İçeriğe Yönlendir

1998 Fiesta Flair 1.25 Lastik Seçimi Için Tercih


Cem Karaöz

Recommended Posts

Cem Karaöz

Dostlar aracımda 165*70*13 lastikler var ve araç bugünlerde çok alçak gelmeye başladı.Sebebi ise altının olur olmaz yerlere yapılmış hesapsız kitapsız atlambaçlardan geçerken muhakkak sürtmesi. Egzost illaki bir yerinden değiyor. Yükseltmek için iki seçeneğim olduğunu sanıyorum; jant çapını 14 e çıkarmak veya lastik yanak yüksekliğini artırmak. Bunun içinde internette araştırma yaparken bulduğum sonucu gösterir bir resim dosyası hazırladım ama yorumu aramızdaki ustalara bırakacağım sizce hangi yolu seçmeliyim ya da başka tavsiyeniz olur A6Djb0.jpgmu? benim bulduğum kıyaslama ekteki resimde.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maalesef iki ölçü de aracınıza uymaz. Maksimum çap farklılığı %3 olmak durumunda.

175/60/14 olarak bi bakının lastik ölçüsüne derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Karaöz

Maalesef iki ölçü de aracınıza uymaz. Maksimum çap farklılığı %3 olmak durumunda.

175/60/14 olarak bi bakının lastik ölçüsüne derim.

Sani bey cevaplama nezaketinize teşekkür ederim. Öncelikle jant değiştirmeden sorunumu çözmek durumundayım. Yani 13 jant ile aracı yükseltme şansı arıyorum. Araca 165*80*R13 lastik takılırsa (fiesta flair 1998 1.25) ne gibi zorluk veya uyumsuzluklar ortaya çıkabilir Sorularımı sıralarsam

1)Şu an üzerinde 165*70*13 lastik olan araca bu lastik takılırsa yani 165*80*13 karoseriyle lastik arasındaki boşluk çok mu azalır 4 kişilik binmelerde 320-420 kg yük artışında lastik araca sürtermi?

2)Aracın kalkışı açısından problem olur mu?

3) Tol tutuş ve virajlarda savrulma açısından problem olur mu?

4)Motor zorlanır mı ve bu sebepten ömrü kısalırmı?

5)Fren mesafesi nasıl etkilenir?

6)Araç içi ses aktarma açısından artısı mı olur eksisimi? 

7)Lastik yanak yüksekliğinin artması yolculuk konforu açısından artımıdır eksimidir.?

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

98 model aracı yükseltmek için bu yolları aramaktansa bana sorarsanız amortisörlerinizi değiştirtin. Senelerin verdiği yorgunlukla çökmüş olmalılar bu kadar sıkıntı çıkarıyorlarsa.

Konusunu bulsam, bir üyemizin resimli anlatımı vardı, ileteceğim hemen.

Yorum bağlantısı
Cem Karaöz

Sani bey teşekkürler.Verdiğiniz linkteki amortisor yükselmesi farkını anladım.Fakat benim arabamdaki amortisörler iyi durumda. Daha dün rotil, ve tablaları değiştirdik.O arada yaylar,amortisörler elden geçti değişim ihtiyacın yok dedi ustam. Şimdi açıkçası ben biraz kiloluyum 135 civarları, zaten ben binince araba sola çekmeye başlıyor  :D Birde 160kiloluk standart ilave ağırlık biniyor araba yapışıyor yere. Eh üniversitede okuyan evlatta gelince oluyoruz 420 kilo. Birde minik bagaja validenin tekerlekli sandalyesi mecburi ekipman. Eh biraz da bişeyler taşımaya kalkınca memleketin yollarında kafasına göre yapılmış yükseltiler oluyor bize sırıkla atlama engeli. Zavallı fiesta karnını yerlere sürte sürte imanı gevriyor. Hani teknik verileri de tam bilmiyorum fabrika orijinal olarak kaç jant takmıştır.Çamurluklarla tekerlek arasındaki boşluk daha ne kadar çap sıkışmasına dayanır. O yüzden arayış içindeyim lastik le acaba 3 santim kazanırmıyım diye. Çünkü o 3 santim çok problemi kaldıracak ortadan.Bu arada kış lastiği almaya kalkmıştım biraz da ondan dı araştırmalarım ama sanırım vazgeçtim. Goodyear ultragrip 8 165*70*13 le devam edeceğim.Çünkü o arada petlastan 165*80*13 lastikler bulmuş ve incelemiştim. Şimdi güvenemedim açıkçası  lastik ebadı artırmaya. İyi geceler dilerim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...