İçeriğe Yönlendir

Ka - Oto Döşeme Kaplama

Musa Değerli

Recommended Posts

Musa Değerli

Arabayı aldığımdan beri aklımda olan güneşliklerin kaplamasını bitirdim.Yılların yıpranmış güneşlikleri parıldadı.Kese gibi dikip alt kısmından güneşlik iskeletine geçirip,üst kısmını beyzbol dikişi dedikleri dikiş ile kapattım.Önce deri ile denemiştim derinin kıvrılması ve oturtulması konusunda tecrübe gerektiğini gördüm.Kumaş kolay gelince ortaya bu çıktı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Çok güzel.

Bende bu şekilde bireysel yapılan işleri çok seviyorum.İnsan elinden geldiğince kendi işini kendi görmeli.

Güle güle kullanın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Çok güzel.

Bende bu şekilde bireysel yapılan işleri çok seviyorum.İnsan elinden geldiğince kendi işini kendi görmeli.

Güle güle kullanın.

Normalde her işi bilene bırakırım.Ama malesef eski arabaları gördüklerinde ustaların yüzü bir anda ekşiyor.Uyduruk sallama birşey yapıp 50-100 alma derdinde.Kimse sanatımı konuşturayım peşinde değil özenmiyor,sözün özü paranızla rezil oluyorsunuz.Hele bir ellerinde şarjlı matkap varya ona acaip uyuzum sac civatasını takmış ucunda bekliyor az bi gözünüzü kaçırsanız o vidayı trimlere döşemeye takma derdinde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

İşi bilene bırakmak konusunda haklısınız.ama dediğiniz gibi ustalar çoğu zaman özensiz ve dikkatsiz çalışıyor.En azından bu şekilde basit işleri kendimiz daha özenli yapabiliriz.Ama dediğim gibi elinizde biraz becerikli olması lazım.Öyle adamlar biliyorum eline tornavida almaya korkuyorlar. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Musa bey ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Resim yüklemek için imzamdaki yöntemi izlemenizi rica edebilir miyim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Musa bey ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Resim yüklemek için imzamdaki yöntemi izlemenizi rica edebilir miyim?

Düzenle seçeneği olmadığı için yapamadım.Bir dahaki sefere o yöntemi kullanırım.Sırada koltuklar var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Beyzbol dikişini değişik bir renkle yapsaydınız daha farklı bir görüntü olurdu ama bu haliyle de güzel olmuş, güle güle kullanın....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Beyzbol dikişini değişik bir renkle yapsaydınız daha farklı bir görüntü olurdu ama bu haliyle de güzel olmuş, güle güle kullanın....

Sadece üst kısmı kapatmak için kullandım.Direksiyonu kaplarken çift rengi deneyeceğim.teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bir sorum olacak.Bagaj pandizotunu tamir edeceğim zamanla içindeki malzeme kırılınca eğik durmasına sebep olmuş.Bunun orjinal kalarak tamiri nasıl yapılır ? Hiç deneyen oldumu aklımda birkaç yöntem var daha önceden deneyen varsa merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir sorum olacak.Bagaj pandizotunu tamir edeceğim zamanla içindeki malzeme kırılınca eğik durmasına sebep olmuş.Bunun orjinal kalarak tamiri nasıl yapılır ? Hiç deneyen oldumu aklımda birkaç yöntem var daha önceden deneyen varsa merak ediyorum.

C-Max bölümünde pandizot sağlamlaştırma konuları mevcut. Bi göz atmanızı önerebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

C-Max bölümünde pandizot sağlamlaştırma konuları mevcut. Bi göz atmanızı önerebilirim.

Bayağı bir inceledim pandizotu üzerindeki kumaşı sökmeden olmayacak gibi.Bayağı bir eğilmiş tel filan sokup düzleşsin diye denedim olacak gibi değil komple söktüm :) Nasıl kaplayacağımı bilmiyorum ama söktüm :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Musa Değerli

Koltukları kaplamak için henüz gerekli malzemeye ve bilgiye sahip olmadığım için yırtık yerleri onarma yoluna gittim.Küçük sigara yanıklarını halletmek bu yöntemle kolay ve farkedilmeyecek şekilde oluyor.Bendeki yırtılan kısım büyük olunca kapı döşemesinden biraz alıp yamadım.Tam anlamıyla bitince daha az farkedilecek tahminimce.

G23AN7.jpg

Dokuma sırasına göre ilmekleri takip edip parça kumaştan sökülen iplikleri buradan geçiriyoruz ( Eskiler bilir örücüler vardı yıpranan kumaşları onaran onların kullandığı yöntem diyeyim) Atkı ve çözgüyü (dikey,yatay) takip etmek bizim döşemelerde kolay.

VXEnnn.jpg

İşlemi tekrarladıkça iz yavaş yavaş kayboluyor.Dediğim gibi küçük delik veya hasarları onarmak için yapıştırıcı ile yapılan yöntemlerden daha iyi sonuç veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Demek koltuk sökülüp eve getirilecek kıvama gelinmiş :)

Gelindi durmam artık :)Araba toparlandıkça güzelleşiyor :) Şimdiki operasyon bagaj kenarlarının halı kaplaması.Yurtdışındakilere bakıyorum bendeki böyle teneke teneke geliyor gözüme :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Alttaki aluminyum bildiğimiz izolasyon maddesi de, elinde tuttuğunu nasıl yapmış :s

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Alttaki aluminyum bildiğimiz izolasyon maddesi de, elinde tuttuğunu nasıl yapmış :s

Halı altına silikon veya plastik lamine edilip, vakum form veya pres ile yapılıyor normalde.Ama sıcak hava tabancası ile eğip bükülen levhalar var onunla olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Musa Değerli

Uzun zamandır bagajı açmama sebebimi ortadan kaldırıyorum :) O teneke görüntü yerine artık adam gibi bir bagaj olacak

0nm5M8.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kalıp işini nasıl hallettiniz? Bunun altına güzel bir izolasyon hiç fena olmaz valla :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Kalıp işini nasıl hallettiniz? Bunun altına güzel bir izolasyon hiç fena olmaz valla :)

Kalıp işin en zahmetli kısmı ölçüp biçip deneme ile yaptım.Bu son halinden 2-3 deneme önce.İzolasyon için malzeme bakıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...