İçeriğe Yönlendir

Sol Teker Kaldirima Vurdu


Fırat İzgi

Recommended Posts

Fırat İzgi

Merhabalar.. Dün Allah korudu bi kaza atlattım bi vatandaş yüzünden kaldırıma vurdum aracın on tekerini.. Dün sol iki jant aldım araca catladi, tabla rutil aldım değiştirdik araç gayet iyi yürüdü yalnız hızım 80-90lardayken araçtan muazzam ses geliyor on soldan. Pedal kısmında titreşim hissediyorum. Aradim balancimi bilyadandir gel degiselim dedi. Yalnız artık pek ilgi ve bakım yapmıyor veya yapsa da başka bi yerden yine bi sorun oluyor.

Kısaca sıkıntım şu hızım 80-90 iken bilya sesi gibi ses geliyor ve pedal kısmında ayağım titreşim hissediyor ama direksiyonu hafif sağ yaptığım an sanki bir şeye surtuyormus gibi sesler geliyor. Bunun bilya ile alakası var mıdır?

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Büyük geçmiş olsun ALLAH beterinden sakınsın.rulmanlar olma olasılı yüksek

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benim araçtan da düzde değilde sadece hafif sağa viraja girince sol ön tekerden mi yoksa dikiz aynasından mı çözemediğim bi rüzgar uğultusu sürtme sesi gibi bi ses geliyor. bu arada Çok büyük geçmiş olsun.

Edit Ekleme 

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat İzgi

Yorum yazan herkese çok teşekkürler. Allah razı olsun. Katla atmadigim için çok sukrediyorum. Çünkü hızım 100 km iken 100 metre boyunca arkayi sallayarak durabildim. Ama Allaha Şükür ki fazla masraf etmeden canıma bir şey gelmeden sonuç yaşadım. Bugün dediginiz gibi porya bilyasini da degistirecegim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Viraj demir çubukları vardı focus 1 lerde.. Fiestada var mı bilemiyorum. Eğer yerinde kaymışsa benzer sürtme sesi yapabiliyor.

Yorum bağlantısı

Belki mantıksız gelebilir orta revüje çıkmıştım konusu olacaktı bulursam linkini atarım dediğiniz gibi direksiyonu hafif kırdığımda sağa doğru takır takır sesler geliyordu ama herşeyi yapılmıştı kaçması falan güzeldi sizin gibi araştırdım biraz ve sağ ön helezon yayının kırıldığını farkettik bir bakmanızda fayda var

Yorum bağlantısı
Fırat İzgi

Tum herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Aracı yaptırdım jantlar ve bilyalar değişti şükür ses falan kalmadı. Sadece arkadan gelen ses var kaldirimdan önce de vardı o ses ama sesin kaynağı nedir tam emin değilim.. Rot balansci lastikten diyor ama onleri arkaya aldığımda da yine aynı ses devam etmişti lastiklerin hepsi kötü diyor. Emin olamıyorum alacağım ama.. Artık bir özel servise gitmeyi düşünüyorum. Düşük hızda 20/km daha belirgin sanki arkadaki lastik bi sağ bi sol yapıyor gibi. Hızım 50/60 iken pek gelmiyor 110 larda daha çok geliyor ses. Ne yapacağım karar veremedim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...