dirençleri dizaynı şart.

Bu linkteki ledde .F1 focus dipsiz ampul yerine uyumludur.Hiç bir şekilde işe yaramaz

3 yıl önce çalışma yapmak kısmet olmuştu.

Oktay abi,

Imgur yasaklandı artık, resim yüklemek için imzamdaki linkteki yolu uygulayabilir misin bundan sonra?

Teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Misafir
(düzenlendi)

PBGak7.jpg

Bu falan olabilirmi.

Olmaz.

Gösterge panalindeki ledlerrin her biri ısı ile yada havya ile sökülüp takılacak şekilde.

Resimleri linkteki konuda imgur için ıp adresi yazılınca görebilirsin.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219199-foruma-resimfoto%C4%9Fraf-ekleme/page-12

Resim arşivini uyarlamaya çalışıyorum yakında aynen farklı yerden yükleyeceğim. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim MERT

Peki o zaman bir süre daha erteleyeyim ben bu projeyi.Başta Oktay Bey olmak üzere herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Led takılırsa dim yapılamaz diye hatırlıyorum. Yani ledlerin aydınlatmasının kısma düğmesi ile azaltma yapamayacağız. Full güçte parlak yanacak. Bu uzun gece yolculuklarinda sıkıntı yaratabilir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Led takılırsa dim yapılamaz diye hatırlıyorum. Yani ledlerin aydınlatmasının kısma düğmesi ile azaltma yapamayacağız. Full güçte parlak yanacak. Bu uzun gece yolculuklarinda sıkıntı yaratabilir.

Led voltajı direk park yada sabit artıdan alınırsa dediğiniz doğru.

Ampul takılan anakart üzerindeki + ve - uçlardan elektirik alınırsa far anahtarındada dimleme ayarı var ise aynen kullanılabilir.

Ampul aydınlatmadan daha keskin net dimleme daha nefis olabiliyor. :good1:​ 

Ayrıca F2 gösterge led aydınlatma olduğu içinde sıkıntı zaten olmayacaktır. ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...