Erdal Acar 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 Arkadaşlar merhaba. Bilindiği üzere yb ort yakıt değerleri ve pompa değerleri pek tutmuyor. Forumlarda f3 ler için test menüsünde ort tüketim için bir kalibre olabildiğini okudum. Soru şu: F2 de de bu ort tüketimi kalibre edebiliyormuyuz? Eğer yapabiliyorsak nasıl? Cevaplar için şimdiden tsk. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 ekran ile reel tüketim arası fark ne kadar? Yorum bağlantısı
Fırat Önal 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 ekran ile reel tüketim arası fark ne kadar? Benim kendi aracımda ki tespitim uzun yolda 0.2 , şehir içi kullanımda 0.5 az gösteriyor yol bilgisayarı. Ancak bence çok da önemli bir durum değil. Depoyu fullediğim zaman ufak bir işlemle ne yaktığını net bir şekilde görebiliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 0,5 ler normal sayılır. kalibrasyon yoktur. enjektörde sorun varsa sapma çok olmaya başlıyor. geri dönüş yanılıtoyr Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 Benim yol bilgisayarı ile reel tüketim farkı %10 lara kadar çıkabiliyor..Özellikle yoğun trafikte sapma daha da artıyor..Ş.arası yoldada sapma var ortalama 0.5 litre/ 100 km kadar.. Yorum bağlantısı
Erdal Acar 1 Kasım 2015 Yazar Paylaş 1 Kasım 2015 Benim araçta da sapmalar bir iki ölçümde max 0.4 oldu. Eğer ekleyebildiysem aşağıdaki linkte f3 için olduğunu söylemişler ve yapan birkaç arkadaş da olumlu sonuç aldı. Ben de benim aracta da bu şekilde bir uygulama olup olmadığını merak etmiştim çağlar beyin dediğine gore yokmuş. http://hatalılink/topic/3033-yol-bilgisayar%C4%B1-ortalama-t%C3%BCketim-de%C4%9Feri-kalibrasyonu/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 deneyelim de sağ sol ok demiş focus 2 de? nerede Yorum bağlantısı
Erdal Acar 1 Kasım 2015 Yazar Paylaş 1 Kasım 2015 deneyelim de sağ sol ok demiş focus 2 de? neredeAslında ok tuşu var sinyal kolunda yukarı aşağı da var (yol bilgisayarinda ilerlemek icin kullanilan tuşlardan bahsediyorum) ama bahsettikleri değerler f2 nin test ekranında çok farklı. Yani konuda AFE-bias filan denmis, öyle bir değer bulamadım test ekranında. Ben işin içinden çıkamayınca da belki burdan biri biliyordur dedim. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 O linkteki mesajların bir kısmını okudum ancak bu kalibrasyon biraz anlamsız olmamış mı? Yol bilgisayarı bende kullanımdan kullanıma değişkenlik gösteriyor. Bazen 0,3 bazen 0.6 .... eksik ölçüyor. Her seferinde 0.5 eksik ölçse bu kalibrasyon doğru çıkabilir. Şimdiye kadar ki tecrübelerim hemen hemen tüm araçların yol bilgisayarı değerinin gerçek değerden amma az amma çok farklı olması. Yorum bağlantısı
Recommended Posts