Ersin Ulupınar 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 İyi akşamlar herkese.Bugün talihsiz bir olay yaşadım,sabah arabayı çalıştırmak istedim ilk başta çalıştı sonra ortalama 5 saniye sonra stop etti bir dahada ne yaptıysam çalışmadı.Biraz zorlayıncada aküde bitti.Sonra çekici çağırdım arabayı özel servise çektirdim usta sağolsun baktı aküyü ölçtü 8 volta düşmüş neyse yeni akü taktık yine çalışmadı ıds ye bagladik 4-5 tane hata kodu okudu bir tanesi akü diğeri de mazotda su uyarısı verdi usta baktı filtre donmuş onuda değiştirdi sonra uzun uğraşlar sonucu çalıştırdık bana 300 liraya patladı.Neyse sağlık olsun dedik,sorum şu bu mazot filtresinin donmasını önleyebilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Öncelikle geçmiş olsun. Alında donan mazot filtresi değil. İçindeki su donduğu için mazot akışı olmamakta. Depoyu temizletip temiz mazot kullanırsanız sorun kalmayabilir. 2 Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 5 Aralık 2015 Yazar Paylaş 5 Aralık 2015 Öncelikle geçmiş olsun. Alında donan mazot filtresi değil. İçindeki su donduğu için mazot akışı olmamakta. Depoyu temizletip temiz mazot kullanırsanız sorun kalmayabilir. Teşekkür ederim.Ustama onu sordum depoyu falan temizlerken temiz mazot alsam olurmu dedim istediğini yap yine donar dedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 rafineri ve satıcı ilgisizliği. yakıtlar hava sıcaklığına uygun değil. bu kadarcık soğukta donmamalı. -20 ler olamdıkça. yakıt firmasını arayın şikayet edin. 3 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Teşekkür ederim.Ustama onu sordum depoyu falan temizlerken temiz mazot alsam olurmu dedim istediğini yap yine donar dedi. Kusura bakmasında usta biraz saçmalamış. O zaman kışın hiç kimse dizel araç kullanamaz. Özellikle euro dizeller kolay donmaz. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 En 590 standardına göre en yüksek -15 derece olmalı. Ancak yakitta su varsa filtreyi hemen tıklayabilir... Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 5 Aralık 2015 Yazar Paylaş 5 Aralık 2015 Kusura bakmasında usta biraz saçmalamış. O zaman kışın hiç kimse dizel araç kullanamaz. Özellikle euro dizeller kolay donmaz. O söylediği banada çok saçma geldi Fikret abi geçen sene yeri geldi -10 gördüm böyle bir durum yasamamistim istasyonu degistirelim bari. En 590 standardına göre en yüksek -15 derece olmalı. Ancak yakitta su varsa filtreyi hemen tıklayabilir... Aynen öyle olmuş tikamis yeni filtre taktık Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 O söylediği banada çok saçma geldi Fikret abi geçen sene yeri geldi -10 gördüm böyle bir durum yasamamistim istasyonu degistirelim bari. Evet bence de. Allah kolaylık versin tekrar geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Ben olsam yakıt aldığım yeri değiştirirdim Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 bundan koyun: http://www.wurth.com.tr/images/katalog/pdf/14_0490.pdf Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Kışa geçerken firmalar yazlık mazot satmaya devam ediyor. Sorun bu, suçlu firma. Kışın az yakıt alın. Yarım depoyu geçmeyin. Bu sayede geri dönüşle daha çabuk ısınacak ve seyir halinde donmayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Kışa geçerken firmalar yazlık mazot satmaya devam ediyor. Sorun bu, suçlu firma. Kışın az yakıt alın. Yarım depoyu geçmeyin. Bu sayede geri dönüşle daha çabuk ısınacak ve seyir halinde donmayacaktır. Ve fakat, deponun içindeki havada bulunan su buharı gece sabah suya dönüşür ve mazottan ağır olduğu için mazotun altına yerleşir ve bir daha buharlaşamaz. Benim bilgime göre deponun kışın dolu durması depoda su birikmesine engel olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Mazot buharı mazota dönüşsün niye suya dönüşüyor Hee hava diyorsun. Farklı bir bakış açısı. Ben kışın hep 100 liralık alırım. Sorun yaşamadım hiç hocam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 havadaki su buharı. zaten depolardaki su böyle oluşur. eskiden mazot kazanlarının altında ikinci çeşme olurdu su tahliyesi için kalorifer mazotlarında. aynı su benzin istasyonlarında da var. ben de yaşamadım ama su ayırıcı var zaten değil mi? Dİğer arkadaşlar ne diyecek bakalım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Çağlar yarım depo al diyecek... Servet tam depo diyecek.. 2 Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 5 Aralık 2015 Yazar Paylaş 5 Aralık 2015 Çağlar yarım depo al diyecek... Servet tam depo diyecek.. Karar verin yarım mı tammı abi Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 5 Aralık 2015 Yazar Paylaş 5 Aralık 2015 Kışa geçerken firmalar yazlık mazot satmaya devam ediyor. Sorun bu, suçlu firma. Kışın az yakıt alın. Yarım depoyu geçmeyin. Bu sayede geri dönüşle daha çabuk ısınacak ve seyir halinde donmayacaktır. Firmayı pazartesi günü şikayet edicem Mehmet abi. tam tam Depom fulldü ama Mehmet hocam. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 (düzenlendi) daha önceden boşmuştur. bu dediğim sürekli ilerleyen hastalık gibi...suyun birikmemesi için depo dolu olacak olabildiğince. 5 Aralık 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 depo az olsun geri dönüş ile hemen ısınsın . fındık kadar hacimdeki havadan bu soğukta su alınması zor 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Depo fullendiğinde iki buçuk litre gazyağı atın depoya. Çok abartmadan ama. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 2.5 lt enjektörcü olsam sevinirdim. aşırı fazla o mikter 50 lt ye mesela 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 2.5 lt enjektörcü olsam sevinirdim. aşırı fazla o mikter 50 lt ye meselaBurada böyle yapıyor dizelciler. Çok abartmadan dedim zaten. Sence ne olmalı abi ölçü? Bir de çok acele etmişsiniz bana göre; kontağı bir kaç defa 20 - 25 saniye marşa basmadan aç kapa yapın mümkünse kaputu kalın bir şey ile örtün garaj varsa önünü garaj içine verin. Telefondan giriyorum şehir ve araç bilgisi nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 ölçü diye bir rutin yok da. %5 lik karışım demektir. aşırı fazla olur . depo katkılarını %90 içeriği kerosen dir gazyağı.. şişeleri 200mL. mesela.% 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2015 Paylaş 5 Aralık 2015 Çağlar yarım depo al diyecek... Servet tam depo diyecek.. Ardahan-25, erzurum -20 civarı, hiç mazot donmadı naylonda. Yarım veya tam fark etmez mazot geri dönüşü yine yakıt filtresi üzerinden dolanıyor, rahatım Yorum bağlantısı
Recommended Posts