Ersel Yıldız 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 iyi akşamlar. herkese hayırlı forumlar. bir ay önce almış olduğum sedan kasa focus aracımda bagajda su birikintisi problemi vardı. bu sorunu yaklaşık 15 günde çözebildim. o da kılı kırk yararak. sorunun giderilmesi için ilk yol olarak sanayideki ustaları ziyaret ettim. ustalarımızın büyük çoğunluğu işin çeşidini beğenmedi ve yapamam dedi. kimisi ise 300-400 liralara kadar uzanan işçlik ücreti istedi. ben de sorunu kendi imkanlarımla hallettim şöyle ki: bagaj kapağının kenarlarında kanallardaki kaporta ek yerlerine şeffaf silikon çektim. sonuç olumsuz oldu. daha sonra arka camın sağ alt ve sol alt köşelerine aynı şekilde silikon çektim yine olmadı. hortomu arka camın üst tadaftaki sağ ve sol köşelerine tuttuğumda suyun daha şiddetli içeriye girdiğini farkettim. camcıya gittim. camın yapışkanından su alabileceğini söyledi ve bunun üzerine arka camı söktürüp tekrar taktırdım. sonuç yine olumsuz. suyun camın sağ üst ve sol üst köşelerinden geldiğine emindim. o bölgeye tekrar yoğunlaştım. tavanın kenarındaki plastik çıtaları arka taraftaki kısmından kanırttığımda ufacık çatlak olduğunu gördüm ve orayı da silikonladım. sorunum çözülmüş oldu. ayrıca depo kapağının kenarlarından da bagaja su giriyordu oraları da kapattım. herşeyi tam hallettim arabamı güzelce yıkadım ki haydiiii bir de ne göreyim. ön yolcu koltuğunun paspası sırılsıklam olmuş. torpido gözünün arkasından üst taraflardan geliyor ancak yerini çözemedim. ön camın önündeki plastik parçayı söküp oralara baktım ama su alabilecek yer hakkında hiçbir fikir oluşmadı. bu su nereden geliyor olabilir.daha önce de arabayı yıkadım. kesinlikle oraya su girmediğini biliyorum. başına gelmiş olan arkadaşlardan veya öneri verebileceklerden yardım talep ediyorum. bu iş gerçekten canımı sıkmaya başladı. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Polen filtre kapağından alıyor suyu. Cam ile yapıştığı yer tam tutumuyordur. Cam silikonu ile yapıştırın 2 Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 25 Kasım 2015 Yazar Paylaş 25 Kasım 2015 Polen filtre kapağından alıyor suyu. Cam ile yapıştığı yer tam tutumuyordur. Cam silikonu ile yapıştırın öncelikle uzun yazımı okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. dediğiniz gibi camın dibindeki plastik parça cama yapışık değil. arasında boşluk var. polen filtresini çıkardığımda herhangi bir ıslaklık da yoktu. şehre indiğim zaman yapıştıracağım Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 öncelikle uzun yazımı okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. dediğiniz gibi camın dibindeki plastik parça cama yapışık değil. arasında boşluk var. polen filtresini çıkardığımda herhangi bir ıslaklık da yoktu. şehre indiğim zaman yapıştıracağım Ersel Bey; Avatar olarak sadece kendimize ait fotoğraf kullanıyoruz,lütfen avatarınıza araç fotoğrafı eklemeyiniz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 geçmiş olsun. silecek kollarını ordaki plastik polen için sökğülen yerdir. çıkabilecek şekile yapıştırmak gerekir. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Önden şu alma problem on camın oradaki plastiginin altında bi parça var o kirilinca aliyo şu onu düzeltirsen kaybolur Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 25 Kasım 2015 Yazar Paylaş 25 Kasım 2015 Ersel Bey; Avatar olarak sadece kendimize ait fotoğraf kullanıyoruz,lütfen avatarınıza araç fotoğrafı eklemeyiniz. Saygılarımla. teşekkürler.. değiştirdim geçmiş olsun. silecek kollarını ordaki plastik polen için sökğülen yerdir. çıkabilecek şekile yapıştırmak gerekir. kesinlikle çağlar bey. çift taraflı bant uygundur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 focusların birçoğu bu sorunu yaşıyor maalesef.çift taraflı banttan ziyade cam silikonu kesin çözüm olabilir. geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 25 Kasım 2015 Yazar Paylaş 25 Kasım 2015 Önden şu alma problem on camın oradaki plastiginin altında bi parça var o kirilinca aliyo şu onu düzeltirsen kaybolur ön camın altındaki plastik parçayı söktüm. söktükten sonra da fotoğraf çektim. bahsettiğiniz parça aşağıdaki resimde gözüküyor mu? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 ön camın altındaki plastik parçayı söktüm. söktükten sonra da fotoğraf çektim. bahsettiğiniz parça aşağıdaki resimde gözüküyor mu? plastiğin üzerinde parca söktüğünüz Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 25 Kasım 2015 Yazar Paylaş 25 Kasım 2015 plastiğin üzerinde parca söktüğünüz uğur bey anlayamadım. söktüğüm parçanın arka yüzeyinden mi bahsediyorsunuz Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 uğur bey anlayamadım. söktüğüm parçanın arka yüzeyinden mi bahsediyorsunuzEvet l şeklindeki plastiginin altında Yorum bağlantısı
Semih İzgi 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Bence bi yanlışımız var. neredeyse tüm focuslarda (benimkide dahil) ön bakalitler zamanla ayrılır (sök tak vs). Benimki son 3-4 yıldır camdan ayrık durmakta ve henüz hiç su almadı. Ekstra bir durum olması lazım diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Bence bi yanlışımız var. neredeyse tüm focuslarda (benimkide dahil) ön bakalitler zamanla ayrılır (sök tak vs). Benimki son 3-4 yıldır camdan ayrık durmakta ve henüz hiç su almadı. Ekstra bir durum olması lazım diye düşünüyorum. Semih asıl su alan kısım polen filtresinin kabı. Zamanla tahliye tıkanınca içeri su almaya başlıyor. Senin tahliye ya tıkanmadı ya da her polen filtresi değişiminde temizliyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Semih asıl su alan kısım polen filtresinin kabı. Zamanla tahliye tıkanınca içeri su almaya başlıyor. Senin tahliye ya tıkanmadı ya da her polen filtresi değişiminde temizliyorlar. Anladım abi. Benimde dolu yağmurunda ön cam değişmişti, Ustamız silikon yerine sakız ile yapıştırmış olacak ki cam sağ ve soldan bıraktı. araç esneyince cam gıcırdıyor. alttan hafif vurunca zangırdıyor.. sağ taraftan su damlıyor göğüse arada bir. Sökülüp takılması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Anladım abi. Benimde dolu yağmurunda ön cam değişmişti, Ustamız silikon yerine sakız ile yapıştırmış olacak ki cam sağ ve soldan bıraktı. araç esneyince cam gıcırdıyor. alttan hafif vurunca zangırdıyor.. sağ taraftan su damlıyor göğüse arada bir. Sökülüp takılması lazım. Acil yenilet içten çürüme yapabilir Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Bence bi yanlışımız var. neredeyse tüm focuslarda (benimkide dahil) ön bakalitler zamanla ayrılır (sök tak vs). Benimki son 3-4 yıldır camdan ayrık durmakta ve henüz hiç su almadı. Ekstra bir durum olması lazım diye düşünüyorum. semih benim cozebildiğim durum bakalıtın altında l seklinde bi parca var o ayrıldınmı yapıyo bendeki focustan cozmustum 1 Yorum bağlantısı
Mete Yılmazz 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Aklım almıyor harika ama yalıtımı 80-70 model en dandik bir araba kadar bile iyi değil bende çok uğraştım kapı lastiklerini değiştirince düzeldi Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 İnşallah sorunumuzu çözdük. Öncelikle plastik parçaları söktük. Polen filtresini ve yuvasını da söktük. Kabın arkasında yaprak vs pislikler yigilmis vaziyetteydi. Temizledik ve basınçlı havayi o bölgeye tuttuk. Polen filtresinin kabını silikonlayarak monte ettik. İnşallah sorunumuz çözüme kavuşmuş oldu. Yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Can Bozkurt 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Siyah bakalitin altında yağmur oluğu şeklinde yer var. onda çatlk kırık vs. varsa su polen filtrenizden içeri girmektedir. geçen sene çok uğraştırdı beni. içeri giren suyu en kısa zamanda kurutun yoks daha başka sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 kurutmak için döşemeyi ve altındaki keçeyi tabandaki kaportadan ayırdım yukarıya kaldırdım. sık sık yolculuk yaptığım için seyir esnasında kaloriferi ayak kısmına çeviriyorum ve 4. kademede çalıştırıyorum. araç içinde sıcaktan bunalıyorum ama ne yapalım.yine kurutma makinesiyle sık sık müdahale edeceğim. Yorum bağlantısı
Çağrı Kılıç 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Araca yağmur yağdığında, yıkama yapıldığında su girmesi çok büyük stres ve sıkıntı kaynağı, inşallah tez zamanda çözülür. Önceki aracım yağmur yağdığında arka taraftan su alıyordu, yağmur yağmaması için dua eder, her gün en az on kere hava durumu kontrol eder olmuştum. En son bir usta bagaja girip su aldığı yeri tespit edince problemi çözmüştük, darısı en kısa zamanda sizin başınıza. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 İnşallah sorunumuzu çözdük. Öncelikle plastik parçaları söktük. Polen filtresini ve yuvasını da söktük. Kabın arkasında yaprak vs pislikler yigilmis vaziyetteydi. Temizledik ve basınçlı havayi o bölgeye tuttuk. Polen filtresinin kabını silikonlayarak monte ettik. İnşallah sorunumuz çözüme kavuşmuş oldu. Yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 1 Aralık 2015 Yazar Paylaş 1 Aralık 2015 Araca yağmur yağdığında, yıkama yapıldığında su girmesi çok büyük stres ve sıkıntı kaynağı, inşallah tez zamanda çözülür. Önceki aracım yağmur yağdığında arka taraftan su alıyordu, yağmur yağmaması için dua eder, her gün en az on kere hava durumu kontrol eder olmuştum. En son bir usta bagaja girip su aldığı yeri tespit edince problemi çözmüştük, darısı en kısa zamanda sizin başınıza. Aynen dediginiz gibi. Bagajdaki problemi çözdük ten sonra tam rahatladım dediydim. Önden su aldigini görünce beynimden vurulmusa döndüm aracı satmayı bile düşündüm. Elhamdulillah çözdük 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts