İçeriğe Yönlendir

Sol Ön Camın Kademeli Inip Kalkması

Enes Bostan

Recommended Posts

Enes Bostan

Focus 2011 Titanium. Arkadaşlar sol ön cam düğmesine bastığımda 1. yada 2. kademe fark etmiyor cam otomatik olarak inip kalkmıyor yani kademe kademe inip kalkıyor. Kumanda üzerinden açıp kapattığımda da diğer üç cam açılıp kapanıyor sol ön cam açılıp kapanmıyor. Programlama yapayım dedim kademeli çalıştığından dolayı tam açılıp kapanma olmuyor 2. ve 3. kez düğmeye basmak zorunda kalıyorum böyle yapınca da programlayamadım. Bilen anlayan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı

Programlamak için tek tek her camı ayrı yapacaksınız. Camı kapattıkdan sonra 5 sn kadar elinizi kapama tuşuna basılı tutun. tık sesi gelecek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Programlamak için tek tek her camı ayrı yapacaksınız. Camı kapattıkdan sonra 5 sn kadar elinizi kapama tuşuna basılı tutun. tık sesi gelecek.

:good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sorunlu camı tamamen düğmeye basarak açınn elinizi çekmeyinn o şekilde 10 saniye kadar tutun. Sonra kapatın ama elinizi çekmeden yine 10 saniye tutun.Bu şekilde düzelme ihtimali var..

Yorum bağlantısı
Enes Bostan

Cam açılmıyor basılı tutuyorum en fazla 15 cm açılıyor öyle kalıyor sonra tekrar basıyorum düğmeye bu 5 kez sürüyor bu şekilde

Yorum bağlantısı
Enes Bostan

cam serviste akü değiştikten sonra böyle olmuş servis düzeltememiş.  :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Sabri Kahraman

Enes bey merhaba

Cam sorununu hallede bildiniz mi. Aynı sorun bende de var. Bende sol arka cam. Arka cam motorunun üzerindeki kartı ve sürücü kapısındaki merkezi kumanda kartlarını söküp elektronikçi arkadaşa kontrol ettirdim.sorun çıkmadı. motora dışarıdan enerji verince sorunsuz çalışıyor. Ama yerine takılınca cam 5cm  kalkıp kalıyor tekrar tuşa basmam gerekiyor.

Bu arada  forumlarda kapı içinde sensör var diyen arkadaşlar var . komple kapıyı ve camı söktüm sensör falan yok. 

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Sorunlu camı tamamen düğmeye basarak açınn elinizi çekmeyinn o şekilde 10 saniye kadar tutun. Sonra kapatın ama elinizi çekmeden yine 10 saniye tutun.Bu şekilde düzelme ihtimali var..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Bu şekilde yapacaksınız. Olmazsa kutup başını söküp bekleyip tekrar bu işlemi yapacaksınız. Olmazsa cihaz ile arıza kodlarını silip tekrar bu işlemi yapacaksınız. Olmazsa kapı döşemesini söküp kapı modülünün soketlerini çıkarıp bekledikten sonra fişleri takıp bu işlemi yapacaksınız. Düzelmezse muhtemelen modül arızalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Birde şöyle bir deneme yaptık. sorunlu sol arka kapının motorunu kartı ile birlikte düzgün çalışan sağ arka kapıya taktık normal çalışıyor. ön kapıdaki kumanda kartından başka bir yerde kumanda kısmı var mı acaba.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

sonuç motor ve motor üzerindeki kart sağlam. motoru boşa çıkartsan bile bir tur dönüp duruyor tekrar düğmeye bastığında aynı hareketi yapıyor. kapı içinde sensör falan bir şey yok, camda sıkışma yok ama cam açma veya kapatmaya bastığımda 5cm hareket edip duruyor. akü kutup başınıda söktüm denedim olmadı.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Ayna ile ilgili bir işlem yapıdımı

Sağ sol aynaları kastediyorsanız , yapılmadı. aynalar cama etki eder mi ki?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Tam hatırlayamadım ama böyle bir arıza ile ugraştıgımda ayna tesisatında kısa devre çıkmıştı

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halit Demir

bu arıza ya benzer bişe bendede oldu 15 gün önce . yine akü bitmesi takviyesi ile alakalı bi hata vermişti bendede. her kapıda cam modülü denen sigara paketi büyüklüğünde parça var bunları dikkatli kontrol ettirin benimkinin ikisi birden yandığı için tespiti çok zor oldu. sizin arıza da benimkine benziyor ya bu parçalar dan biri veya ikisi yandı ya da gem modülü hata verdi.

tavsiyem aynı model bi araç bulun kapılarda ki cam modullerini tek tek değiştirerek arızalı parçayı bulun öncelikle

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hasan Saka

Camlarin kademe kademe açılıp kapanma sorunu bende de mevcut. Çözüm ne acaba 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...