İçeriğe Yönlendir

Nedir Şu Ae101 Corollardaki Çekicilik Anlayamadım Gitti

Burak Selver

Recommended Posts

Mehmet Ali Karakaya

Kendim sahip olamadım ama 99 Mondeo varken bu araba niye bu kadar para diye çok kızdım. Al sat yapan karşı komşum 93 model en boşuna benim Mondeo kadar para istiyordu :)

Emmimin dediği gibi donanım benim için de herşeydir. Bu fiyatlara alana saygı duyarım ama kendim bineceğimi sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

aracımı satıp toyota almaya karar verdim. :D

neymiş arkadaş bu toyota.Dayım 0 km almıştı o zamanda hiç sevmemiştim.

Dünyada fazla satmak sorunsuzluk değil iyi satış politikasından kaynaklıdır.Wolksvagen dünyada en çok satanlardan yani en sorunsuz araç mı demek oluyor bu?Yığınla sorunlu araçları var.2012 model 1.4 dizel corollasını sürekli yağ yakmasından dolayı sattı arkadaşım.Sanki sürekli toyotayı inceliyor ve sorunlarını takip ediyormuş gibi herkes sorunsuz diyor.Gelip mehmet ağa burda sorunlarınımı yazıyor sanki.Zaten aracın kullanıcı kitlesi genelde 50 yaş üstü adamlar.İnternet nedir bilmiyorlar.Burda foruma mı yazacak sorunlarını.

Şu bir gerçek ford toyotanın yanında tank bana göre.Abimde 2010 toyota  corolla kullanıyor açıkcası araba değil benim gözümde.

Fiyat konusuna bişey diyemeyeceğim alan razı satan razı her malın bir ederi vardır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Araç bu paraları eder etmez.. bunu piyasa belirler. Piyasa da alınıp satıldığı sürece kaça satılıyorsa bu aracın değeri o dur.. Piyasa serbest piyasadır. Arz talebe dayalı şekillenir.. Yani bu aracı 30 bine de alan çıkarsa değer 30 bindir..Ederi ile değeri farklıdır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Herkesin kendi zevki, parası. Zaten siz vermiyorsunuz o paraları neden bu kadar isyan ettiniz ki :) Bende 2006 model araca 5x.xxx rakamları verince bana da o para verilir mi dediler. Ben tınlamadım bile. Çünkü ruhuma hitap ediyor.. ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ben arabayı güzel buluyorum. ön lambalar, arka lambalar, kasa....

bence sorunsuzluğun yanında güzellik çok önemli.

Yeni corolla öyle güzel değil. bunda camların yukarı çıkıp (tüm araçlarda) çukurlaşmanın da etkisi var. 

efsane corolla iç kalitesi "basit" olarak tasarlanmış ve iyi tasarlanmış bir araç. Misal vites körüğü plastik ama şirin.

Honda CRX de de aynı şeyi hissederdim, eski mazdalarda da ama bunda kasa da güzel. 

güzellik diyorum. Benim VW aracımda da akü 7 sene gidiyor. arıza çıkmıyor parça da bulunuyor.

1983-1989 civic hb ler de aynı karizmayı verebilirdi.

2d8df9e7f4429fce618ec50d28e46314.jpg

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.6 115 beygir xei miydi neydi çok canavar arabadır. toyoto sevmem ama taktir ettiğim bi kasa. elektronik az mekanik aksam sağlam. kaporta hırt ama tasarım olarak sedanlık yakışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

benimde ilk aracım corollaydı hiç unutmuyorum ve sattıktan sonra pişmanlık yaşadığım tek aracımdı. hala özlüyorum onu...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o kasadan sonra  bi türlü tasarım tutturamadılar :D 93 den 98 e aynı kasa  sonra 1-2 senede bi kasa ya değişti ya makayaj yedi. hele kedigöz kasa tam komedi oldu

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

1993 te sıfır alıp 2006 sonuna kadar kullandık hiç sıkıntı ve sorun yaşamadık ancak bence günümüz şartlarının oldukça gerisinde kalmış bi araç alanada satanada hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı

Evet belki bu kadar para etmez ama şuan 2.el piyasasında hangi araç gerçek değerinde satılıyor ki? Bu kasa corolla için tek diyeceğim kelime var oda "efsane". Bir daha böylesini toyota bile yapamadı.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Toyota ve 6 sigma inceler misin?

Efsane kasa toyotanın sürtünme katsayısı 0.33 dür. Birde günümüzdeki diğer firmaların araçların katsayılarına ve günümüz toyotaların katsayılarını inceler misin ? Mühendislik farklı bir şeydir. Birde dünya çapında yıllardır en çok araç satan firmanın Toyota olduğunu biliyorsundur sanırım. Senin bakış açına göre tüm dünyada bir sıkıntı var o zaman...

Garaguşağım vardır, yalın ve 6 sigma olarak dövebilirim. :D

6 Sigma üretim esasına bağlı olarak adamların hatalı ürün piyasaya vermeleri hemen hemen imkansız gibi.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

97 model xei vardı 2000 yılında arkadaşıma vermiştim hala biniyor, 240.000 km ye geldi yaklaşık 200.000 km sini tüple yaptı. Şu ana kadar standart bakım hariç 1 kuruş para harcatmadı.

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

98e kadar model çok iyiydi. Ama 99da farları yuvarlak göz çıkardılar corollayı. O sene bana kalırsa hüsranla sonuçlandı zaten arkasından yenilediler hemen. 2001 kasaları da çok tutuldu ama sorunsuz değildi. Yag yakma sorunu çok fazlaydı. Eder etmez bilmiyorum ama çocukken çok güzel gelirdi gözüme...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

o fabrikanın kalite kontrol sistemini kartlı kağıtlı sistemden öğrencimin yüksek lisans tezi ile bilgisayarlı sisteme geçirmiştik. Yıl 2001. ikinci yüksek lisnas tez öğrencimdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Geçen araba pazarına gittim Şahin'ler 13-14 bin Doğan'lar ise 18-19 bin liralardaydi. Hem de öyle bulunmaz hint kumaşı araçlar değil. Vatandaş pazara gittiğinde 15 20 bin bu tenekelere verecegime hiç olmazsa sorunsuzluguyla ünlü bu araçlara binerim diyerek tercihini bu yönde kullanmak zorunda kalıyor. Zorunda kalıyor diyorum çünkü adaletsiz vergi sistemi yüzünden malesef bu araçlara mahkum ediliyoruz. Özetle sorunun kökeni sistemin kendisi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

sistemde sıkıntı yok. tüm  araçlarda ithal yüksek oranda. eski araçlar pahalı olacak ki tamir ile yürümeye devam edebilsin.

bence sıkıntı yok.

sıkıntı bu araçları 140 ile kullanmakta.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Eski araclarin klimalari daha iyi sogutur. Hatta cogu kisi hasta ettigi icin cok az acar. Onlarin kullandigi o zamanki gazlar da cevre protokolleri geregi cevreye daha az zarar vermesi icin degistirildi, daha hafif gazlar kullaniyorlar.

Saygilarimla.

Kaç senedir aynı gaz mı var içinde :yes:

Yorum bağlantısı

Kaç senedir aynı gaz mı var içinde :yes:

en son gazi 98 de mi ne degismisti. ve hala benim eski fiestadan da simdiki mondeodan da iyi sogutuyor. teknoloji eski kalsa da toyota orta gelir icin bence tercih sebebi olabilir.
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

@Mehmet hocam sistemde sıkıntı yok derken normal gördüğünüz kısmı anlayamadım. Acaba pahalı olsun ki eski araçlar cazip olmasın tezinde misiniz yoksa sıfır araçların üstündeki vergi yükünün normal olduğunu mu kastettiniz ? Zira ekonomik ömrünü doldurmuş bu araçların hale servet değerinde olmasını ben şahsım adına normal karşılamakta güçlük cekiyorum. Sıfır araçlar bu kadar pahalı olmasa ekonomik ömrünü doldurmuş bu araçlar da piyasada tutunmakta zorluk cekerlerdi. Vergi yükünün bu denli çok olmasi bence bu araçların bu kadar pahalı olmasının kıymetli olmasının yegane sebebi. Dolayısıyla fikrimce bu sorun çarpık vergi sisteminin bir tezahuru

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...