İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 2.5 V6 Motor Yenileme

Ali ALBAYRAK 07

Recommended Posts

Ali ALBAYRAK 07

Ford Mondeo Mk2 2.5 V6 Yatak sarması nedeniyle Motor Yenileme. Neden yatak sardı sorusuna tek bulabildiğim cevap ise triger zincir kızaklarından kopan bir parçanın yağ emiş ağzını tıkamasından başka bir cevapta bulamadım.

l952qp.jpg

rRzB5z.jpg

vRWd6D.jpg

9EZX5Q.jpg

qROqlW.jpg

QWOXlV.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Araç sizin sanırım. Hayırlı olsun, ne kadar mal oldu bu işlemler? Tam olarak neler yapıldı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Parçalarını bulabildinizmi....Ne kadara maloldu bende merak ettim doğrusu...

Yorum bağlantısı
Erdal Delebe

İlk resimde sanki aracın ciğerini söküp ameliyata alıyorlarmış gibi bir izlenim oldu. Geçmiş olsun. Aracın motorunu sıfırladıktan sonra uzun yıllar daha binilir. güle güle kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

Biraz zorlu uzun bir süreç oldu. V6 olunca usta sıkıntısı da eklenince kendim toplamak zorunda kaldım.

İlk olarak karderden piston kollarının keplerini teker teker söküp sarmış olan kolu tespit ettik 1 tanesinde sıkıntı vardı, rektefecim olmaz desede krankı fitilleyim yeni yatak taktık ama olmadı tekrar sıyırdı.

Ve motoru indirmek zorunda kaldık açtık motoru kapakta az da olsa hareret görmüş dengesizlik var silindirlerde hafif konikleşmeler var ( tabiyki v6 olduğu için bunların hiç birini ben kulladığım sürede faketmedim.

Ne yapalım komple sıfırlayalım parça  olayı çok sıkıntılı amerikayla kanka oldum 6 ay sürdü aşağı yukarı.

piston yataklar triger zincirleri kızaklar yağ pompası direksiyon pompası keçeler oringler kısacası değiştirmediğim yer kalmadı.

tam olarak hesap yapmadım moralim bozulmasın diye ama yaklaşık 6-7 bin civarı yedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Bu aşamalar yapılırken bende ali bey'in zaman zaman yanındaydım.Baya bir emek söz konusu keyifli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Geçmiş olsun.Emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde alırsınız inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

kardeşim geçmiş olsun antalyada hangi ustaya yaptırdın memnun kaldınmı.

Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

malesef igilenen usta bulamadım biraz da güvenemediğimden kendim topladım.İsteyince yapılamıyacak birşey değil bilgisayar atolyesinde motor topladım sadece :)

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık, böyle bir hacim ve tipte bir motor için 6 binli rakamlar fena değil gibi geldi, uzun yıllar keyifle binilecek hale gelmiş maşallah

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Geçmiş olsun, aynı zamanda elinizede sağlık. Motor durduğu yerde kışkırtıyor aracın içinde kim bilir nasıldır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ana kol yatak buldu iseniz getirtin. hatta 3.0 da. bu parça yüzünden hudaya giden çok v6 oldu. jaguarda da. amerika da bulamayan çok oldu

Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

ana kol yatak buldu iseniz getirtin. hatta 3.0 da. bu parça yüzünden hudaya giden çok v6 oldu. jaguarda da. amerika da bulamayan çok oldu

amerikada istemediğiniz kadar var her parça  ebay dan rahatlıkla alabilirsiniz hatta artık global shiping programında gümrük vergilerini de peşin ödediğiniz için sıkıntısız bir şekilde elinize geliyor ben ana ve kol yataklarda clevite kullandım daha değişik markalarda çok, rektefeciler arasında kızıl yatak diye en çok kullanılan bu. valfler de mevcut. sadece zincir iticilerini beğenmedim orjinallerini kullandım.

amerikada contour modeli bizdeki mondeo ile aynı motor tip Durateci 2.5L V6 24 VALVE  hatta ayrıntılı servis manueli de var elimde, toplarken tork değerlerine kadar ihtiyacınız olan her şey var manuel de. ihtiyaçı olana gönderebilirim. 

d0AknL.jpg

Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

eaby vs satın almak değil de. bu parçayı bulmak zor

siz ne aradığınızı söyleyin ben bulurum size linkinide yazarım.

Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

ben değil de. 6333 ve 6303.. bu olmadan araba çöpe gidiyor

Malasef aynen öyle

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Önce geçmiş olsun, cesaretinizi tebrik ediyorum. Elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

Merhabalar enjektörde değiştirdiniz sonradan motorda yapıldı yakıtta br dğişiklik oldu mu acaba eskiden normal çalıştığı zamanalara göre

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...