İçeriğe Yönlendir

Oda Termostatı

İbrahim Şafak

Recommended Posts

İbrahim Şafak

Arkadaşlar vailant vuw242/5 marka modelli kombime oda termostadı almayı düşünüyorum,maliyetin düşük olmasından dolayı kabloluvtercih edecem.

Kombiye bağlantısını kendim yapabilir öiyim,çindeki malum sitelerden alıyım diyorum

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kombi içinde 0.75 mm ekseri kullanılan kablo vardır. Klemense veya basbirak sokete takılı kısa devre halinde tutulan. O uçlara bağlanır. Kablosuz termostatlar 100-150 tl civarında var. İş görürler, kablo ile uğraşmayın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Kablosuz ve yarım derece hassasiyetli olanından alın. 1 derece hassasiyet amaca hizmet etmez çünkü. Geçen yıl aldım kendini bir yılda amorti etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Bizde 370f var kablosuz model, maliyet dusurmek icin kabloluda alabilirsiniz. Ama alirken mutlaka modulasyonlu olmasina dikkat edin. Oda sicakligina gore kombi sicakligini ayarliyor cunku en verimli ve ekonomik isinmayi o sekilde yakalayabiliyorsunuz. Mesela kombi derecesini 55 e ayarladik oda sicakliginida 22.5 mevcut sicakliga getirebilmek icin veya korumak icin odanin isi degisim suresine gore kombi set sicakligini değiştiriyor oda termostatı. Ornek vermek gerekirse bazen kombi 50 derecede calisirken bazen 42 derecede çalışıyor gerekmedikçe ayaradigimiz 55 dereceye cikarmiyor kombiyi. Kis basinda kombiden birkere istedigiliz en yuksek set degerini ayarliyorsunuz sonra isiniz sadece kumandada.Modilasyonsuz modellerde termostat kombinin isisina müdahele edemiyor kac derece ayarliysa oyle kaliyor oda istenilen sicakliga gelince kapatiyor soguyunca tekrar aciyor. Diyelim siz kombiyi 45 dereceye ayarladiniz oda termostatida 23 derecede eger kombiden ayarlanan sicaklik odayi 23 derece yapamazsa zaten termostat atil durumda kalip surekli calistiracak kombiyi, diger turlu bakarsakda siz kombiyi yuksek derece ayarladiniz mesela 60 derece bu sefer oda istediginiz 23 dereceye geldi kombi durdu soguyunca tekrar devreye girdi ve yine 60 derecede calisti soyle dusunun surekli yuksek devirde yada suratte araba kullanmak gibi yuksek surat ve devirli kullanilan araba fazla yakar o mantik. Modilasyonlu model en uygun kombi set sicakligini bulup ona gore calistiriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

99 yılından beri oda termostatı kullanırız. Enson vrt 240 bozulunca vrt 250 modelini aldım internetten. Bizde kablo hazır çekili olduğu için yenisini taktım ancak iki modeldeki bağlantı isimleri değiştiğinden ve kitapçığın açıklamalarını anlamak zor olduğu için internetten faydalandık.

1 günlük araştırmamda gördüğüm kadarıyla kablolu ile kablosuz arasında yaklaşık 150-200 tl oynuyor. Biz zamanında hattı mutfağa çektirdik aslında son derece yanlış bir yer ama iki pencere arasında kaldığı için bir nebze dengeleniyor. 

Modülasyonlu cihazlar 500TL'den başlıyor ve her Valliant'a uymuyor sanırım. 

Aslında 90TL'lik manuel sadece çevirerek ısının ayarlandığı modelle dijital olanları arasında çok büyük fark yok pratikte. Günlük haftalık program geliyor dijitallerin çoğunda ama çoğu zaman kullanılmıyor bile bu programlar. vrt 250 mesela bu açıdan pratik değil. HAftalık programdan hariç günlük anlık bir ayar yok. Vrt 240 piyasada yok artık ama aslında çok daha detaylıydı ve haftalık programa girmeden istenildiği vakit ayalrama yapılabiliyordu ama hassasiyeti zayıftı tabi, 250 0.5 derece ya da 1 derece olarak hassasiyeti ayarlanabiliyor.

Bu arada Siemens'in global modelleri var çok memnunlar. Ben siemens alacaktım ama Ankara'daki en büyük bayisinde bulamadım.

Bu arada Valliant servisi oda termostatı konusunda oldukça yıpratır. Sadece bağlantıyı yapar. Cihazın kabloları çekilmeden ve duvara montajı olmadan bağlantı yapmaz. Eve gelir, kablo çekilmedi diye çeker gider. BAşımıza geldi ilk montaj yapılacağı zaman ki, biz herşeyi servis yapıyor diye tahmin etmiştik. Babamlar bekleyin hemen usta getirtelim demişler, hazırlayın öyle çağırın demişler o zamam. Hatta bizim cihaz bozulduğunda babam 444''lü numarasını arıyor, cihazın yenisini almak istiyoruz diyor. Önce sizin kombiyi de değiştirmeniz gerek diyorlar, yeni cihazlar sizin kombinize uymaz diyorlar, sonra biz servis aracılığıyla temin edemeyiz bayilere sorun diyorlar verdikleri bayiler arandığında bizde yok termostat servis niye yardımcı olmadı gibi Vailliant'ın tecrübesinden uzak konuşuyorlar. Hatta babam beni aradı kombiyi değiştirmemiz gerekiyormuş diye. Ben yok öyle şey olmaz dedim, biraz araştırdım sadece modülasyonlu modellerin bizim kombiye uymadığını gördüm. Sonrasında cihaz gelince babam servisi çağıracaktı, çağırttırmadım, onların tavırlarına karşı ben bağlarım dedim. Yanarsa da bir tane de ben cihaz alırım yine de taktırmam dedim:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Bendede 

VAİLLANT 240F KABLOSUZ ODA TERMOSTADI var.ilk kombiyi taktırırken almış ve aldıktan sonra toplu fiyat verildi için fark etmeden almıştım ve baya gelmesini beklemiştim sonra fiyatını duyunca yuh demiştim ve şimdi diyorumki iyki almışım çocukların odasına koyuyorum o odanın durumuna göre tüm evi ayarlıyor. olmadı diğer odaya koyuyorum istedin an istedin yere göre ayarlata biliyorsun harika bir şey bence kablosuz al

Bizde 370f var kablosuz model, maliyet dusurmek icin kabloluda alabilirsiniz. Ama alirken mutlaka modulasyonlu olmasina dikkat edin. Oda sicakligina gore kombi sicakligini ayarliyor cunku en verimli ve ekonomik isinmayi o sekilde yakalayabiliyorsunuz. Mesela kombi derecesini 55 e ayarladik oda sicakliginida 22.5 mevcut sicakliga getirebilmek icin veya korumak icin odanin isi degisim suresine gore kombi set sicakligini değiştiriyor oda termostatı. Ornek vermek gerekirse bazen kombi 50 derecede calisirken bazen 42 derecede çalışıyor gerekmedikçe ayaradigimiz 55 dereceye cikarmiyor kombiyi. Kis basinda kombiden birkere istedigiliz en yuksek set degerini ayarliyorsunuz sonra isiniz sadece kumandada.Modilasyonsuz modellerde termostat kombinin isisina müdahele edemiyor kac derece ayarliysa oyle kaliyor oda istenilen sicakliga gelince kapatiyor soguyunca tekrar aciyor. Diyelim siz kombiyi 45 dereceye ayarladiniz oda termostatida 23 derecede eger kombiden ayarlanan sicaklik odayi 23 derece yapamazsa zaten termostat atil durumda kalip surekli calistiracak kombiyi, diger turlu bakarsakda siz kombiyi yuksek derece ayarladiniz mesela 60 derece bu sefer oda istediginiz 23 dereceye geldi kombi durdu soguyunca tekrar devreye girdi ve yine 60 derecede calisti soyle dusunun surekli yuksek devirde yada suratte araba kullanmak gibi yuksek surat ve devirli kullanilan araba fazla yakar o mantik. Modilasyonlu model en uygun kombi set sicakligini bulup ona gore calistiriyor.

Ve kombi termostatsız olmaz çünkü kombi dışarıda durdu için sürekli dış sıcakla göre ısıtıyor yakıt artıyor evin içi dengesiz ısınıyor ve soğuyor

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Aile evimde kombi dışarda olduğu için kablosuz termostat almıştık. Bi nevi iş görmüştü. Babamın söylemine göre  (kendi evinde 2 farklı model kullanmış) en basitleri de aynı işlevi görüyor dedi. Şuan kendi evimde mutfakta kombi, ECA Proteus diye. Gündüzleri gözlemlediğim kadarıyla max. 35, akşamları max. 45 derecede çalışıyor. (En kısık ayarı bu) Sizce termostat almalımıyım?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence almışken kablosuz almak lazım. İstenildiğinde başka odalara taşınabilir. Ben alıp kendim bağlamayı düşündüm ancak kombi garantiden çıkar dediler.. Servis gelip bağlaması şart dediler.. Hatta servisin önerdiği marka modeli almazsan yine garanti devredışı kalabilir denildi. Bende öylece bıraktım..

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

kablosuzlar bazen sapma yapabiliyor . Eğer kablo görünmeyecek gibi gizleyebilirseniz size kablolu tavsiye ederim. Ayrıca kombinizde gelişmiş modülasyon sistemi varsa modülasyonlu oda termosatı işe yarar. Kombide modülasyon özelliği yoksa on off şeklinde çalışacaktır. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Aile evimde kombi dışarda olduğu için kablosuz termostat almıştık. Bi nevi iş görmüştü. Babamın söylemine göre  (kendi evinde 2 farklı model kullanmış) en basitleri de aynı işlevi görüyor dedi. Şuan kendi evimde mutfakta kombi, ECA Proteus diye. Gündüzleri gözlemlediğim kadarıyla max. 35, akşamları max. 45 derecede çalışıyor. (En kısık ayarı bu) Sizce termostat almalımıyım?

Her zaman faydalıdır. 

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Bende cosa marka akilli kombi kiti aldim internetten gelmesini bekliyorum.montajini kendim yapacagim yerli mali ve akilli telefonla kontrol imkani beni cezbetti.ayni yerde calistigimiz 3 arkadasimiz birbucuk ay once alip kullanmaya basladilar gayet memnunlar.bende kullanmaya baslayinca sahsi fikirlerimi paylasirim.fiyati 450 tl idi. Cesitli kart ve site kampanyalarini birlestirerek 380 tl 6 taksitle aldim.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Viesman vitopend 100 hermetik kombiye kablolu veya kablosuz oda termostati onerebilirmisiniz.kombi 2008 yilindan beri kullaniliyor.modulasyona uyumlumudur

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Oda termostatı yerine "termostatik radyatör vanası" kullanmanız hem ekonomi hem de konfor açısından daha çözüm olacaktır. Her bölümü ayrı ayrı sıcaklık değerlerinde ayarlamanız mümkün olur.

Termostatik vana kullanmayıp, oda termostatı takmak isterseniz: En çok zaman geçirdiğiniz mahalde olması gerekir. Size daha doğru ve konforlu ısıtma sağlar.

Diğer alanların ısısını termostatın olduğu bölüme göre kıyaslama yaparak - kısa sürede doğru değerleri bulabilirsiniz.

Viesman vitopend 100 hermetik kombiye kablolu veya kablosuz oda termostati onerebilirmisiniz.kombi 2008 yilindan beri kullaniliyor.modulasyona uyumlumudur

Vitopend 100 modülasyonlu olmadığı için sadece on-off termostat kullanabilirsiniz. Hangi modeli seçerseniz seçin sorunsuz çalışır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Termostatik radyatör vanası kullanıyorum oda termostatından çok daha konforlu ve ucuz..

Oda termostatı bir odayı referans alıyor..Örneğin çocuk odasına koydunuz o odayı 24 derece yapınca çalışmayı durduruyor..Ancak diğer odalar mesela daha fazla güneş alan 26 detece oluyor yada kuzey cephedeki oda 20 detecede kalıyor..

Termostatik vana ile her odayı aynı sıcaklığa getirebiliyorum..çok daha kullanışlı ve konforlu..

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

Ben kendi iş yerimde kullanacam,iş yeri tek odalı sürekli lıs kapat aç derdi olmasın diye düşünüyordum,modülasyonlu pahalı kaçar kablolu alıp bi köşeye takarım artık

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

vana termostatı çalışan aileler için negatif bir durum azediyor. günlük ve haftalık program yapamıyorsunuz.

Oda termostatının asıl faydası açma kapama ve farklı derece protokollerinin uygulaması. radyatör vanası sadece termostat.

Bence ikisi de olmalı.

vana termostatları sessiz ortamda dinleyerek ayar yapabilirsiniz. aç kapa noktasında su sesi açma kapama duyulur...

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Termostatik vana olarak danfross ra2000 gaz sensörlü tavsiye ederim piyasadaki en iyi vanadir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

ozaman soru şimdik benim salonda kablosuz oda termostadı var lakin diyelimki 24 Dereceye ayarladığımda salon 24 derecede çocuk odası 19 derecede şimdi çocuk odasına termostatik vana taksam salon 24 geldiğinde kombi kapanıp ısıtmayı kesermi yoksa sadece salon peteği kapanır çocuk odası ısınmaya devammı eder hadi bakalım aydınlatın beni bu arada salon petendeki vana normal düz vana olacak  :unsure2:

:vreka:  :vreka:

Yorum bağlantısı

ozaman soru şimdik benim salonda kablosuz oda termostadı var lakin diyelimki 24 Dereceye ayarladığımda salon 24 derecede çocuk odası 19 derecede şimdi çocuk odasına termostatik vana taksam salon 24 geldiğinde kombi kapanıp ısıtmayı kesermi yoksa sadece salon peteği kapanır çocuk odası ısınmaya devammı eder hadi bakalım aydınlatın beni bu arada salon petendeki vana normal düz vana olacak  :unsure2:

:vreka:  :vreka:

Kapanır:) Hangi odanın ısısı önemli ise kablosuz termostatı o odaya almak gerekir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Hayatımda ilk defa bu sene kombi kullanan biri olarak yazılanlardan kafam allak bullak oldu. :bambam: Kablosuz oda termostatı düşünüyordum. Lakin bir de termostat vanası varmış. Şimdi hangisi daha kullanışlı ve hesaplı onu anlayamadım. Ailecek çalışıyoruz. Saat 9 ile 3 arasında evde kimse yok. Ev güneydoğu cephe ve dubleks. Salon ve yatak odası doğuya diğer odalar güneye bakıyor. Şimdi tüm şartları ve konumu söyledim. Benim ev için kablosuz oda termostatı mı uygun yoksa termostat vanası mı? Kombi, yoğuşmasız ve Valliant eco turbo.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Termostat olursa mesela siz evde olmadiginiz saatlerde 18 derece ayarlarsiniz. Eger ev 18 derece altina duserse yanar dusmezse yanmaz. Termostatik vana olursa evden cikmadan hepsini 18 dereceye dusurup eve geldiginizde kullanacak odalarin vanalarini tek tek ayarlamaniz yatarken tekrar ayarlamaniz gerekecek. Birinde merkezi sistemden ve tum evi kontrol ederken, digerinde manuel ve her odayi takip etmeniz gerekir.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Hayatımda ilk defa bu sene kombi kullanan biri olarak yazılanlardan kafam allak bullak oldu. :bambam: Kablosuz oda termostatı düşünüyordum. Lakin bir de termostat vanası varmış. Şimdi hangisi daha kullanışlı ve hesaplı onu anlayamadım. Ailecek çalışıyoruz. Saat 9 ile 3 arasında evde kimse yok. Ev güneydoğu cephe ve dubleks. Salon ve yatak odası doğuya diğer odalar güneye bakıyor. Şimdi tüm şartları ve konumu söyledim. Benim ev için kablosuz oda termostatı mı uygun yoksa termostat vanası mı? Kombi, yoğuşmasız ve Valliant eco turbo.

kablosuz oda termostatı... noktayı koyar..

haftalık programlı olacak.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...