İçeriğe Yönlendir

Toyota Corolla (Dizel + Otomatik) Tavsiye


Ahmet Kaleli

Recommended Posts

Ahmet Kaleli

Arkadaşlar 2013-2014  model dizel otomatik vites Toyota Corolla kullanan arkadaşlar araç hakkında görüşleriniz nedir? Detaylı bilgiye ihtiyacımız var.Bir arkadaşım almayı düşünüyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Aynı araçla Kastamonu ve ilçelerine gezi yaptım geldim. Bagaj dolu ve 4 kişiyi rahat yolculuk geçirdik.

Otobanlarda yüksek hızlara rahat ve sorunsuz çıkıyor. Bence alınır ve uzun süre bilinir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bir arkadaşım dizel otomatik toyota'ların şanzumanı için otomatikleştirilmiş düz vitesli şanzuman olduğundan ve normal düz şanzuman mantığı olduğundan ve sadece bizim yerimize beyin karar veriyor debriyaja basmaya diye anlatmıştı. Bir takım sıkıntılar olduğunu vs de söylüyordu.

 

Google'a da yazsanız baya bir şey çıkacaktır karşınıza..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Bir zaman 2014 modelini kiralık olarak kullanmıştım. F1 vites ve en fulldu. Konfor olarak güzeldi, donanım olarakta herşeyi karşılıyor. Vites geçişleri biraz farklı sadece ama alışmayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bence alınabilir araçlar arasında.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

2015 sıfır babama geldi. Baz donanım, dizel manuel. Araç fiesta kullanıcısı benim için çok konforlu. Yakıt 4.5-5 litre civarında (fiestada 4 litre civarında yakıyorum). Araçta her devirde yeterli güç mevcut. Ancak çok atak bir araba değil. Yüksek devirde şahlanmıyor. Perfomans beklentilerini bence karşılamaz. 

 

Ancak perfomans aramayan biri olarak bana çok rahat geldi. Yolda atik hareketlerle kullanılcak kıvrak bir araba hissetmiyorum. Zaten kullanırken o hareketlere de giresimde bu arabada gelmiyor. 

 

Rahatlığı ve sessizliği ile kullanırken çok keyif alıyorum. Turanza lastiklerle aldığımız aracın yol tutuşu gayet başarılı. Frenler fena değil. Araç içinde güvende hissediyorum.

 

Ancak corroladan fiestama binince çok kıvrak ve seri kalkan bir araba hissederken corrollada o hissim yok. Ancak maddi gücüm olsa hiç düşünmeden corolla alırdım.


Bu arada vitesler kemikli geçiyor. Takır tukur şeklinde ama kolçak olduğundan eksiği kapatıyor. 


Ahmet Abi sende telefonum olacaktı. Eğer istersen telefonda da anlatabilirim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bir öğrencimin yaşadığı sıkıntı, Auris model dizel aracının 68-70 hp olarak dyno ölçümü yapıldığından bahsediyordu. Sıfır olarak aldığı aracın problemli olduğunu söylüyor. Vites geçişleri çok sarsıntılı, manuelin otomatikleştirilmesinden bahsedilmiş, bence de öyle. DSG yada ZF 'nin yanına bile yaklaştırmayacağım bir şanzıman. 

 

Araç hareket etmediği zaman konfor olarak güzel, genişlik hissi güzel lakin araç harekete geçip vites atmaya başlayınca benim tadım tuzum kalmadı. Çek bırak oyuncak araba gibi geldi bana. Yorumum kişiseldir. Benim imkanım da olsa almam. Alana saygı duyarım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Görüşleriniz için teşekkür ederim.Anlaşılan konfor sessizlik genişlik isteyene iadeal ancak performans atiklik ve vites (şanzıman) konusunda tartışılır.Adaşım telefonumu değiştirdim.(iphone aldım) Ne yazık ki rehberimde silindi...

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR
(düzenlendi)

Öncelikle o şanzımanı(mmt) mecburiyetten 5 sene boyunca kullanmıştım.Tek cevabım kesinlikle alınmayacak bir şanzıman cigerini bilirim,iki kere indirdim biri 45 bin km'de diğerinide 70 bin km'de :) Sarsıntılı vites geçişleri,kararsız vites büyültüp küçültme,yığılmalar,ısınınca 5-10 dk sizi sağa mecburi çektirip beklettiren yoksa hiç 100 mt.bile gidemeyen habire kalibrasyon ayarı bozulan berbat bir şanzımandır.Alışmaya çalışmak işkenceden öte değildir.Opeldede bu eastronik olarak geçer.Bence tercihlerinizi gözden geçirin.Ayrıca d4d ler sağlam motordur, yağ eksiltirler bir nevi çoğu sızdırmaz yakarlar..

tarihinde Alper DEMİR tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ben manuel vitesli olanını sevdim ama 2004 fiestadan da takır tukur geçen şanzumanada alışkın olduğumdan bizim corrollayı çok keyifle sürüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...