İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Hidroliği Yerine Fren Hidroliği

Yunus Emre Karakoyun
Çözüme git Yunus Emre Karakoyun tarafından,

Recommended Posts

Yunus Emre Karakoyun

Arkadaslar hidrolik direksiyon yagi hanesine hid.fren yağı döktüm ne gibi sıkıntılar açar yardım lütfen

Yorum bağlantısı

Büyük bir ihtimal contalar şişecek,bence hiç kullanmadan servise götürün.yoksa beyin vs..büyük masraflar çıkar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

En kötü ihtimalle hidrolik pompanız size elveda diyebilir. Servise götürün, temizliğini yapsınlar. Tabi aracı çalıştırmayın sakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

Büyük bir ihtimal contalar şişecek,bence hiç kullanmadan servise götürün.yoksa beyin vs..büyük masraflar çıkar.

Vallaha o halde 120 km felan yaptık o zaman sıkıntı büyük

Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

En kötü ihtimalle hidrolik pompanız size elveda diyebilir. Servise götürün, temizliğini yapsınlar. Tabi aracı çalıştırmayın sakın.

İkiside DOT3 değil mi ben mi yanlış biliyorum ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İkiside DOT3 değil mi ben mi yanlış biliyorum ?

Fren dot4 , direksiyon atf olması lazım.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

Yarın ilk iş sanayi inşAllah başımıza büyük masraflar acmaz

Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk
(düzenlendi)

Fren dot4 , direksiyon atf olması lazım.

Bizim Hyundai h100 minibüste ikiside dot3 abi bence sorulması lazım.Yada bahse konu olan aracın hazne kapaklarında yazana bakılması lazım abi bence.

tarihinde Fatih ALTINOLUK tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim bundan önceki aracımda servisin dikkatsizliği sonucu,fren merkezine direksiyon hidroliği koymuşlardı fren hidroliği Tahin gibi olmuştu.90 derecelik yokuşta el freni çekmeden duruyordu araç  :) kaldırmak için 3000/4000 devire getiriyordum,en son contalar şişti ve fren beyni komple değişmişti.yıl 2003 yaklaşık 600 lira tutmuştu ve masrafı servise karşılattırmıştım.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

İnşallah bende öyle bişey olmamıştır .Vallaha korkmaya basladi

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benim bundan önceki aracımda servisin dikkatsizliği sonucu,fren merkezine direksiyon hidroliği koymuşlardı fren hidroliği Tahin gibi olmuştu.90 derecelik yokuşta el freni çekmeden duruyordu araç  :) kaldırmak için 3000/4000 devire getiriyordum,en son contalar şişti ve fren beyni komple değişmişti.yıl 2003 yaklaşık 600 lira tutmuştu ve masrafı servise karşılattırmıştım.

OEM miydi? :D

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

Beyler bu arada direksiyon hidroligi yaridaydi ben sonradan üstünü tamamladim genede sıkıntı olurmu yarın goturecem zaten yardım

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Tam tersi olsa zarar verirdi ama direksiyon tertibatında sorun olacağını sanmıyorum. Güzelce temizlenip doğru yag konulmalı. Geç kalmamakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

Çok teşekür ediyorum abilerim sağolun ben aydinlatiginiz için en yakın zamanda gidecegim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Eczanenin birine uğrayın şırınga ve serum hortumu alın,şırıngaya serum hortumunu takıp haznede bulunan tüm yağı çekin.Yeni Direksiyon yağını koyun ,aracınızı  çalıştırın direksiyonunuzu tam tur sağa ve sola bir kaç kez çevirin. Aracınızı stop edip. Hidrolik direksiyon haznesinde bulunan yağı şırınga ile tekrar çekin ve yağı tekrar tamamlayın...Bu olayı bir kaç kez tekrar ettiğinizde sorun kalmayacaktır... :yes:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bizim Hyundai h100 minibüste ikiside dot3 abi bence sorulması lazım.Yada bahse konu olan aracın hazne kapaklarında yazana bakılması lazım abi bence.

http://oilselector.castrol.com/w/tr/tur/recommendation/1fe33a75120036fdeda89d710610f961/Ford-(EU)/Focus-MK-I-(1998-2005)/Focus-1-6i-16V-(1998-2004)

Tüm diğer tavsiyeler sekmesini açınca kullanılan sıvılar gösteriliyor.

Focus Mk1 için viskoziteler;

Hidrolik direksiyon- WSS-M2C 204-A2

Fren ve kavrama sıvısı - ESD-M6C57-A

Fren hidroliği ;

https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/fren-hidroligi-dot4-500ml-pid-10687.html

Direksiyon hidroliği;

https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/hidrolik-direksiyon-pompa-yagi-1-lt-pid-12927.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Karakoyun

Abi şimdi focus mk1 birde farklı demi direksiyon ve fren hidroligi yagi ben pek anlamadim

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Yunus Emre Karakoyun

Arkadaslar bugün değiştirdim 20 tl ye değiştirdim bi sıkıntı kalmadı herkese teşekkür ederim saolun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...